Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: JBL Reflect Flow Pro

For deg med store ører

JBL har to deltakere med i testen, der denne er den med høyest prislapp.

Skrevet av / 15.09.22 - 10:40
JBL Reflect Flow Pro
Åsa Warme Hallén

JBL Reflect Flow Pro er pent innpakket og enkle å komme i gang med. Det holder at jeg tar dem ut av etuiet før mobilen indikerer at det finnes et par propper innen rekkevidde som jeg kan koble meg opp mot. Lett som en plett!

Naturligvis spiller selve pakningen ingen avgjørende rolle, men for meg personlig setter jeg pris på når jeg merker at man har anstrengt seg en anelse. I en perfekt verden betyr det at produktet var gjennomtenkt fra begynnelse til slutt. Det gjenstår å se hvordan det er i dette tilfellet.

JBL 1 JBL 2
<
>
Etuiet er en skikkelig greie som er utstyrt med bærerem. Bra for å feste det på treningsvesken eller lignende, med tanke på at det ikke er noe som ubemerket synker ned i lommen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Å bruke JBL Reflect Flow Pro

Som tilbehør får jeg tre øreputer uten vinger, og tre med. Jeg laster ned appen JBL Headphones, som riktig nok er på engelsk, men enkel å forstå, og følger instruksjonene. Blant annet vil den sjekke passformen på proppene for å få optimal lyd, noe som gjøres ved å spille en lydloop når jeg har proppene i ørene.

JBL Reflect Flow Pro
Pene, men store og klønete. (Foto: Åsa Warme Hallén)

JBL Reflect Flow Pro er et par ganske store propper, og selv om de er litt mykere i formen enn Sennheiser Sport True Wireless, er de litt vel klumpete. Dessverre innebærer dette at ørene ikke er helt begeistret. Jeg valgte den minste vingen, men det var virkelig ubehagelig. Brukte bare de små putene, men da anså appen at passformen var for dårlig i lydtesten … Sukk. For å kunne gjøre meg en oppfatning om lyden må selvfølgelig appens vilje gå først.

JBL Passform
JBL Reflect Flow Pro er virkelig ikke laget for mine ører, og passformen er ikke bra. De er dessuten litt vanskelige å få tak i når de sitter i øret. (Foto: Åsa Warme Hallén)

I appen kan du skreddersy hva som hender når du toucher proppene, og det takker jeg spesielt for. Personlig setter jeg pris på at jeg kan heve og senke volumet uten å ta frem mobilen, og det kan jeg velge som et alternativ.

Her finnes også en video-mode-modus som skal forbedre leppesynking om du bruker hodetelefonene for å se på film eller lignende. Du kan også selv velge hva som skal skje om du tar ut den ene proppen av øret. Skal det bli stille, eller skal det være mulig å mono-lytte mens den andre proppen ligger på lading i etuiet? Ypperlig alternativ når batteriet begynner å tømmes midt inne i vår diskusjon om lydplanker i et av våre podavsnitt.

For den virkelig slurvete finnes funksjonen Find My Buds. Proppene gir fra seg en skikkelig høy lyd, men det forutsetter at de ikke ligger i etuiet, for da fungerer ikke funksjonen.

En stjerne i margen for at denne proppen er IP68-klassifisert. Det betyr at den ikke bare tåler vannsprut, men også ”lengre perioder nedsenket i vann”. Jeg har ikke prøvd det selv, men tenker at det trolig innebærer at den faktisk overlever om den skulle følge med inn i vaskemaskinen … Noen som har prøvd?

JBL app
Den tilhørende appen JBL Headphones gir deg mange muligheter for å tilpasse proppene etter deg selv og dine ønsker. (Skjermdump fra app)

Lyden

Jeg kjører i gang min treningspeppliste og prøver meg frem. Mine valgmuligheter er studio, club, bass, vocal og jazz. Utover det kan jeg også lage personlige innstillinger.

Jeg sparer vocal til kveldens lydbok, og konsentrerer meg om de andre valgene. Til spinningøkten har jeg en oppskattet versjon av Marvin Gaye (power music workout) som er riktig glad, pigg og energisk, men det vil seg ikke helt. Opplevelsen er at lyden er litt tam, kjedelig, og at det ikke er helt i balanse. Jeg leker litt og prøver de ulike forhåndsinnstilte lydvalgene med As It Was med Harry Styles og Rammsteins Du hast. Og igjen, det er ikke dårlig, men med tanke på prislappen og JBLs erfaring burde engasjement og spilleglede sitte som et skudd! Jeg savner faktisk også litt tyngde og bestemthet i bassen. Det som mangler i luftige club kommer frem i bass, men da forsvinner rommet.

JBL Floe Equalizer
Velg noen av de forhåndsinnstilte lydvalgene eller tilpass etter egne ønsker. (Skjermdump fra app)

Lydboken leveres med finfin og luftig lyd, men i ærlighetens navn spiller det ikke så veldig stor rolle med tanke på at akkurat lydbøker kanskje ikke er det man oftest lytter på for å gi treningen et løft …

Adaptiv støyredusering

Min testrunde er en strekning på ca. 3 km som både er ved en vei og ute ved havet. Den går forbi Marinemuseet med uteservering, samt en badeplass som innebærer at det finnes godt med lyd på turen. Den første kilometeren ligger fokus mest på hvor utrolig vondt det gjør i ørene, men etter hvert dovner de helt enkelt bort … Disse proppene har adaptiv støyredusering, noe som betyr at de automatisk endrer nivået på støyreduseringen. De skal oppdage forandringer i lydfrekvens, og tilpasse seg i sanntid for beste mulige ytelse. Overraskende nok hører jeg både lekende barn, snakkende damer og motorlyd fra biler. Proppene har stemmeinformasjon som informerer meg om hvilken modus jeg befinner meg i, men jeg stopper likevel for å virkelig forsikre meg om at noise cancelling er på i appen – noe den er.

Adaptiv støyredusering

Min testrunde er en strekning på ca. 3 km som både er ved en vei og ute ved havet. Den går forbi Marinemuseet med uteservering, samt en badeplass som innebærer at det finnes godt med lyd på turen. Den første kilometeren ligger fokus mest på hvor utrolig vondt det gjør i ørene, men etter hvert dovner de helt enkelt bort … Disse proppene har adaptiv støyredusering, noe som betyr at de automatisk endrer nivået på støyreduseringen. De skal oppdage forandringer i lydfrekvens, og tilpasse seg i sanntid for beste mulige ytelse. Overraskende nok hører jeg både lekende barn, snakkende damer og motorlyd fra biler. Proppene har stemmeinformasjon som informerer meg om hvilken modus jeg befinner meg i, men jeg stopper likevel for å virkelig forsikre meg om at noise cancelling er på i appen – noe den er.

JBL Flow Adaptiv
Jeg ville foretrukket å kunne slå av den adaptive støyreduseringen, og selv regulere nivået på støyreduseringen, men den muligheten finnes ikke. Dessverre!

Den positive overraskelsen er imidlertid at jeg ikke opplever å høre lyden av mine egne skritt til tross for at proppene sitter som fastvokste i ørene mine.

Samtaler

Seks mikrofoner skal gi perfekte samtaler med null støy. To bueformede og en tredje for vinddemping i hver propp. Når jeg besvarer en samtale utendørs, hører den andre at jeg er ute, og oppfatter til og med at det blåser, men oppfatter likevel samtalelyden som klar og tydelig. Bra, JBL!

Konklusjon

JBL Reflect Flow Pro er for klumpete for ørene mine, og dessverre lever ikke lyden opp til forventningene mine i det hele tatt. Den er tynn, uengasjert og føles som en skuldertrekning. Jeg hadde ønsket meg litt mer kropp og dybde. Trist!  Adaptiv støyredusering er kanskje en topp idé på papiret, men i virkeligheten imponerte det meg ikke. Vil imidlertid gi en stjerne for JBL-appen som gir mulighet til å skreddersy proppene på en finfin måte.

Karakter
JBL Reflect Flow Pro
Premium

Home mener

Bra og brukervennlig app med mange innstillingsmuligheter. Fungerer bra til samtale. Proppene er store og klønete. Lyden er litt for tam og uengasjert. Kan ikke selv regulere støyreduseringen.

Også i denne testen:

6 trådløse ørepropper til trening

JBL Reflect Flow Aero

For deg som elsker å spille høyt

Denne proppen har en noe lavere prislapp enn sin merkekompis. Er det bra eller dårlig, mon tro?

Det er mulig med mange personlige innstillinger i den brukervennlige appen. Fungerer bra ved samtaler, selv utendørs. Den adaptive støyreduseringen kan slås av, og du kan selv regulere støyreduseringen.
Litt stor og klønete ørepropp. De trenger høyt volum for at lyden skal komme til sin rett.
Les hele testen

Adidas FWD-02 Sport True

Superb passform – det er alt

Adidas er bra på design, og her har kreativiteten strømmet. Kanskje en anelse for mye til og med.

Veldig behagelige
Uengasjert lyd. Mangler aktiv støyredusering. Veldig svak app.
Les hele testen

Sennheiser Sport True Wireless

Flott lyd – grov passform

Sennheiser er virkelig ingen rookie når det kommer til lyd, noe de beviser også her. Men kan det holde til en plass øverst på pallen?

Lyden. Bra app med mange muligheter til å tilpasse funksjoner.
Store, kantede og klumpete. Mangler aktiv støyredusering.
Les hele testen

Jabra Elite 7 Active

Ja, (så) bra!

Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

Behagelig og brukervennlig. Enkel å tilpasse etter brukerens egne preferanser.
Litt mer finjustering av lydbildet ville ikke skadet.
Les hele testen

Jabra Elite 4 Active

Spilleglede til bra pris

Hva har testens billigste propper å tilby? Jabra er ingen nybegynner, så forventningene er likevel ganske høye.

Pedagogisk og brukervennlig app. Bra passform.
Trege touch-knapper som ikke kan persontilpasses.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Scroll to Top