TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST 6 trådløse ørepropper til trening

Supre treningspropper er som et skikkelig spark i baken

Når motivasjonen blir borte og karakteren synker, kan et par veldig bra treningspropper være akkurat det du trenger for å få baken opp av sofaen.

forfatter
Publisert 15.09.22 - 10:40
Produkter i testen
 • JBL Reflect Flow Aero
 • Adidas FWD-02 Sport True
 • JBL Reflect Flow Pro
 • Sennheiser Sport True Wireless
 • Jabra Elite 7 Active
 • Jabra Elite 4 Active
 • Den beste treningsøkten er den det blir noe av. Og min personlige erfaring er at jeg selv må skape inspirasjonen – ikke vente på den. Med hjelp av et par hodetelefoner som sitter bra i ørene mine, er enkle å bruke, og som kan gjengi favorittmusikken min, kommer jeg langt. Og selv om hverken motivasjonen eller viljen er der fra starten, blir treningen gjort.

  Så, hva betyr da et par bra treningspropper? Passformen er så klart en selvfølgelighet. De må sitte så pass bra i ørene at de ikke faller ut, men samtidig kan de jo ikke sitte så hardt/fast at det gjør vondt. Fokus skal helst ligge på selve treningen, og ikke på å fikse og trikse med proppene!

  Personlig synes jeg det er et problem at du ikke får prøve øreproppene før kjøp (i de fleste tilfeller i hvertfall). Naturligvis har det med hygiene å gjøre, men samtidig er det helt avgjørende at proppen ikke faller ut eller gjør vondt. Musikkgjengivelsen kan jo være så bra som helst om du likevel ikke kan bruke dem fordi du enten mister dem i tid og utide, eller fordi ørene verker siden proppene ikke passer ørene dine. Og det er jo veldig kjedelig, om du legger på bordet mellom 1000 og 2000 kroner for et par.

  Det kan naturligvis være at du har flere ulike hodetelefoner til forskjellig bruk. Ett par når du reiser til og fra jobben, ett annet par til løping, og et tredje par når du sitter hjemme i sofaen med et glass rødt i hånden og en pod i ørene. Men min erfaring er at det ikke er tilfellet, så ni av ti ganger har man et par som skal fungere til alt. Dermed blir det også ekstra viktig at proppene kan skylles av, og dermed holdes rene.

  Musikk er en subjektiv opplevelse, og smaken er som baken … Noen foretrekker trøkk og bass, mens andre vil ha en diskant som nesten skjærer i ørene. Dette gjør naturligvis at propper hvor det er mulighet for å tilpasse lyden etter egne ønsker og preferanser, er å foretrekke.

  6 trådlösa in-ear-lurar för träning
  Deltakerne i testen: Adidas FWD-02 Sport, Sennheiser Sport True Wireless, JBL Reflect Flow Pro, JBL Reflect Flow Aero, Jabra Elite 4 Active og Jabra Elite 7 Active. (Foto: Åsa Warme Hallén)

  Slik testet jeg

  Samtlige propper er brukt sammen med mobilen min, og har fått bli med på hverdagen. De har vært med på anstrengende treningsøkter, yoga og gåturer. Her har det vært viktig at de er behagelige i ørene, ikke har en tendens til å trille ut, eller gjør vondt.

  Viktig er det også at de er brukervennlige og ikke flytter fokus fra selve oppgaven – treningsøkten.

  Jeg har spilt musikk fra ulike strømmetjenester, og selv om jeg først og fremst har valgt å teste dem som treningspropper, har jeg også lyttet på lydbøker. I de fleste (alle?) tilfellene er det mulig å tilpasse lydbildet etter personlig smak, men noen ganger holder heller ikke det hele veien frem. Personlig vil jeg ha en spilleglad ørepropp som formidler engasjement, pepp og driv, fremfor 100 prosent ”korrekt” musikkgjengivelse.

  Proppene er benyttet både innendørs og utendørs, og jeg har også brukt dem til mobilsamtaler, med varierende resultat.

  Produkter i testen

  JBL Reflect Flow Aero

  For deg som elsker å spille høyt

  Denne proppen har en noe lavere prislapp enn sin merkekompis. Er det bra eller dårlig, mon tro?

  Det er mulig med mange personlige innstillinger i den brukervennlige appen. Fungerer bra ved samtaler, selv utendørs. Den adaptive støyreduseringen kan slås av, og du kan selv regulere støyreduseringen.
  Litt stor og klønete ørepropp. De trenger høyt volum for at lyden skal komme til sin rett.

  Adidas FWD-02 Sport True

  Superb passform – det er alt

  Adidas er bra på design, og her har kreativiteten strømmet. Kanskje en anelse for mye til og med.

  Veldig behagelige
  Uengasjert lyd. Mangler aktiv støyredusering. Veldig svak app.

  JBL Reflect Flow Pro

  For deg med store ører

  JBL har to deltakere med i testen, der denne er den med høyest prislapp.

  Bra og brukervennlig app med mange innstillingsmuligheter. Fungerer bra til samtale.
  Proppene er store og klønete. Lyden er litt for tam og uengasjert. Kan ikke selv regulere støyreduseringen.

  Sennheiser Sport True Wireless

  Flott lyd – grov passform

  Sennheiser er virkelig ingen rookie når det kommer til lyd, noe de beviser også her. Men kan det holde til en plass øverst på pallen?

  Lyden. Bra app med mange muligheter til å tilpasse funksjoner.
  Store, kantede og klumpete. Mangler aktiv støyredusering.

  Jabra Elite 7 Active

  Ja, (så) bra!

  Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

  Behagelig og brukervennlig. Enkel å tilpasse etter brukerens egne preferanser.
  Litt mer finjustering av lydbildet ville ikke skadet.

  Jabra Elite 4 Active

  Spilleglede til bra pris

  Hva har testens billigste propper å tilby? Jabra er ingen nybegynner, så forventningene er likevel ganske høye.

  Pedagogisk og brukervennlig app. Bra passform.
  Trege touch-knapper som ikke kan persontilpasses.
  forfatter

  Åsa Hallen

  (f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
  I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
  Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
  Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
  Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
  Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
  Følg Lyd & Bilde