TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Jabra Evolve2 85

Et heftig beist

Jabra Evolve2 85 er de største kontorhodetelefonene vi har testet, og på noen måter de beste. Men ikke på alt.

forfatter
Publisert 13.05.21 - 08:00
Karakter
Jabra Evolve2 85
L&B menerskew
pluss Stor og flott lyd på musikk. Aktiv støydemping i toppklasse. Nydelig passform og brukervennlighet.
minus Talekvaliteten kunne vært bedre.
Veil. pris 4190 Produktside
Spesifikasjoner
  • Plattformer: PC, Mac, Linux, UC el. MS
  • Type: Over-ear, lukket
  • Drivere: 40 mm
  • Frekvensområde: 20 Hz–20 kHz
  • Sammenleggbar: Ja
  • Programvare: Jabra Express (Windows, Mac)
  • Tilkobling: USB-A eller USB-C (Bluetooth)
  • Batteritid: 20-32 t (ANC på), 30-37 t (ANC av)
  • Mikrofonbom: Ja
  • Web: jabra.no
Annonse fra prisguiden.no

Jabra Evolve2 85 er et stort og avansert hodesett for kontorbruk, hvor man har tatt med seg kravene for gode hodetelefoner for musikk. Resultatet er en slags kontorutgave av over-ear-hodetelefonen Elite 85h, men da med mikrofonbom som kan sammenfoldes inn i høyre ørekopp og bli usynlig. I likhet med Elite 85h har Evolve2 85 aktiv støykansellering og gjennomhøring.

Jabra Evolve2 85 front
Foto: Jabra

Hodesettet kobles til PC eller Mac med medfølgende USB-mottaker, som er tilgjengelig som USB-C eller USB-A. Jeg har fått USB-A, og dessuten UC-versjonen som ikke er spesielt sertifisert for Microsoft Teams. Kjøper du MS-utgaven er derimot en av knappene adressert til å åpne Teams-appen for samtaler.

Hodesettet kan også kjøpes med en ladeplate, skulle du ønske det. Denne fungerer da også som stativ. Den er ikke av typen trådløs Qi, men kobler i stedet til klokkene fysisk gjennom to kontaktpunkter. Med andre ord fungerer trådløs lading kun med Jabras egen løsning.

Jabra Evolve2 85 Jabra Direct
Det er en hel bråte innstillinger å gjøre på Jabra Evolve2 85, gjennom appen Jabra Direct for Windows og Mac.

App-innstillinger

Med Evolve2 85 er det et hav av innstillinger man kan gjøre i Jabra Direct-appen. Om du ønsker at hodesettet skal automatisk pause musikk eller samtaler når du tar det av deg, om du ønsker å beskyttes mot høye lyder, automatisk nekte å besvare anrop om du er opptatt i annen samtale, og så videre. Du kan også aktivere samtale med bommen innfelt, men vit da at med denne funksjonen aktivert vil mikrofonene i bommen ikke kunne brukes til støykansellering – heller ikke når denne er felt ut. Du vil dermed få noe mer bakgrunnsstøy fra din side – også når du snakker gjennom bommen.

Du får også tilgang til en 5-bånds grafisk tonekontroll (EQ), i tillegg til fastvareoppdateringer. SideTone kan også aktiveres og justeres for å høre din egen stemme gjennom hodetelefonene under samtaler. Selv foretrekker jeg klart dette.

Jabra Evolve2 85 charger
Trådløs lading koster ekstra. Foto: Jabra

Jabra Evolve2 85 i praksis

Som hodetelefoner til musikk er Jabras toppmodell den beste i feltet. Lyden er kraftig og klar, og med en fyldig og fin basslyd. Den har kanskje ikke den mest oppløste diskantgjengivelsen vi har hørt, men det har heller ingen av de andre kontor-hodesettene. Dette er rett og slett den beste musikkformidleren, og hvis du ikke har planer om å bruke egne hodetelefoner på fritiden, men vil ha ett par til alt, så er Evolve2 85 kanskje det beste du kan kjøpe.

Støykanselleringen er meget god, og fordi øreklokkene går rundt ørene så klemmer de ikke over tid. Man kan likevel bli klam etter en stund, rett og slett fordi de er lukkede, men totalt sett er komforten i toppklasse her.

Jabra Evolve2 85 Black USB-C-Dongle
Foto: Jabra

Jeg er likevel ikke helt fornøyd med samtalekvaliteten gjennom mikrofonen. Min stemme blir litt komprimert og smått nasal ut i andre enden. Det må jeg si overrasker meg litt, da mikrofonbommen burde gjort en mye større forskjell fra konsumentklokkene Elite 85h enn hva den gjør i praksis. Joda, stemmen kommer nærmere og støy undertrykkes bedre. Men lyden er slettes ikke så naturlig som gjennom EPOS ADAPT 560. Interessant nok fikk jeg også bedre lyd gjennom lillebror Evolve2 30. Grunnen er nok at den har en lengre mikrofonbom som legger seg enda tettere mot munnen, enn hva Evolve2 85 har. Uansett er jeg litt skuffet på det området.

Jabra Evolve2 85 headset
Foto: Jabra

Konklusjon

Jabra Evolve2 85 er det største – og klart dyreste – hodesettet for kontorbruk vi har testet. Det tar da også jobben på alvor. Ikke minst er det klassens beste på musikk, spesielt når vi snakker dynamikk. Det er fin klarhet her, og med fyldig og fin bass. Støydempingen er også superb.

Interessant nok er talekvaliteten gjennom mikrofonen bare midt på treet. Slettes ikke blant de verste, men heller ikke blant de beste. Til denne prisen forventet vi å bli blåst over ende i denne disiplinen.

Også i denne testen:

Jabra Evolve2 30

Flott hodesett for lite penger

Hvis du kan leve med kabel, er Jabra Evolve2 30 et meget godt alternativ. Husk å velg stereoversjonen!

Klar tale gjennom mikrofonen. Grei lyd på musikk, og behagelig passform.
Ikke trådløs. Hodetelefonene mangler ANC. Musikk mangler litt energi og oppløsning.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr unna

Hvis sjefen din kjøper disse til deg, er vedkommende en sadist.

Billig og trådløs.
Dårlig lyd på både tale og musikk. Middelmådig passform, null støyisolasjon og lavt kvalitetsinntrykk.

Logitech Zone Wireless

Aktiv støykansellering for bråkete kontorer

Logitech Zone Wireless har mye bra å by på, som aktiv støydemping. Men lydkvaliteten kunne vært bedre.

Aktiv støykansellering funker glimrende i kontorlandskap. Komforten er ganske ok, og hodesettet kan lades trådløst.
Talekvalitet gjennom mikrofonen er ikke all verden. Lyden på musikk mangler luft.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Sånn skal det gjøres!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale, og god lyd på musikk. Aktiv støydemping. Behagelig passform, og kvalitetsinntrykk i toppklasse. Lang batteritid!
On-ear vil over tid klemme mer mot ørene enn over-ear.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde