TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Logitech Zone Wireless

Aktiv støykansellering for bråkete kontorer

Logitech Zone Wireless har mye bra å by på, som aktiv støydemping. Men lydkvaliteten kunne vært bedre.

forfatter
Publisert 13.05.21 - 08:00
Karakter
Logitech Zone Wireless
L&B menerskew
pluss Aktiv støykansellering funker glimrende i kontorlandskap. Komforten er ganske ok, og hodesettet kan lades trådløst.
minus Talekvalitet gjennom mikrofonen er ikke all verden. Lyden på musikk mangler luft.
Veil. pris 2599 Produktside
Spesifikasjoner
  • Plattformer: PC, Mac, Teams el. UC
  • Type: On-ear, lukket
  • Drivere: 32 mm
  • Frekvensområde: 30 Hz–13 kHz
  • Sammenleggbar: Ja
  • Programvare: LogiTune (Windows, Mac, Android, iOS)
  • Tilkobling: USB-A, USB-C (Bluetooth)
  • Batteritid: 14 t (ANC på), 15-16 t (ANC av)
  • Mikrofonbom: Ja
  • Web: logitech.com
Annonse fra prisguiden.no

Logitech har så å si alt utstyret du trenger til hjemmekontoret. Fra gode webkameraer til tastatur og mus, og selvsagt har de også hodesett.

Zone Wireless er et kompakt, lukket hodesett som ligger utenpå ørene. Mikrofonbom er på plass, og kjøper du Teams-versjonen vil knappen på midten venstre øreklokke kunne åpne Teams-plattformen direkte. Den mer universelle UC-versjonen bruker knappen til å besvare og avbryte samtaler uavhengig av plattformer.

Logitech Zone Wireless
Foto: Logitech

Aktiv støydemping

Logitech-hodesettet har aktiv støydemping, som kommer godt med om du skal gjennomføre en samtale fra kafé eller i et åpent kontorlandskap. Det følger med en USB-mottaker som enkelt kobler hodesettet til PC eller Mac, og det kan kobles til mobilen med Bluetooth og være tilkoblet begge samtidig. Det finnes også en litt dyrere Zone Wireless Pro-variant med Logitech Unifying-mottaker som kan lenke hodesettet til fem andre trådløse Logitech-enheter samtidig.

En kul detalj med hodesettet, som er sammenleggbart, er at det kan lades trådløst på en Qi-ladeplate. Den samme ladeplaten du bruker til å lade mobilen med.

Logitech Zone Wireless LogiTune(2)
I LogiTune kan du gjøre enkle innstillinger, og dessuten velge Sidetone for å høre din egen stemme.

Logitech Zone Wireless i praksis

Ved å laste ned LogiTune for PC eller Mac kan du gjøre ulike justeringer, for eksempel stille inn Sidetone-funksjonen til å slippe inn nøyaktig så mye av din egen stemme du ønsker under samtaler. Meget kjekt. En 5-bånds equaliser kan brukes til tonekontroll, om du ønsker en annen klangkarakter på musikk.

Logitech Zone Wireless det
Foto: Logitech

Og det gjør jeg. Overtonene gjennom Logitech Zone Wireless er for tamme, så det låter ganske innestengt. Bassen er også nokså ullen, og dynamikken er av det tamme slaget. Man kan dra ned øvre bassområdet litt i EQ-en, og dessuten øke både diskant og mellomtone, men det blir aldri helt bra.

Logitech Zone Wireless folded
Foto: Logitech

For min del blir jeg aldri helt komfortabel med lyden på musikk her. Det er slettes ikke så dårlig som med Creative Sound Blaster JAM V2, og det funker da godt nok til samtaler. Logitech-hodesettet gjør det det skal.Den aktive støydempingen fungerer som den skal. Det er ikke i samme liga som de beste musikk-hodetelefonene med ANC, men det fungerer godt nok til å redusere støy på kontoret.

Middelmådig mikrofon

Dessverre er ikke talekvaliteten gjennom mikrofonen helt der den skal være. Det låter for skarpt og nasalt til å konkurrere med toppen. Det er litt bedre enn Creative, men Logitech når ikke opp til Jabra og EPOS.

Logitech Zone Wireless
Foto: Logitech

Konklusjon

Logitech Zone Wireless er et hodesett for kontorbruk, som har en del bra med seg. Lyden gjennom hodetelefonene er god nok, komforten er god over tid, og aktiv støydemping er en klar fordel i støyende kontoromgivelser. Vi liker dessuten at hodesettet kan legges sammen og lades trådløst.

Det vi ikke liker er talekvaliteten, som blir for spiss og nasal. Støy rundt undertrykkes riktignok bra, men brukerens stemme utad låter unaturlig og hard. Som gjennom en gammeldags intercom. Mottakerne vil likevel høre hva du sier, så noen krise er det aldri.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Jabra Evolve2 30

Flott hodesett for lite penger

Hvis du kan leve med kabel, er Jabra Evolve2 30 et meget godt alternativ. Husk å velg stereoversjonen!

Klar tale gjennom mikrofonen. Grei lyd på musikk, og behagelig passform.
Ikke trådløs. Hodetelefonene mangler ANC. Musikk mangler litt energi og oppløsning.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr unna

Hvis sjefen din kjøper disse til deg, er vedkommende en sadist.

Billig og trådløs.
Dårlig lyd på både tale og musikk. Middelmådig passform, null støyisolasjon og lavt kvalitetsinntrykk.

Jabra Evolve2 85

Et heftig beist

Jabra Evolve2 85 er de største kontorhodetelefonene vi har testet, og på noen måter de beste. Men ikke på alt.

Stor og flott lyd på musikk. Aktiv støydemping i toppklasse. Nydelig passform og brukervennlighet.
Talekvaliteten kunne vært bedre.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Sånn skal det gjøres!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale, og god lyd på musikk. Aktiv støydemping. Behagelig passform, og kvalitetsinntrykk i toppklasse. Lang batteritid!
On-ear vil over tid klemme mer mot ørene enn over-ear.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde