: 8 Hodetelefoner med støydemping

Ut med støyen inn med lyden

Visst er det deilig å kunne sitte og lytte på musikk i fred og ro på toget eller under flyturen uten å bli forstyrret av en masse irriterende lyder utenifra. Hodetelefon med støydemping er løsningen, og du behøver ikke å bli ruinert i prosessen.
Annonse
Annonse

Da støyreduksjonsteknikken kom for et par tiår siden var den dedikert til militæret og piloter, og teknikken var aldeles for dyr for oss vanlig dødelige. I dag er situasjonen en helt annen, og selv om det fortsatt er slik at du må ut med et antall tusenlapper om du vil ha riktig bra lyd sammen med super aktiv støydemping, finnes det mindre kostbare alternativer om du kan tenke deg å redusere litt på både lyd- og støyreduseringskvalitet. I denne testen har jeg satt et budsjett på maks 2.000 kroner.

Det finnes naturligvis en mengde fordeler med hodetelefoner med støydemping, en av de største gevinstene er for dine ører, da du ikke behøver å utsette de for et veldig høyt volum for å kunne tilgodegjøre hele det musikalske spektret i den musikken du har på din spiller. Selv om man kan fleipe med at det iblant kan være bra å ”høre det man vil høre”, fremfor alt når det gjelder beskjeder om å sette inn i oppvaskmaskinen, støvsuge, rydde eller ringe svigermor, men det går ikke å overse at hørselen påvirkes negativt av høy lyd rett inn i øret, og at det faktisk er ganske upraktisk med hørselsskader.

Forskjellige teknikker
Man kan si at det finnes to ulike typer av støydemping, den enkelte, og billigste, er hodetelefoner med meget tettsittende øreklokker eller propper, som arbeider med meget lydabsorberende materiale som på så måte stenger ute den lyden som kommer utenifra. Denne teknikken er effektiv mot lyd med høy frekvens, men det lagfrekvente bulder fra flymotorer, tog- eller bilstøy glir lett gjennom.

De hodetelefonene jeg har valgt å teste, de med aktiv støydemping, fungerer på en helt annen måte. Forenklet kan man forklare det ved å si at øreklokkene (eller proppene) er utstyrt med mikrofoner som fanger opp den forstyrrende lyden som kommer utenifra (bulder, støy osv.) og beregner deretter frekvensene på den lyden som kommer utenifra og produserer en ”motlyd” til dette. Motlyden sendes så ut sammen med musikken og slår på denne måten ut de forstyrrende frekvensene. Om du tar på deg et par hodetelefoner og aktiverer støydempingen uten å ha musikk på kan du høre motlyden som en lett brus. For at støydempingen skal fungerer trenger man en strømkilde, og et AAA-batteri er hva disse hodetelefonne krever. Felles for alle hodetelefonene er at du kan bruke de som ”vanlige” hodetelefoner, selv om batteriet har tatt slutt – med varierende resultat….

Slik testet vi
Som bestilt til denne testen skulle jeg avsted på en liten tur som krevde transport med både buss, tog og bil. Til tross for at det krevde litt ekstra bagasje fikk alle hodetelefonene følge med på turen (hva gjør man ikke for jobben), og min iPhone som fra tidligere er full av Takida, Jay Smith og Lynyrd Skynyrd fikk også et påfyll av deler fra Vivaldis fire årstider samt rolig meditativ musikk med tonevekt på akustiske gitarer, panfløyte og rørklokker.

Da jeg satte karakter på lydkvaliteten har jeg valgt å legge størst fokus med lyden med støydempingen påslått, da det tross alt er den funksjonen som er hovedmålet med denne testen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Creative HN-900

Hodetelefon for dobbelt bruk

Creatives HN-900 er ikke bare en hodetelefon med støydemping, den kan også benyttes som headset, noe den er alene om i dette startfeltet.

Kan brukes som headset
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning

Koss QZ/Pro

Gunstig og behagelig

Koss QZ/Pro er den billigste hodetelefonen i testen noe som i alle fall ikke avspeiler seg på den nydelige passformen.

Prisen Passformen Volumkontroll
Brukervennligheten Kort ledning Volumøkning

Sony MDR-NC100

Pen og rik på finesser

Dette er en av to in-ear hodetelefoner som stiller i startfeltet. Sony MDR-NC100 er ikke bare pen, den har mange småfinesser også.

Lyden Pen
Lyden uten støydemping

Audio Technica ATH-ANC23

Liten men plagsomt god

Grunnen til at en del forerag in-ear hodetelefoner kan være mange. Blant annet tar de mindre plass i bagasjen og de er heller ikke å iøynefallende.

De formbare proppene
Ingen skjøteledning

Sennheiser PCX 250 II

Spilleglad reisekompis

Hodetelefonen fra Sennheiser er liten, nett og det merkes at det har blitt lagt ned litt arbeid på komfort og smart konstruksjon.

Prisen Passformen Volumkontroll
Ingen skjøteledning Lyden uten demping

Sony MDR-NC7

Ingen kokongfølelse

Sonys halvdekkende hodetelefon er litt mer dekkende enn både den fra Audio Technica og Sennheiser, og utformingen på selve hodebøylen gjør den relativt spenstig og behagelig å ha på seg på lange reiser.

Behagelige øreklokker
Ingen skjøteledning Støydempingen Bassfattig

Audio Technica ATH-ANC1

Flott og Smidig på reisen

Fra Audio Technica kommer denne halvdekkende hodetelefon som er lett og enkel å folde sammen. Bra å ha til reisen med andre ord.

Smidig Skjøteledning
Passformen

Denon AH NC800

Dyr og bra med tilbehør

Hodetelefonen fra Denon havner akkurat under maksprisen jeg hadde satt, og har er det ikke spart på komfort eller tilbehør. Her får du en fin kokong-følelse, og det er egentlig først når du tar av deg hodetelefonene eller slår av støydempingen at du innser hvor støyende et tog faktisk er. Men med prislappen i bakhodet er det vel akkurat hva du bør kunne forvente deg.

Lyden Passformen Hard veske
Prisen Volumøkning
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.