Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: UrBeats

Mest bass for pengene

Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunne stå på denne hodetelefonen, men artistnavnet Dr Dre har unektelig litt mer tyngde.

Skrevet av / 06.03.13 - 15:12
UrBeats
Åsa Warme

Liker du det lille ekstra kommer du trolig til å le fornøyd når du åpner dine UrBeats. Stilig, gjennomtenkt og ryddig. Her finnes en liten plastlomme som inneholder tre ekstra ørepropper i ulike størrelser, samt en liten oppbevaringsveske som ser ut som en gammel pengepung. Ledningen er selvfølgelig flat, en gave fra oven for alle som er lei av trøbbel med ledningene. Da jeg testet Power Beats i nummer 5-2012 klaget jeg på den plastaktige og skranglete mikrofonen/betjeningen, og det samme gjør jeg nå. Minuspoeng. Pent hvite med rød logo og like rød ledning gjør at disse hodetelefonene kanskje ikke passer til findressen på jobben, om du ikke liker å skille deg ut. Selv om S1 fra Philips var strået hvassere føles kvaliteten gedigen. Ledningen sitter med et stødig grep i 3,5-kontakten, og jeg er ikke det minste urolig for at den skal gå i stykker med det første. Samme sak gjelder der ledningen sitter fast i selve hodetelefonene.

Lyden
Vivaldis Våren føles dempet, og jeg savner nyanser i det øvre mellomregisteret. De dypere tonene er det ingen feil på og man kan føle det ned i magen, men hvor er rommet, luftigheten og overflaten til stemmer og instrumenter? Det er ingen visesanger eller klassisk komponist som har satt sitt navn på denne hodetelefonen nei. Jeg byr på Skynyrd Nation, en låt jeg husker at Power Beats elsket, og her leveres tung, kraftig og dyp bass, men med litt mer enn ønskelig i mellomregisteret og oppover. Dessverre.

Konklusjon
UrBeats er testens dyreste hodetelefon og iøynefallende uten at det blir for mye. Den oser dessuten kvalitet, og det eneste som fortsatt forstyrrer meg er den skranglete mikrofonen/betjeningen. Andre Romelle Young, unnskyld, Dr Dre er en rap artist, ikke visemusiker, og det speiler seg ikke helt uventet i lyden. Mellomregisteret og diskant holdes tilbake for en tung, kraftig og dyp bass, og er det det du vil ha så kjøp deg et par UrBeats – hvis ikke anbefaler jeg at du avstår. Den høye prisen i forhold til lydkvaliteten trekker ned totalkarakteren.

Lyd & Bilde mener

Flat ledning Oppbevaringsetui Kvalitet Lyden Prisen Ingen skum-propper

Også i denne testen:

8 ørepropper

JBL J33i

Gjennomarbeidet Øreglede

Hodetelefonen fra JBL er en pen hodetelefon for deg som ikke vil skille deg for mye ut, men likevel setter pris på et stilig tilbehør.

Prisen Skum-propper Oppbevaringsetui
Litt svak bass
Les hele testen

Denon AH-C101

Ikke la deg lure av utseendet

Mer personlighet og mer rock i bassen. Det kjennetegner Denons kategori Urban Raver, som AH-C101, etterfølgeren til AHC 560, tilhører.

Skum-propper Oppbevaringsetui
Fargevalget
Les hele testen

Audio Technica ATH-CKS55i

Koster mer enn det smaker

Fra japanske Audio Technica kommer denne in-ear hodetelefonen, med litt særpreget utseende, som finnes i svart, rød/svart eller hvit.

Lyden
Materialvalg Ingen skum-propper
Les hele testen

Sennheiser MM70s

Fortsiktig og diskret

MM705 fra Sennheiser lanseres første kvartal i 2013. En utseendemessig diskret hodetelefon. Hvordan det står til med lyden skal vi finne ut av.

Adapter Kabelkveil Oppbevaringsetui
Volumkontrollen Ingen skum-propper
Les hele testen

Philips Fidelio S1

Eksklusiv Tøffing

Fidelio-serien fra Philips har blitt utvidet med en ny in-ear-hodetelefon, men vil du være diskret og ikke skille deg ut i mengden er S1 ikke noe for deg.

Skumpropper Oppbevaringsetui Kvalitet Flat ledning
Litt spinkel bass
Les hele testen

Ultimate ears 400vi

Totalt anonym

400vi ser ved første øyekast ut til å være gjort av blankpolert metall, men det er ikke gull alt som glimrer, og i dette tilfelle er det plast.

Skumpropper Oppbevaringsetui
Kvaliteten Uengasjerende lyd
Les hele testen

Nocs NS400

Får ørene til å le

Svenske Nocs som ble grunnlagt i 2008 bidrar med NS400 Aluminium til testen. En sofistikert hodetelefon som har blitt oppgradert med flat ledning.

Lyden Flat ledning
Ingen skumpropper Plastaktig mikrofon/skyvekontroll Savner oppbevaringsetui
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top