TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST JBL Reflect Flow Aero

For deg som elsker å spille høyt

Denne proppen har en noe lavere prislapp enn sin merkekompis. Er det bra eller dårlig, mon tro?

forfatter
Publisert 15.09.22 - 10:40
Karakter
JBL Reflect Flow Aero
L&B mener
Det er mulig med mange personlige innstillinger i den brukervennlige appen. Fungerer bra ved samtaler, selv utendørs. Den adaptive støyreduseringen kan slås av, og du kan selv regulere støyreduseringen.
Litt stor og klønete ørepropp. De trenger høyt volum for at lyden skal komme til sin rett.
Spesifikasjoner
 • Type: In-ear, helt trådløse
 • Bluetooth: 5.2
 • Holdbarhet: IP68
 • Touch: ja
 • Aktiv støyredusering: ja (adaptiv)
 • Tilpasningsmuligheter equalizer: ja
 • Elementer: 6,8 mm
 • Tilhørende app: ja
 • Batteri: 7 timer lytting, totalt 1 timer inklusiv batterikapasiteten i etuiet
 • Vekt: 6,5 g/stk
 • Lading: USB-C
 • Web: jbl.no
Veil. pris 1.600Pr. 15.09.22 Produktside

Det er akkurat like enkelt å komme i gang med JBL Reflect Flow Aero som det er å komme i gang med Reflect Flow Pro. Forpakningene er like, men ikke identiske. Men selv her finner jeg to par ekstra puter sammen med to par ekstra vinger – i varierende størrelse selvfølgelig.

Aero 1 Aero 2 Aero 3
<
>
Ikke det minste og netteste etuiet, men heller ikke det største. Bærerem gir en ekstra stjerne. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Det er ikke helt enkelt å se med det blotte øyet, men jeg synes nok likevel at denne proppen er noe mindre enn sin forgjenger. Den er i alle fall 0,7 g lettere, og i mine ører (som tydelig er litt følsomme) merkes det faktisk.

JBL Reflect Flow Aero
Det er ikke helt åpenbart, men er ikke proppen øverst på bildet (Aero) noe smalere?! Slik opplever i alle fall mine ører det. Selv om de ikke jubler. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Å komme i gang med JBL Reflect Flow Aero

Det er samme brukervennlige og instruktive app, JBL Headphones, som gjelder for begge proppene fra JBL, men heller ikke her er det helt identisk. Mer om dette litt senere …

Check my best fit
For den beste lydopplevelsen trenger du selvfølgelig ha finfin passform. I den tilhørende appen kan du gjøre en lydprøve for å sikre dette. For meg og mine ører var dette en utfordring å få til dessverre. (Skjermdump fra app).

For å få optimalt lyd vil man selvfølgelig ha optimal passform, men det er vanskelig for meg å få det til. Jeg kjører lydtesten ”Check my best fit”, men får underkjent gang på gang. Jeg bytter både puter og vinger, vrir, vender og prøver igjen. Etter mye om og men får jeg godkjent, men jeg innser at om jeg vil ha den beste lydopplevelsen av disse proppene, må jeg gjøre om dette hver gang jeg bruker dem – og det er jo selvfølgelig uholdbart.

Her har JBL tenkt en ekstra gang når det gjelder Find My Buds, og funksjonen fungerer strålende selv når proppene ligger i etuiet og det er stengt! Åh, jeg elsker bra videreutviklinger som faktisk er brukbare for eierne.

JBL Aero Adaptiv
Jubel og fanfarer – her kan man justere hvor mye støyredusering du ønsker, og også slå av den adaptive støyreduseringen om du ønsker. (Skjermdump fra app)

Du kan skreddersy hva som skal skje når du toucher øreproppene, og nå skal jeg avsløre enda en sak som ikke er identisk (cliffhanger fra i begynnelsen av testen) – det er mulig å stenge den adaptive støyreduseringen og bare kjøre med vanlig hederlig aktiv støyredusering der jeg selv kan stille nivået! Og fakta er at jeg synes det fungerer betydelig bedre.

På testrunden min kan jeg nok høre lit motorlyd og hundeglam, men det er ikke noe som forstyrrer. Jeg hører heller ikke lyden av mine egne føtter mot underlaget. Hurra for det!

Jeg oppfatter og er klar over vinden, men hører musikken klart og tydelig, uten at jeg trenger å vri på hodet eller øke volumet.

Å lytte på musikk da?

Ja, passformen er nok noe bedre, men proppene sitter aldri som et skudd. De klarer både en joggerunde, en dynamisk yogaøkt og litt fulldans på et hotellrom når jeg deltar på en messe. Men de blir liksom ikke ett med ørene mine, og dermed er det vanskelig å finne en medrykkende lyd. Den er litt for fattig på detaljer og ubalansert. Jeg prøver meg frem gjennom club, bass, studio, vocal og jazz, men blir ikke helt overbevist. Det finnes også mulighet for å gjøre egne lydinnstillinger, som naturligvis er kjempebra, men jeg blir likevel ikke helt fornøyd.

Appen 1 Appen 2
<
>
I appen er det supersmidig å gå inn og prøve de forhåndsinnstilte lydvalgene. Eller justere dem etter eget ønske og så lagre dem. (Skjermdump fra app)

Alt som brummer er ikke bass (eller jo, det er det vel), men alt blir ikke bedre bare fordi det finnes bass. Men til trening trenger man liksom litt dybde og kraft for å holde på. Og det trengs spilleglede og trøkk. Og det savner jeg. Jeg innser imidlertid at om jeg høyner volumet, blir det skikkelig sterkt i ørene, og det blir faktisk litt godbass, men på bekostning av at detaljene forsvinner noe.

Derimot er jeg tvilsom til å ha det så høyt, siden jeg nå ikke bare får vondt i ørene av passformen, men også av den svært høye lyden. Sukk.

Å prate i mobilen fungerer uten noen større katastrofer. Det høres at jeg befinner meg utendørs, men det er mer en konstatering enn et forstyrrende moment.

Konklusjon

JBL Reflect Flow Aero blir ikke helt enig med ørene mine, og for å få til en bass som driver og lokker til trening, må jeg heve volumet skikkelig, noe som i lengden ikke kan være bra for hørselen. Pluss i margen for at man kan slå av den adaptive støyreduseringen, og at funksjonen Find My Buds har blitt videreutviklet til også å fungere når proppene ligger i etuiet.

Dette er ikke testens beste propp, men om du nødvendigvis må ha en JBL-hodetelefon når du trener, og du ikke virkelig trenger trådløs lading, hadde jeg valgt Aero fremfor Pro alle dagene i uken.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Adidas FWD-02 Sport True

Superb passform – det er alt

Adidas er bra på design, og her har kreativiteten strømmet. Kanskje en anelse for mye til og med.

Veldig behagelige
Uengasjert lyd. Mangler aktiv støyredusering. Veldig svak app.

JBL Reflect Flow Pro

For deg med store ører

JBL har to deltakere med i testen, der denne er den med høyest prislapp.

Bra og brukervennlig app med mange innstillingsmuligheter. Fungerer bra til samtale.
Proppene er store og klønete. Lyden er litt for tam og uengasjert. Kan ikke selv regulere støyreduseringen.

Sennheiser Sport True Wireless

Flott lyd – grov passform

Sennheiser er virkelig ingen rookie når det kommer til lyd, noe de beviser også her. Men kan det holde til en plass øverst på pallen?

Lyden. Bra app med mange muligheter til å tilpasse funksjoner.
Store, kantede og klumpete. Mangler aktiv støyredusering.

Jabra Elite 7 Active

Ja, (så) bra!

Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

Behagelig og brukervennlig. Enkel å tilpasse etter brukerens egne preferanser.
Litt mer finjustering av lydbildet ville ikke skadet.

Jabra Elite 4 Active

Spilleglede til bra pris

Hva har testens billigste propper å tilby? Jabra er ingen nybegynner, så forventningene er likevel ganske høye.

Pedagogisk og brukervennlig app. Bra passform.
Trege touch-knapper som ikke kan persontilpasses.
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde