TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Audio Technica ATH-ANC1

Flott og Smidig på reisen

Fra Audio Technica kommer denne halvdekkende hodetelefon som er lett og enkel å folde sammen. Bra å ha til reisen med andre ord.

Lyd & Bilde mener
+Smidig Skjøteledning
-Passformen
Spesifikasjoner
  • Type: Halvdekkende
  • Frekvens: 15 – 22000 Hz
  • Batteritid: Opp til 40 timer
Veil. pris 990

Selve reguleringen av støydempingen sitter på ledningen, som er utstyrt med en klips for å holde saker og ting på plass. Foruten batteri inneholder pakningen også en skjøteledning samt en oppbevaringsveske med glidelås, betydelig mer praktisk enn de med tøysnor á la smykkeposer som mange andre produsenter benytter. Desto færre saker det er som kan vikle seg inn i hverandre i vesken desto bedre. En adapter for bruk på flyreisen følger også naturligvis med. Selve hodebøylen er ganske stiv og ikke så fleksibel som man kanskje kan ønske når man er på reisefot. Hodet har jeg en tendens til å falle til siden når man sitter og småslumrer på toget eller flyet. Jeg hadde gjerne hatt et litt mykere materiale nærmest hodet for en mer behagelig følelse.

Uten støydemping føles lyden dempet og sammentrykt, jeg pleier ganske ofte å mase om diskanten som krever for mye oppmerksomhet, men her savner jeg bredden i lydbildet som ikke føles så detaljert. Men når jeg slår på støydempingen åpnes lydbildet og detaljer i stemmer og instrumenter kommer mer til sin rett. Her kommer også diskanten frem, noe som gjør at jeg gjerne senker volumet et par trinn. På pakken angir Audio Technica 85% støydemping, og det å avgjøre om det er riktig eller feil er ikke helt enkelt. Imidlertid kan jeg meddele at selv om jeg følte bussens akselerasjon i kroppen slapp ikke lyden igjennom og forstyrret Takidas Robert Petterssons stemme.

Konklusjon
Dette er en liten og nett reisehodetelefon som har en helt akseptabel støydemping. I av-modus er lyden ingen sensasjon, men med dempingen slått på forbedres det betydelig.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Creative HN-900

Hodetelefon for dobbelt bruk

Creatives HN-900 er ikke bare en hodetelefon med støydemping, den kan også benyttes som headset, noe den er alene om i dette startfeltet.

Kan brukes som headset
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning

Koss QZ/Pro

Gunstig og behagelig

Koss QZ/Pro er den billigste hodetelefonen i testen noe som i alle fall ikke avspeiler seg på den nydelige passformen.

Prisen Passformen Volumkontroll
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning

Sony MDR-NC100

Pen og rik på finesser

Dette er en av to in-ear hodetelefoner som stiller i startfeltet. Sony MDR-NC100 er ikke bare pen, den har mange småfinesser også.

Lyden Pen
Lyden uten støydemping

Audio Technica ATH-ANC23

Liten men plagsomt god

Grunnen til at en del forerag in-ear hodetelefoner kan være mange. Blant annet tar de mindre plass i bagasjen og de er heller ikke å iøynefallende.

De formbare proppene
Ingen skjøteledning

Sennheiser PCX 250 II

Spilleglad reisekompis

Hodetelefonen fra Sennheiser er liten, nett og det merkes at det har blitt lagt ned litt arbeid på komfort og smart konstruksjon.

Prisen Passformen Volumkontroll
Ingen skjøteledning Lyden uten demping

Sony MDR-NC7

Ingen kokongfølelse

Sonys halvdekkende hodetelefon er litt mer dekkende enn både den fra Audio Technica og Sennheiser, og utformingen på selve hodebøylen gjør den relativt spenstig og behagelig å ha på seg på lange reiser.

Behagelige øreklokker
Ingen skjøteledning Støydempingen Bassfattig

Denon AH NC800

Dyr og bra med tilbehør

Hodetelefonen fra Denon havner akkurat under maksprisen jeg hadde satt, og har er det ikke spart på komfort eller tilbehør. Her får du en fin kokong-følelse, og det er egentlig først når du tar av deg hodetelefonene eller slår av støydempingen at du innser hvor støyende et tog faktisk er. Men med prislappen i bakhodet er det vel akkurat hva du bør kunne forvente deg.

Lyden Passformen Hard veske
Prisen Volumøkning

Legg igjen en kommentar

Åsa Warme


Siste artikler: