Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Adidas FWD-02 Sport True

Superb passform – det er alt

Adidas er bra på design, og her har kreativiteten strømmet. Kanskje en anelse for mye til og med.

Skrevet av / 15.09.22 - 10:40
Adidas FWD-02 Sport True
Åsa Warme Hallén

Adidas gjør det lille ekstra, og pakker etuiet inn i fargesprakende papir med en liten klistrelapp med logoen på. Det spiller naturligvis ingen rolle for selve lyd- og brukeropplevelsen, men jeg setter likevel pris på den ekstra finessen.

Adidas etui stangt Adidas etui oppet Adidas etui lock
<
>
Kreativiteten har vært stor her, og noen har tenkt en anelse for mye, spør du meg. Lokket sitter fast med magneter, som resulterer i at det løsner veldig lett. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Etuiet er lite, flatt, og kommer smidig ned i lommen uten å ta for mye plass. Og selve ladeetuiet er det som først skiller seg ut fra mengden i denne testen. For det første er det ventilert. Man har lagt et tynt stoff på lokket for at proppene skal tørke raskere. Dessuten har man satt sammen bunn og lokk med magnet.

To ting popper opp i hodet mitt her: Om tanken er at fukt skal komme ut fra proppene, innebærer det jo også at fukt kan komme inn til proppene. Om man skulle være så uheldig å miste/glemme etuiet i fuktig miljø. Proppene tåler selvfølgelig vann og takler fuktighet, men det er selve tanken som forvirrer meg litt.

Den andre saken som uroer meg litt, er hvorfor i all verden man har plassert magneter slik at lokket kan tas bort? Personlig har jeg aldri vært med på at jeg har ødelagt et etui eller brukket av lokket – har du? Min opplevelse er at det blir betydelig lettere å miste lokket i dette tilfellet, da det ikke sitter så himla hardt, og det gjerne løsner når jeg åpner lokket.

Noen har helt enkelt tenkt litt for mye, og ikke helt kommet i mål her.

Adidas etui ficka
Etuiet er flatt og smidig, og glir lett ned i lommen uten å ta for mye plass. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Å bruke Adidas FWD-02 Sport True

Adidas FWD-02 Sport
Testens absolutt mest behagelige propper. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Selve proppen er grepsvennlig, ikke tykk og har mykt avrundede kanter. Du får faktisk seks par silikonøreputer i varierende størrelse samt fem par ”silikonvinger”, så det er bare å prøve seg fram for den beste passformen. Disse proppene sitter utrolig behagelig i mine ører, og vel på plass sitter de som et skudd. Med tanke på at de faktisk er et par propper beregnet for sport, er det virkelig bra at de er IPX5-klassifiserte. Dette betyr at de kan skylles skikkelig under rennende vann for å holdes rene.

Adidas passform
Proppene sitter som støpt, uansett hvor mye jeg beveger meg, og er enkle å få både inn og ut av ørene. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Appen Adidas headphones er på norsk og en forholdsvis enkel sak, men enkel å forstå. Du kan dessverre ikke selv stille inn hva som skal skje når du toucher proppene, så det må du helt enkelt lære deg. Det eneste du selv har makt over, er hva som skjer når du trykker lenge på den respektive proppen. Der kan du velge mellom støykontroll (awareness av eller på), Adidas running, Spotify, standard stemmeassistent eller gjør ingenting.

Dessverre gjør proppene en del merkelige ting. Altfor ofte mister de kontakten med mobilen, og de er litt for følsomme i touch-funksjonen. Helt plutselig kan de begynne å falle ut og inn, helt uten grunn. Når det blåser og jeg vrir på hodet så vinden kommer rett inn mot proppen, stopper musikken, og den gir fra seg en høy lyd før den fanger opp musikken igjen og fortsetter å spille. Adidas FWD-02 Sport True har ikke aktiv støyredusering, men de har jo Awareness mode som skal slippe gjennom omgivelsenes lyd for ikke å bli helt avstengt fra omverdenen. Denne modusen kan som jeg har sagt tidligere også stenges av. Min mistanke var at det var dette som skjedde da vinden kom rett mot proppen. Men etter en titt i appen var det ikke tilfellet, og jeg kan ikke helt forstå avbruddene som oppstår iblant.

Lyden

I appen kan du velge mellom flere ulike lydbilder. Foruten Adidas finner du rock, pop, hip hop, elektronisk, vocal boost samt modusen tilpasset.

Jeg setter i gang med treningslisten min, og begynner å prøve meg frem mellom alternativene. Men til tross for at det er mulig å justere de ulike modusene manuelt, blir det liksom ikke helt bra. Jeg lokker med Volbeat, jeg forsøker med Darins Tvillingen. Frister med As It Was med Harry Styles og Ed Sheerans Bad Habits.

Adidas app 1 Adidas app 2
<
>
Appen Adidas headphones er en ganske enkel historie som dessverre ikke er helt stabil. Bra er det imidlertid at du selv kan tilpasse lydbildet etter egne ønsker. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men det vil liksom ikke løsne. Lyden er og blir uengasjert og uklar. Jeg skal ikke strekke meg så langt som å si at det er dårlig, men med tanke på prislappen er det ganske trist, og med tanke på at proppene er så utrolig deilige, hadde jeg liksom håpet på topplyd.

Når jeg ringer opp mine testobjekter når jeg befinner meg utendørs, blir det ikke direkte jubel og fanfarer. Men det er likevel mulig å ha en grei samtale uten noen større irritasjon.

Konklusjon

Adidas FWD-02 Sport er testens mest behagelige propper. Noe som gjør skuffelsen desto større. Jeg hadde virkelig ønsket en pigg, engasjerende og herlig medrykkende lydopplevelse, men det fikk jeg ikke. Noen har vært kreative med utformingen av etuiet – tenk om, og litt mer med rette, at det også gjaldt de innovative løsningene. Less is more, som man pleier å si.

Behold passformen og jobb videre med lyden og appen til neste gang – vær så snill!

Karakter
Adidas FWD-02 Sport True
Premium

Home mener

Veldig behagelige Uengasjert lyd. Mangler aktiv støyredusering. Veldig svak app.

Også i denne testen:

6 trådløse ørepropper til trening

JBL Reflect Flow Aero

For deg som elsker å spille høyt

Denne proppen har en noe lavere prislapp enn sin merkekompis. Er det bra eller dårlig, mon tro?

Det er mulig med mange personlige innstillinger i den brukervennlige appen. Fungerer bra ved samtaler, selv utendørs. Den adaptive støyreduseringen kan slås av, og du kan selv regulere støyreduseringen.
Litt stor og klønete ørepropp. De trenger høyt volum for at lyden skal komme til sin rett.
Les hele testen

JBL Reflect Flow Pro

For deg med store ører

JBL har to deltakere med i testen, der denne er den med høyest prislapp.

Bra og brukervennlig app med mange innstillingsmuligheter. Fungerer bra til samtale.
Proppene er store og klønete. Lyden er litt for tam og uengasjert. Kan ikke selv regulere støyreduseringen.
Les hele testen

Sennheiser Sport True Wireless

Flott lyd – grov passform

Sennheiser er virkelig ingen rookie når det kommer til lyd, noe de beviser også her. Men kan det holde til en plass øverst på pallen?

Lyden. Bra app med mange muligheter til å tilpasse funksjoner.
Store, kantede og klumpete. Mangler aktiv støyredusering.
Les hele testen

Jabra Elite 7 Active

Ja, (så) bra!

Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

Behagelig og brukervennlig. Enkel å tilpasse etter brukerens egne preferanser.
Litt mer finjustering av lydbildet ville ikke skadet.
Les hele testen

Jabra Elite 4 Active

Spilleglede til bra pris

Hva har testens billigste propper å tilby? Jabra er ingen nybegynner, så forventningene er likevel ganske høye.

Pedagogisk og brukervennlig app. Bra passform.
Trege touch-knapper som ikke kan persontilpasses.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Lyd & Bilde
Scroll to Top