Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Koss QZ/Pro

Gunstig og behagelig

Koss QZ/Pro er den billigste hodetelefonen i testen noe som i alle fall ikke avspeiler seg på den nydelige passformen.
Lyd & Bilde mener
Prisen Passformen Volumkontroll
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning
Spesifikasjoner
  • Type: Heldekkende
  • Frekvens: 40 – 20000 Hz
  • Batteritid: Opp til 30 timer

Hodetelefonen fra Koss er en kraftig sak i sort og sølv. Av/på-knappen sitter på høyre klokke hvor det er meningen at også batteriet (to i dette tilfellet) skal sitte, men det er ikke helt enkelt å finne ut hvordan den skal åpnes. Det følger faktisk med en spesiell bruksanvisning hvor man finner løsningen på batteri-problemet samt en utførlig forklaring på hvordan man skal legge sammen hodetelefonen, noe jeg ikke oppfattet som helt soleklart. Til isse Koss-hodetelefonen får du ingen beskyttende veske, ikke heller skjøteledning eller batterier, men du får adapter til bruk på flyturen og en praktisk volumkontroll på den kraftige, men korte ledningen.

Selve hodetelefonen ser betydelig tyngre ut enn den er, og den sitter behagelig over ørene. Undersiden av hovedbøylen er trukket i et mykt materiale som føles behagelig mot hodet. Når jeg først prøver hodetelefonene i vanlig kontormiljø opplever jeg ikke noen større forskjell med støydempingen på eller av, men her gjelder det ikke å la seg lure, i et typsik ”bulder/støy-miljø” gjør hodetelefonen jobben sin. Men foruten at lyden blir betydelig mer åpen og mer dynamisk så fort jeg endrer dempingskontroll til på blir det også høyere. Til tross for at dempingen av støy utenifra mistenker jeg at denne økningen av volumet ikke bare skyldes dette. Tenker du deg bare om når du går fra av til på og ikke har lyden for høyt i utgangspunktet er det naturligvis ikke noe stort problem.

Konklusjon
Jeg hadde kunnet ønske meg både skjøteledning og oppbevaringsveske. Bare du er klar over volumøkningen når du aktiverer støydempingen kommer Koss QZ/Pro sikkert få både dine ører og lommebok til å juble.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Creative HN-900

Hodetelefon for dobbelt bruk

Creatives HN-900 er ikke bare en hodetelefon med støydemping, den kan også benyttes som headset, noe den er alene om i dette startfeltet.

Kan brukes som headset
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning

Sony MDR-NC100

Pen og rik på finesser

Dette er en av to in-ear hodetelefoner som stiller i startfeltet. Sony MDR-NC100 er ikke bare pen, den har mange småfinesser også.

Lyden Pen
Lyden uten støydemping

Audio Technica ATH-ANC23

Liten men plagsomt god

Grunnen til at en del forerag in-ear hodetelefoner kan være mange. Blant annet tar de mindre plass i bagasjen og de er heller ikke å iøynefallende.

De formbare proppene
Ingen skjøteledning

Sennheiser PCX 250 II

Spilleglad reisekompis

Hodetelefonen fra Sennheiser er liten, nett og det merkes at det har blitt lagt ned litt arbeid på komfort og smart konstruksjon.

Prisen Passformen Volumkontroll
Ingen skjøteledning Lyden uten demping

Sony MDR-NC7

Ingen kokongfølelse

Sonys halvdekkende hodetelefon er litt mer dekkende enn både den fra Audio Technica og Sennheiser, og utformingen på selve hodebøylen gjør den relativt spenstig og behagelig å ha på seg på lange reiser.

Behagelige øreklokker
Ingen skjøteledning Støydempingen Bassfattig

Audio Technica ATH-ANC1

Flott og Smidig på reisen

Fra Audio Technica kommer denne halvdekkende hodetelefon som er lett og enkel å folde sammen. Bra å ha til reisen med andre ord.

Smidig Skjøteledning
Passformen

Denon AH NC800

Dyr og bra med tilbehør

Hodetelefonen fra Denon havner akkurat under maksprisen jeg hadde satt, og har er det ikke spart på komfort eller tilbehør. Her får du en fin kokong-følelse, og det er egentlig først når du tar av deg hodetelefonene eller slår av støydempingen at du innser hvor støyende et tog faktisk er. Men med prislappen i bakhodet er det vel akkurat hva du bør kunne forvente deg.

Lyden Passformen Hard veske
Prisen Volumøkning
2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.