TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Jabra Elite 7 Active

Ja, (så) bra!

Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

forfatter
Publisert 15.09.22 - 10:40
Karakter
Jabra Elite 7 Active
L&B menerskew
pluss Behagelig og brukervennlig. Enkel å tilpasse etter brukerens egne preferanser.
minus Litt mer finjustering av lydbildet ville ikke skadet.
Spesifikasjoner
  • Type: In-ear, helt trådløse
  • Bluetooth: 5.2
  • Holdbarhet: IP57
  • Touch: ja (knapp)
  • Aktiv støyredusering: ja
  • Tilpasningsmuligheter equalizer: ja
  • Elementer: 6 mm
  • Tilhørende app: ja
  • Batteri: 8 timer lytting, totalt 30 timer inklusiv batterikapasiteten i etuiet
  • Vekt: 5,5 g/stk
  • Lading: USB-C og trådløs
  • Web: jabra.no
Veil. pris 1999 Produktside

Jabra er ingen nybegynner på dette, og akkurat som med Elite 4 Active er det enkelt og smidig å komme i gang. I pakken finner jeg to ekstra øreputer, imidlertid ingen med vinger, som er litt overraskende med tanke på at Elite 7 Active selges som treningspropper. Men det finnes faktisk en forklaring på dette … Proppene har et spesielt ytre som Jabra kaller ShakeGrip-teknologi. Det er en flytende silikongummi som skal hjelpe proppene å sitte fast i ørene uten å trenge ”vinger”. Min oppfattelse er at proppene er myke, følsomme og pene. I mine ører sitter de virkelig bra, selv under anstrengende treningsøkter.

Elite 7 Propp Elite 7 passform
<
>
Jabra Elite 7 Active er bra størrelsesmessig, og jeg tror at den passer de aller fleste. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I den tilhørende appen Jabra Sound+ kan jeg gjøre en del hørselprøver og andre  puslerier for å optimere lyden på proppene. Jeg valgte å gjøre dette før jeg begynte å lytte, så derfor kan jeg ikke helt avgjøre om det gjorde opplevelsen bedre eller verre. Jeg velger imidlertid å tenke at det er bra å gjøre som jeg blir fortalt.

Elite 7 MyFit 1 Elite 7 MyFit 2 Elite 7 MySound
<
>
Via My Fit kan du gjøre en test for å se om proppene sitter optimalt. Og ved hjelp av My Sound tilpasser du dine ørepropper etter akkurat din hørsel. (Skjermdump fra app).

Å bruke Jabra Elite 7 Active

Akkurat som hos Elite 4 Active styrer du proppene ved å trykke på knappene på øreproppen (ingen virkelig touch), men her er de mer følsomme, og du trenger ikke å trykke like hardt. Det er ørene mine spesielt takknemlige for. Responsen er finfin, og jeg synes det er fint at jeg i appen selv kan velge hvilken knappetrykking som skal utføre hva. Jeg setter også pris på at det finnes stemmeinformasjon som forteller om jeg velger ANC (støyredusering) eller Hearthrough.

Her finnes en monomodus (auto-pause audio) som gjør at du kan bruke den ene proppen mens den andre ligger i etuiet og lader. Kanskje ikke et førstehåndsvalg ved musikklytting, men er du midt inne i et spennende avsnitt i en bok, eller må sitte i mange telefonsamtaler, kan det være bra å vekselvis kunne lade litt ekstra. Du kan stenge denne monomodusen om du ønsker det.

Lyden

Takket være seks ulike lydinnstillinger, som du dessuten kan tilpasse manuelt, er sjansen stor for at du kan trikse deg frem til et lydbilde som passer akkurat deg. Etter å ha utsatt Peter Jøbacks Higher for Bass boost, Smooth, Speech og Treble boost lander både jeg og Peter på å like Energize best. Speech legger jo, akkurat som det låter, mest fokus på stemmen, og er selvfølgelig veldig bra til lydbøker eller når du vil lytte til vår pod.

Jeg kjører litt spinning med Thunderstruck av AC/DC som selskap. Bass boost blir litt vel dempet og tar bort luftigheten fra opplevelsen. Jeg setter på en egen liten variant som lander mellom Bass boost og Energize, og kjenner meg ganske fornøyd. Jeg hadde nok ønsket meg litt mer dybde i bassen uten å miste romfølelsen i lydbildet, men det blir likevel godkjent!

Jabra Elite 7 Active
Med Jabra Elite 7 Active kan du gå inn i appen og justere hvor mye Active Noise Cancellation du vil ha. Det kan du ikke med Elite 4. Hear Through kan du derimot justere på begge modellene. (Skjermdump fra app)

På tide med min vanlige testrunde, og til min overraskelse innser jeg at jeg har kommet rundt odden der det blåser som mest uten å bli irritert over at jeg ikke hører musikken. Bare å snu og prøve igjen – og fakta er at selv om jeg naturligvis oppfatter at det blåser, så fremtrer musikken klart og tydelig likevel. Og selv om jeg ser barna og deres noe nervøse foreldre ved hoppetårnet, forstyrres jeg ikke av lyden. Helt akseptabel støyredusering, med andre ord.

I appen finnes også et Soundscape-alternativ som du kan benytte deg av om du bare vil stenge ute verden for en stund, uten å fokusere på musikk, tekst og takt. Til å begynne med undret jeg meg kanskje litt over hva det skulle være godt for. Men jeg kan fortelle deg at under en yogaøkt fungerer det kjempebra med lyden av et fossefall i ørene.

Elite 7 Etui 1 Elite 7 etui
<
>
Etuiet är lite i halaste laget (I-landproblem jag vet!) vilket gör det lite knepigt att öppna det ibland. Jabra får dock ett extra plus i kanten för att det kan laddas trådlöst. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Samtaler

Jabra vil gjerne tilby ren samtalelyd og har, akkurat som i Elite 4 Active, plassert fire mikrofoner overtrukket med et nett for å gi den beste vindbeskyttelsen. Innendørs er det ingen som helst problemer å snakke i telefonen, men utendørs klarer ikke proppen riktig å leve opp til sitt løfte. Hold deg i le om du vil føre en normal samtale uten irritasjon.

Konklusjon

Jabra Elite 7 Active er en meget bra treningspropp, ikke noe å si på det. Til tross for savnet av vinger sitter den trygt og stabilt i øret uten at det gjør vondt. Lydopplevelsen er ikke testens absolutt beste. Den har ikke Sennheisers fyldighet og tyngde, men passformen sammen med brukervennligheten og en spilleglede som får det til å krible i bena, gjør dette til en opptur.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

JBL Reflect Flow Aero

For deg som elsker å spille høyt

Denne proppen har en noe lavere prislapp enn sin merkekompis. Er det bra eller dårlig, mon tro?

Det er mulig med mange personlige innstillinger i den brukervennlige appen. Fungerer bra ved samtaler, selv utendørs. Den adaptive støyreduseringen kan slås av, og du kan selv regulere støyreduseringen.
Litt stor og klønete ørepropp. De trenger høyt volum for at lyden skal komme til sin rett.

Adidas FWD-02 Sport True

Superb passform – det er alt

Adidas er bra på design, og her har kreativiteten strømmet. Kanskje en anelse for mye til og med.

Veldig behagelige
Uengasjert lyd. Mangler aktiv støyredusering. Veldig svak app.

JBL Reflect Flow Pro

For deg med store ører

JBL har to deltakere med i testen, der denne er den med høyest prislapp.

Bra og brukervennlig app med mange innstillingsmuligheter. Fungerer bra til samtale.
Proppene er store og klønete. Lyden er litt for tam og uengasjert. Kan ikke selv regulere støyreduseringen.

Sennheiser Sport True Wireless

Flott lyd – grov passform

Sennheiser er virkelig ingen rookie når det kommer til lyd, noe de beviser også her. Men kan det holde til en plass øverst på pallen?

Lyden. Bra app med mange muligheter til å tilpasse funksjoner.
Store, kantede og klumpete. Mangler aktiv støyredusering.

Jabra Elite 4 Active

Spilleglede til bra pris

Hva har testens billigste propper å tilby? Jabra er ingen nybegynner, så forventningene er likevel ganske høye.

Pedagogisk og brukervennlig app. Bra passform.
Trege touch-knapper som ikke kan persontilpasses.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Hodetelefoner for musikkelskere De ser ut som før, men lyden er bedre enn noensinne i Sennheisers nyeste hodetelefoner.
Disse hodetelefonene er ikke som andre HiFiMAN Audivina er noe så sjeldent som et par lukkede hodetelefoner med planmagneter som drivere.
Eleganse fra Huawei Nå kommer etterfølgeren til FreeBuds 4i
Følg Lyd & Bilde