Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: 8 ørepropper

Stor lyd i liten innpakning

Hodetelefoner er noe som mer eller mindre alle bruker, i forskjellige sammenheng. Tidligere har vi holdt oss til de litt større modellene. Nå tar vi en titt på de mindre og nettere in-ear-modellene.

Skrevet av / 06.03.13 - 15:05
8 ørepropper
Åsa Warme

Produkter i denne test

Hvem er det som sier at man vil ha en stor hodetelefon som dekker mer eller mindre hele øret og som har en hodebøyle bare for at man vil ha bra lyd? For den stilbevisste passer det kanskje ikke i det hele tatt med et par store øreklokker sammen med den siste Armani-dressen, og hvem vil sette på seg et par hodetelefoner med hodebøyle, uansett hvor mykt og behagelig det enn er, når du akkurat har fikset frisyren på morgenen?

Det er jo absolutt ikke noe som forhindrer deg fra å ha attityde eller personlighet om du nå har de behovene, bare for at du benytter en in-ear hodetelefon. Her finnes et oppkomme av farger, konstruksjoner, materialvalg og annet spennende som gjør at du sikkert kan finne en favoritt, uansett om du vil være anonym, sprite opp din business-look litt ekstra eller bare gjøre hverdagen litt artigere.

De hodetelefonene vi denne gangen har valgt ut er med handsfree-funksjon og svarknapper. Dessverre funker den funksjonen på de testede hodetelefonene bare på iGadgets, med unntak av Sennheiser-hodetelefonen som har en medfølgende adapter.

Hvorfor
Mange spør seg kanskje hvorfor man skal legge ekstra penger i ørepropper når det likevel følger med et par når man kjøper mobilen. For det første er det slik at om du har fått muligheten til å sammenligne lyden mellom en medfølgende hodetelefon  og en med litt bedre kvalitet som kan kjøpes separat, hører du forskjellen. Garantert. En hodetelefon med bedre kvalitet sitter bedre og fremfor alt har den bedre lydgjengivelse, noe som i sin tur bidrar til at du ikke må utsette dine ører for et slikt høyt volum for å høre detaljene i din favorittmusikk. Velg gjerne en hodetelefon med tilhørende skum-propper, de former seg bedre etter dine ører og bidrar til at du kan benytte hodetelefonene lenger om du vil, samt minsker lydlekkasjen inn og ut. Summen av det hele: Du kan senke volumet ytterligere og slippe å få nedsatt hørsel! Trenger du mer overtalelse.

Testen
Det finnes en overflod av ørepropper på markedet og det å velge er ingen enkel sak, spesielt da man ikke får prøve de før kjøp. Kriteriene til produsentene for å være med i denne testen er, foruten mikrofon/betjening, at prislappen skulle ligge mellom 500-1.000 kroner. Jeg skal forsøke å guide deg i denne jungelen via denne testen. Av naturlige årsaker er ikke alle hodetelefonene på markedet med, da skulle jeg kunne fylle hele magasinet, og jeg valgte ut åtte.

Ettersom ørepropper først og fremst brukes til bærbar lyd benytter jeg en iPhone og en liste med utvalgte låter som representerer ulike sjangre. Pop, rock, klassisk, instrumentalt, elektronisk, viser med mer. Jeg sammenligner dessuten kvalitet i forholdt til pris og ser også på brukervennlighet og helhetsfølelse av produktet.

Produkter i denne test

JBL J33i

Gjennomarbeidet Øreglede

Hodetelefonen fra JBL er en pen hodetelefon for deg som ikke vil skille deg for mye ut, men likevel setter pris på et stilig tilbehør.

Prisen Skum-propper Oppbevaringsetui
Litt svak bass
Les hele testen

Denon AH-C101

Ikke la deg lure av utseendet

Mer personlighet og mer rock i bassen. Det kjennetegner Denons kategori Urban Raver, som AH-C101, etterfølgeren til AHC 560, tilhører.

Skum-propper Oppbevaringsetui
Fargevalget
Les hele testen

Audio Technica ATH-CKS55i

Koster mer enn det smaker

Fra japanske Audio Technica kommer denne in-ear hodetelefonen, med litt særpreget utseende, som finnes i svart, rød/svart eller hvit.

Lyden
Materialvalg Ingen skum-propper
Les hele testen

Sennheiser MM70s

Fortsiktig og diskret

MM705 fra Sennheiser lanseres første kvartal i 2013. En utseendemessig diskret hodetelefon. Hvordan det står til med lyden skal vi finne ut av.

Adapter Kabelkveil Oppbevaringsetui
Volumkontrollen Ingen skum-propper
Les hele testen

UrBeats

Mest bass for pengene

Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunne stå på denne hodetelefonen, men artistnavnet Dr Dre har unektelig litt mer tyngde.

Flat ledning Oppbevaringsetui Kvalitet
Lyden Prisen Ingen skum-propper
Les hele testen

Philips Fidelio S1

Eksklusiv Tøffing

Fidelio-serien fra Philips har blitt utvidet med en ny in-ear-hodetelefon, men vil du være diskret og ikke skille deg ut i mengden er S1 ikke noe for deg.

Skumpropper Oppbevaringsetui Kvalitet Flat ledning
Litt spinkel bass
Les hele testen

Ultimate ears 400vi

Totalt anonym

400vi ser ved første øyekast ut til å være gjort av blankpolert metall, men det er ikke gull alt som glimrer, og i dette tilfelle er det plast.

Skumpropper Oppbevaringsetui
Kvaliteten Uengasjerende lyd
Les hele testen

Nocs NS400

Får ørene til å le

Svenske Nocs som ble grunnlagt i 2008 bidrar med NS400 Aluminium til testen. En sofistikert hodetelefon som har blitt oppgradert med flat ledning.

Lyden Flat ledning
Ingen skumpropper Plastaktig mikrofon/skyvekontroll Savner oppbevaringsetui
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Lyd & Bilde
Scroll to Top