TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Shure Aonic Free

Nesten studiolyd

Når Shure skal lage de beste trådløse øreproppene de klarer, så synes det ikke minst på størrelsen.

forfatter
Publisert 18.05.22 - 09:00
Karakter
Shure Aonic Free
L&B menerskew
pluss Sannferdig lyd, nesten som studiomonitorer. Meget god samtalelyd.
minus Store ørepropper og enormt ladeetui. Aktiv støykansellering mangler (men den mekaniske støydempingen er god). Lyden kunne vært mer engasjerende.
Veil. pris 1995 Produktside
Spesifikasjoner
 • Type: Helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Multipoint: Nei
 • Støykansellering / omgivelseslyd: Nei / Ja
 • Vanntett: IPX4
 • Kodeker: aptX, AAC, SBC
 • Batteri: 7 t + 14 t fra etui
 • Vekt: 2 x 7,5 g + 71 g etui
 • Lading: USB-C
 • Hurtiglading: 15 min lading = 1 t spilling
 • Web: benum.no
Annonse fra prisguiden.no

Shure er best kjent blant musikere og lydteknikere, og lager noen av de mest brukte mikrofonene i verden. De er også store på både on-ear og in-ear-monitoring. Derfor har vi store forventninger til øreproppene Aonic Free.

Shure aonic free graphite scaled 1
Shure Aonic Free er ikke småtteri. Foto: Shure

Dette er stooore propper. Husene er svære, og ladeetuiet gigantisk. Du kan glemme å få dette ned i en dresslomme uten å ødelegge snittet. Jeg har hørt av andre at de likevel sitter veldig bra i ørene, men mine ører frastøter dem litt. Proppene glir etter hvert ut så bassen blir slank, og jeg må dytte dem inn igjen for å tette.

Medium-putene sitter best her (S, M og L i minneskum følger med), men jeg skulle ønske at de hadde inkludert vinger eller bøyler for bedre tilpasning. De veier derimot ikke stort, og tynger ikke ned som jeg på forhånd hadde fryktet. Og selv om de mangler aktiv støykansellering, så demper de støy meget godt mekanisk, vel å merke når de sitter bra i øret.

Aonic Free har aptX lydkodek, som gir god lyd med Android, og nesten like god lyd med AAC for Apple-enheter.

Shure aonic free crimson chrome scaled 1
Shure Aonic Free finnes også i rødt. Foto: Shure

Lyden av Shure Aonic Free

Lyden av Aonic Free minner om den til studiomonitorer, hvor ingen frekvensområder stikker seg frem. Lyden er veldig bein, hvor sangstemmer og instrumenter av både mørk og lys karakter får like stor oppmerksomhet. De kan oppleves som i overkant mellomtonefokusert om du er vant til «hengekøyelyd» med overdreven bass og diskant. Men det låter veldig riktig, stemmen til Billie Eilish på Your Power er klokkeklar mens gitarklangen er nøytral og dynamisk.

Bassen er på sin side litt slank. Visst er den presis og kjapp, men føles en anelse kjedelig når treningsspillelista kjøres. Tiësto har svingt mer, for å si det sånn. Da kan man aktivere «Bass boost» blant de mange forhåndsinnstillingene i appen. Man kan også stille EQ manuelt (som er parametrisk – og fantastisk!). Du kan for eksempel trekke ned litt rundt 1 kHz med et slakt filter (høy Q-verdi), som tar over et bredere frekvensområde. Og dermed gjøre mellomtonen litt mindre fremtredende, hvis ønskelig.

Det eneste ankepunktet jeg har med lyden her, er at proppene ikke spiller riktig høyt nok for min del.

Shure aonic free Graabein Shure Aonic Free scaled 1
<
>
Shure Aonic Free er store, og prøver innimellom å skli ut av ørene til Gråbein, som må skyve dem inn igjen. Foto: Audun Hage
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Technics EAH-AZ40

De beste budsjettproppene

Technics EAH-AZ40 gjør så mye riktig, at man kan lure på hvorfor man skal bruke mer penger.

Klar og god lyd rett ut av esken. Tapte propper finnes igjen med appen. God passform, meget små og lette ørepropper. Sidetone under samtaler.
Litt tynn mellomtone ut av esken (fikses med EQ).

Audio-Technica ATH-CKS50TW

Ryddig forsøk fra Audio-Technica

Dette er kanskje de mest komplette trådløse øreproppene fra Audio-Technica vi har testet.

God lyd etter justering i EQ. Finn igjen tapte propper med appen. Aktiv støykansellering. God passform.
For spiss mellomtone ut av esken. Aktivering av EQ skrur ned lyden, og reduserer maksimalt lydnivå til litt over normalt lyttenivå.

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Premium til budsjettpris

Anker Soundcore Liberty 3 Pro har det meste man kan ønske seg, inkludert støydemping. Her får du mye for pengene!

God lyd, som kan bli enda bedre med EQ. Snertent etui, velfungerende støydemping og tilpasset passform. Pluss for trådløs lading og LDAC-kodek.
Lyttetesten hjalp ikke journalisten noe særlig. Litt slanke og nasale sangstemmer.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Her har JBL tenkt på alt JBL Tour Pro 2 er et par multikunstnere av noen trådløse ørepropper. Det er nesten ingenting de ikke kan!
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Følg Lyd & Bilde