Sony MDR-NC7

Ingen kokongfølelse

Sonys halvdekkende hodetelefon er litt mer dekkende enn både den fra Audio Technica og Sennheiser, og utformingen på selve hodebøylen gjør den relativt spenstig og behagelig å ha på seg på lange reiser.
Lyd & Bilde mener
Behagelige øreklokker
Ingen skjøteledning Støydempingen Bassfattig
Spesifikasjoner
  • Type: Halvdekkende
  • Frekvens: 20 – 30000 Hz
  • Batteritid: 50/25 timer
forfatter

Sony har valgt å sette av/på-knappen på høyre øreklokke, mens man enkelt lett setter i batteriet i venstre. Hodetelefonen er til å slå sammen, men da klokkene er ganske mye større i diameter enn de andre to halvdekkende alternaqt5ivene i testen tar de også litt mer plass. Selv om hodebøylen er fleksibel hadde jeg ønsket et mykere materiale nærmest hodet for en behageligere passform, etter en tids bruk gnager den irriterende på hodet. I min pakke manglet det batteri, men jeg antar at det skyldes at personen som testet før meg følte at han eller hun behøvde det til noe annet. En liten halvtrist syntetisk svart veske á la smykkepose samt en flyadapter var også igjen i pakken. Noen skjøteledning fant jeg dessverre ikke og det synes jeg er litt synd da den gjør bruken mer fleksibel. Forskjellen på lyden med eller uten dempingen tilkoblet er ikke så veldig markant, diskant og mellomregister er det ikke noen feil på, selv bassen kjekker seg litt. Støy og annen ulyd fra veien stenges sant nok ute, og Sony selv oppgir 87,4% støydemping på pakken, men jeg kan dessverre ikke påstå at det er den mest imponerende dempingen i testen, og den kokong-følelsen som man gjerne vil ha ville ikke riktig innfinne seg.

Konklusjon
Sony MDR-NC7 er en pen og fleksibel hodetelefon som leverer en helt tilfredsstillende lyd både med støydempingen av og på. Jeg savner imidlertid litt trøkk i bassen, først og fremst i av-modus, og skulle gjerne ha hatt litt mer kokong-følelse i på-modus.

Også i denne testen:

Creative HN-900

Hodetelefon for dobbelt bruk

Creatives HN-900 er ikke bare en hodetelefon med støydemping, den kan også benyttes som headset, noe den er alene om i dette startfeltet.

Kan brukes som headset
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning

Koss QZ/Pro

Gunstig og behagelig

Koss QZ/Pro er den billigste hodetelefonen i testen noe som i alle fall ikke avspeiler seg på den nydelige passformen.

Prisen Passformen Volumkontroll
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning

Sony MDR-NC100

Pen og rik på finesser

Dette er en av to in-ear hodetelefoner som stiller i startfeltet. Sony MDR-NC100 er ikke bare pen, den har mange småfinesser også.

Lyden Pen
Lyden uten støydemping

Audio Technica ATH-ANC23

Liten men plagsomt god

Grunnen til at en del forerag in-ear hodetelefoner kan være mange. Blant annet tar de mindre plass i bagasjen og de er heller ikke å iøynefallende.

De formbare proppene
Ingen skjøteledning

Sennheiser PCX 250 II

Spilleglad reisekompis

Hodetelefonen fra Sennheiser er liten, nett og det merkes at det har blitt lagt ned litt arbeid på komfort og smart konstruksjon.

Prisen Passformen Volumkontroll
Ingen skjøteledning Lyden uten demping

Audio Technica ATH-ANC1

Flott og Smidig på reisen

Fra Audio Technica kommer denne halvdekkende hodetelefon som er lett og enkel å folde sammen. Bra å ha til reisen med andre ord.

Smidig Skjøteledning
Passformen

Denon AH NC800

Dyr og bra med tilbehør

Hodetelefonen fra Denon havner akkurat under maksprisen jeg hadde satt, og har er det ikke spart på komfort eller tilbehør. Her får du en fin kokong-følelse, og det er egentlig først når du tar av deg hodetelefonene eller slår av støydempingen at du innser hvor støyende et tog faktisk er. Men med prislappen i bakhodet er det vel akkurat hva du bør kunne forvente deg.

Lyden Passformen Hard veske
Prisen Volumøkning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.