TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

8 ørepropper

Stor lyd i liten innpakning

Hodetelefoner er noe som mer eller mindre alle bruker, i forskjellige sammenheng. Tidligere har vi holdt oss til de litt større modellene. Nå tar vi en titt på de mindre og nettere in-ear-modellene.

forfatter
Publisert 06.03.13 - 15:05
Produkter i testen
 • JBL J33i
 • Denon AH-C101
 • Audio Technica ATH-CKS55i
 • Sennheiser MM70s
 • UrBeats
 • Philips Fidelio S1
 • Ultimate ears 400vi
 • Nocs NS400
 • Hvem er det som sier at man vil ha en stor hodetelefon som dekker mer eller mindre hele øret og som har en hodebøyle bare for at man vil ha bra lyd? For den stilbevisste passer det kanskje ikke i det hele tatt med et par store øreklokker sammen med den siste Armani-dressen, og hvem vil sette på seg et par hodetelefoner med hodebøyle, uansett hvor mykt og behagelig det enn er, når du akkurat har fikset frisyren på morgenen?

  Det er jo absolutt ikke noe som forhindrer deg fra å ha attityde eller personlighet om du nå har de behovene, bare for at du benytter en in-ear hodetelefon. Her finnes et oppkomme av farger, konstruksjoner, materialvalg og annet spennende som gjør at du sikkert kan finne en favoritt, uansett om du vil være anonym, sprite opp din business-look litt ekstra eller bare gjøre hverdagen litt artigere.

  De hodetelefonene vi denne gangen har valgt ut er med handsfree-funksjon og svarknapper. Dessverre funker den funksjonen på de testede hodetelefonene bare på iGadgets, med unntak av Sennheiser-hodetelefonen som har en medfølgende adapter.

  Hvorfor
  Mange spør seg kanskje hvorfor man skal legge ekstra penger i ørepropper når det likevel følger med et par når man kjøper mobilen. For det første er det slik at om du har fått muligheten til å sammenligne lyden mellom en medfølgende hodetelefon  og en med litt bedre kvalitet som kan kjøpes separat, hører du forskjellen. Garantert. En hodetelefon med bedre kvalitet sitter bedre og fremfor alt har den bedre lydgjengivelse, noe som i sin tur bidrar til at du ikke må utsette dine ører for et slikt høyt volum for å høre detaljene i din favorittmusikk. Velg gjerne en hodetelefon med tilhørende skum-propper, de former seg bedre etter dine ører og bidrar til at du kan benytte hodetelefonene lenger om du vil, samt minsker lydlekkasjen inn og ut. Summen av det hele: Du kan senke volumet ytterligere og slippe å få nedsatt hørsel! Trenger du mer overtalelse.

  Testen
  Det finnes en overflod av ørepropper på markedet og det å velge er ingen enkel sak, spesielt da man ikke får prøve de før kjøp. Kriteriene til produsentene for å være med i denne testen er, foruten mikrofon/betjening, at prislappen skulle ligge mellom 500-1.000 kroner. Jeg skal forsøke å guide deg i denne jungelen via denne testen. Av naturlige årsaker er ikke alle hodetelefonene på markedet med, da skulle jeg kunne fylle hele magasinet, og jeg valgte ut åtte.

  Ettersom ørepropper først og fremst brukes til bærbar lyd benytter jeg en iPhone og en liste med utvalgte låter som representerer ulike sjangre. Pop, rock, klassisk, instrumentalt, elektronisk, viser med mer. Jeg sammenligner dessuten kvalitet i forholdt til pris og ser også på brukervennlighet og helhetsfølelse av produktet.

  Produkter i testen

  JBL J33i

  Gjennomarbeidet Øreglede

  Hodetelefonen fra JBL er en pen hodetelefon for deg som ikke vil skille deg for mye ut, men likevel setter pris på et stilig tilbehør.

  Prisen Skum-propper Oppbevaringsetui
  Litt svak bass

  Denon AH-C101

  Ikke la deg lure av utseendet

  Mer personlighet og mer rock i bassen. Det kjennetegner Denons kategori Urban Raver, som AH-C101, etterfølgeren til AHC 560, tilhører.

  Skum-propper Oppbevaringsetui
  Fargevalget

  Audio Technica ATH-CKS55i

  Koster mer enn det smaker

  Fra japanske Audio Technica kommer denne in-ear hodetelefonen, med litt særpreget utseende, som finnes i svart, rød/svart eller hvit.

  Lyden
  Materialvalg Ingen skum-propper

  Sennheiser MM70s

  Fortsiktig og diskret

  MM705 fra Sennheiser lanseres første kvartal i 2013. En utseendemessig diskret hodetelefon. Hvordan det står til med lyden skal vi finne ut av.

  Adapter Kabelkveil Oppbevaringsetui
  Volumkontrollen Ingen skum-propper

  UrBeats

  Mest bass for pengene

  Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunne stå på denne hodetelefonen, men artistnavnet Dr Dre har unektelig litt mer tyngde.

  Flat ledning Oppbevaringsetui Kvalitet
  Lyden Prisen Ingen skum-propper

  Philips Fidelio S1

  Eksklusiv Tøffing

  Fidelio-serien fra Philips har blitt utvidet med en ny in-ear-hodetelefon, men vil du være diskret og ikke skille deg ut i mengden er S1 ikke noe for deg.

  Skumpropper Oppbevaringsetui Kvalitet Flat ledning
  Litt spinkel bass

  Ultimate ears 400vi

  Totalt anonym

  400vi ser ved første øyekast ut til å være gjort av blankpolert metall, men det er ikke gull alt som glimrer, og i dette tilfelle er det plast.

  Skumpropper Oppbevaringsetui
  Kvaliteten Uengasjerende lyd

  Nocs NS400

  Får ørene til å le

  Svenske Nocs som ble grunnlagt i 2008 bidrar med NS400 Aluminium til testen. En sofistikert hodetelefon som har blitt oppgradert med flat ledning.

  Lyden Flat ledning
  Ingen skumpropper Plastaktig mikrofon/skyvekontroll Savner oppbevaringsetui

  Siste artikler:

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  4 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
  Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
  Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
  Momentum 4: Sennheiser fornyer designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi forventer også oppgradering av samtalekvaliteten, men hva med musikken?
  Beoplay EX: De kunne vært fantastiske Beoplay EX er blant de aller dyreste trådløse øreproppene. Er de også blant de beste?
  Audezes dyreste hodetelefoner er fantastiske LCD-5 er mindre og mye lettere enn noen andre klokker i serien. Men lyden, da, mann!
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend