TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Audio-Technica ATH-CKS50TW

Ryddig forsøk fra Audio-Technica

Dette er kanskje de mest komplette trådløse øreproppene fra Audio-Technica vi har testet.

forfatter
Publisert 18.05.22 - 09:00
Karakter
Audio-Technica ATH-CKS50TW
L&B menerskew
pluss God lyd etter justering i EQ. Finn igjen tapte propper med appen. Aktiv støykansellering. God passform.
minus For spiss mellomtone ut av esken. Aktivering av EQ skrur ned lyden, og reduserer maksimalt lydnivå til litt over normalt lyttenivå.
Veil. pris 1700 Produktside
Spesifikasjoner
 • Type: Helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.2
 • Multipoint: Ja
 • Støykansellering / omgivelseslyd: Ja / Ja
 • Vanntett: IPX4 (kun proppene)
 • Kodeker: aptX Adaptive, AAC, SBC
 • Batteri: 20 t + 30 t fra etui (ANC av)
 • Vekt: 2 x 8 g + 60 g etui
 • Lading: USB-C
 • Hurtiglading: 10 min lading = 2 t spilling
 • Web: audio-technica.com
Annonse fra prisguiden.no

Audio-Technica lager noen av våre favoritthodetelefoner innen såkalt «head-fi». Altså high-end hodetelefoner med kabel. Derimot mener vi de ikke helt har fått det til med trådløse hodetelefoner og ørepropper. Det kan være passformen, lydkvaliteten, en altfor lang lydforsinkelse – eller kombinasjoner. Med CKS50TW vil de vise at de likevel kan faget sitt, blant annet ved å skilte med en ekstremt lang batteritid, som gir 20 timer sammenhengende spilletid fra proppene alene. Uten støykansellering, for det har de også. Med denne aktivert ser vi på 15 timer, som fortsatt er over dobbelt så lenge som flere konkurrenter.

Audio Technica ATH CKS50TW lifestyle 5 scaled 1
Foto: Audio-Technica

Etuiet gir inntil 30 timer ekstra, så du skal slippe å gå tom for batteri på en stund.

Proppene, som sitter meget godt i journalistens ører, har både støykansellering og omgivelseslyd, begge gjør jobben sin uten klager herfra, selv om de ikke utfordrer klasselederne på noen måte her. Du kan også finne bortkomne propper med mobilappen. Talekvaliteten er god, mottakeren vil høre deg helt fint.

Audio Technica ath cks50tw scaled 1
Foto: Audio-Technica

Lyden av Audio-Technica ATH-CKS50TW

Bassen gjengis meget distinkt og stramt. Rytmene er faste og fine, med bra driv.

Mellomtonen er en anelse skarp, som gjør at stemmen til rapper Jack Harlow er litt for hard for min del. Diskanten er distinkt, men mangler litt luft helt i toppen.

Les også Verdenspremiere! Sennheiser har gjort det igjen Sennheiser har nok en gang forbedret sine beste trådløse ørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sann fryd.
Sennheiser Momentum True Wireless 3 MTW3 spread

Løsningen er å aktivere EQ-en i appen, og dra ned nedre diskantområde ved 4 kHz, ca -5 dB. Det drar ned det spisse, og gjør at luften i toppen ikke blir maskert. Plutselig blir popmusikk langt mer engasjerende, og man finner seg lett i en situasjon hvor man digger musikken med gyngende hode. Ønsker du mer bass, kan du selvsagt også justere dette i EQ-en.

Ulempen er at aktivering av EQ reduserer maksimalt lydnivå, for at det ikke skal overstyres av å forsterke enkelte frekvenser. Ønsker du å spille høyere enn normalt lydnivå, må du derfor ligge unna EQ, og leve med den spisse lyden rundt 4 kHz. For meg er det utelukket.

Audio Technica ATH CKS50TW Graabein Audio Technica ATH CKS50TW lifestyle 3 scaled 1
<
>
Audio Technica ATH-CKS50TW sitter fint i ørene til Gråbein. Foto: Audun Hage
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Technics EAH-AZ40

De beste budsjettproppene

Technics EAH-AZ40 gjør så mye riktig, at man kan lure på hvorfor man skal bruke mer penger.

Klar og god lyd rett ut av esken. Tapte propper finnes igjen med appen. God passform, meget små og lette ørepropper. Sidetone under samtaler.
Litt tynn mellomtone ut av esken (fikses med EQ).

Shure Aonic Free

Nesten studiolyd

Når Shure skal lage de beste trådløse øreproppene de klarer, så synes det ikke minst på størrelsen.

Sannferdig lyd, nesten som studiomonitorer. Meget god samtalelyd.
Store ørepropper og enormt ladeetui. Aktiv støykansellering mangler (men den mekaniske støydempingen er god). Lyden kunne vært mer engasjerende.

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Premium til budsjettpris

Anker Soundcore Liberty 3 Pro har det meste man kan ønske seg, inkludert støydemping. Her får du mye for pengene!

God lyd, som kan bli enda bedre med EQ. Snertent etui, velfungerende støydemping og tilpasset passform. Pluss for trådløs lading og LDAC-kodek.
Lyttetesten hjalp ikke journalisten noe særlig. Litt slanke og nasale sangstemmer.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Her har JBL tenkt på alt JBL Tour Pro 2 er et par multikunstnere av noen trådløse ørepropper. Det er nesten ingenting de ikke kan!
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Følg Lyd & Bilde