Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: JBL Reflect Flow Aero

For deg som elsker å spille høyt

Denne proppen har en noe lavere prislapp enn sin merkekompis. Er det bra eller dårlig, mon tro?

Skrevet av / 15.09.22 - 10:40
JBL Reflect Flow Aero
Åsa Warme Hallén

Det er akkurat like enkelt å komme i gang med JBL Reflect Flow Aero som det er å komme i gang med Reflect Flow Pro. Forpakningene er like, men ikke identiske. Men selv her finner jeg to par ekstra puter sammen med to par ekstra vinger – i varierende størrelse selvfølgelig.

Aero 1 Aero 2 Aero 3
<
>
Ikke det minste og netteste etuiet, men heller ikke det største. Bærerem gir en ekstra stjerne. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Det er ikke helt enkelt å se med det blotte øyet, men jeg synes nok likevel at denne proppen er noe mindre enn sin forgjenger. Den er i alle fall 0,7 g lettere, og i mine ører (som tydelig er litt følsomme) merkes det faktisk.

JBL Reflect Flow Aero
Det er ikke helt åpenbart, men er ikke proppen øverst på bildet (Aero) noe smalere?! Slik opplever i alle fall mine ører det. Selv om de ikke jubler. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Å komme i gang med JBL Reflect Flow Aero

Det er samme brukervennlige og instruktive app, JBL Headphones, som gjelder for begge proppene fra JBL, men heller ikke her er det helt identisk. Mer om dette litt senere …

Check my best fit
For den beste lydopplevelsen trenger du selvfølgelig ha finfin passform. I den tilhørende appen kan du gjøre en lydprøve for å sikre dette. For meg og mine ører var dette en utfordring å få til dessverre. (Skjermdump fra app).

For å få optimalt lyd vil man selvfølgelig ha optimal passform, men det er vanskelig for meg å få det til. Jeg kjører lydtesten ”Check my best fit”, men får underkjent gang på gang. Jeg bytter både puter og vinger, vrir, vender og prøver igjen. Etter mye om og men får jeg godkjent, men jeg innser at om jeg vil ha den beste lydopplevelsen av disse proppene, må jeg gjøre om dette hver gang jeg bruker dem – og det er jo selvfølgelig uholdbart.

Her har JBL tenkt en ekstra gang når det gjelder Find My Buds, og funksjonen fungerer strålende selv når proppene ligger i etuiet og det er stengt! Åh, jeg elsker bra videreutviklinger som faktisk er brukbare for eierne.

JBL Aero Adaptiv
Jubel og fanfarer – her kan man justere hvor mye støyredusering du ønsker, og også slå av den adaptive støyreduseringen om du ønsker. (Skjermdump fra app)

Du kan skreddersy hva som skal skje når du toucher øreproppene, og nå skal jeg avsløre enda en sak som ikke er identisk (cliffhanger fra i begynnelsen av testen) – det er mulig å stenge den adaptive støyreduseringen og bare kjøre med vanlig hederlig aktiv støyredusering der jeg selv kan stille nivået! Og fakta er at jeg synes det fungerer betydelig bedre.

På testrunden min kan jeg nok høre lit motorlyd og hundeglam, men det er ikke noe som forstyrrer. Jeg hører heller ikke lyden av mine egne føtter mot underlaget. Hurra for det!

Jeg oppfatter og er klar over vinden, men hører musikken klart og tydelig, uten at jeg trenger å vri på hodet eller øke volumet.

Å lytte på musikk da?

Ja, passformen er nok noe bedre, men proppene sitter aldri som et skudd. De klarer både en joggerunde, en dynamisk yogaøkt og litt fulldans på et hotellrom når jeg deltar på en messe. Men de blir liksom ikke ett med ørene mine, og dermed er det vanskelig å finne en medrykkende lyd. Den er litt for fattig på detaljer og ubalansert. Jeg prøver meg frem gjennom club, bass, studio, vocal og jazz, men blir ikke helt overbevist. Det finnes også mulighet for å gjøre egne lydinnstillinger, som naturligvis er kjempebra, men jeg blir likevel ikke helt fornøyd.

Appen 1 Appen 2
<
>
I appen er det supersmidig å gå inn og prøve de forhåndsinnstilte lydvalgene. Eller justere dem etter eget ønske og så lagre dem. (Skjermdump fra app)

Alt som brummer er ikke bass (eller jo, det er det vel), men alt blir ikke bedre bare fordi det finnes bass. Men til trening trenger man liksom litt dybde og kraft for å holde på. Og det trengs spilleglede og trøkk. Og det savner jeg. Jeg innser imidlertid at om jeg høyner volumet, blir det skikkelig sterkt i ørene, og det blir faktisk litt godbass, men på bekostning av at detaljene forsvinner noe.

Derimot er jeg tvilsom til å ha det så høyt, siden jeg nå ikke bare får vondt i ørene av passformen, men også av den svært høye lyden. Sukk.

Å prate i mobilen fungerer uten noen større katastrofer. Det høres at jeg befinner meg utendørs, men det er mer en konstatering enn et forstyrrende moment.

Konklusjon

JBL Reflect Flow Aero blir ikke helt enig med ørene mine, og for å få til en bass som driver og lokker til trening, må jeg heve volumet skikkelig, noe som i lengden ikke kan være bra for hørselen. Pluss i margen for at man kan slå av den adaptive støyreduseringen, og at funksjonen Find My Buds har blitt videreutviklet til også å fungere når proppene ligger i etuiet.

Dette er ikke testens beste propp, men om du nødvendigvis må ha en JBL-hodetelefon når du trener, og du ikke virkelig trenger trådløs lading, hadde jeg valgt Aero fremfor Pro alle dagene i uken.

Karakter
JBL Reflect Flow Aero
Premium

Home mener

Det er mulig med mange personlige innstillinger i den brukervennlige appen. Fungerer bra ved samtaler, selv utendørs. Den adaptive støyreduseringen kan slås av, og du kan selv regulere støyreduseringen. Litt stor og klønete ørepropp. De trenger høyt volum for at lyden skal komme til sin rett.

Også i denne testen:

6 trådløse ørepropper til trening

Adidas FWD-02 Sport True

Superb passform – det er alt

Adidas er bra på design, og her har kreativiteten strømmet. Kanskje en anelse for mye til og med.

Veldig behagelige
Uengasjert lyd. Mangler aktiv støyredusering. Veldig svak app.
Les hele testen

JBL Reflect Flow Pro

For deg med store ører

JBL har to deltakere med i testen, der denne er den med høyest prislapp.

Bra og brukervennlig app med mange innstillingsmuligheter. Fungerer bra til samtale.
Proppene er store og klønete. Lyden er litt for tam og uengasjert. Kan ikke selv regulere støyreduseringen.
Les hele testen

Sennheiser Sport True Wireless

Flott lyd – grov passform

Sennheiser er virkelig ingen rookie når det kommer til lyd, noe de beviser også her. Men kan det holde til en plass øverst på pallen?

Lyden. Bra app med mange muligheter til å tilpasse funksjoner.
Store, kantede og klumpete. Mangler aktiv støyredusering.
Les hele testen

Jabra Elite 7 Active

Ja, (så) bra!

Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

Behagelig og brukervennlig. Enkel å tilpasse etter brukerens egne preferanser.
Litt mer finjustering av lydbildet ville ikke skadet.
Les hele testen

Jabra Elite 4 Active

Spilleglede til bra pris

Hva har testens billigste propper å tilby? Jabra er ingen nybegynner, så forventningene er likevel ganske høye.

Pedagogisk og brukervennlig app. Bra passform.
Trege touch-knapper som ikke kan persontilpasses.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Lyd & Bilde
Scroll to Top