TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST EPOS Sennheiser ADAPT 560

Sånn skal det gjøres!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

forfatter
Publisert 13.05.21 - 08:00
Karakter
EPOS Sennheiser ADAPT 560
L&B menerskew
pluss Glimrende lyd på tale, og god lyd på musikk. Aktiv støydemping. Behagelig passform, og kvalitetsinntrykk i toppklasse. Lang batteritid!
minus On-ear vil over tid klemme mer mot ørene enn over-ear.
Veil. pris 3990 Produktside
Spesifikasjoner
  • Plattformer: PC, Mac, Teams el. UC
  • Type: On-ear, lukket
  • Drivere: ikke oppgitt
  • Frekvensområde: 20 Hz–20 kHz
  • Sammenleggbar: Ja
  • Programvare: EPOS Connect (Windows, Mac)
  • Tilkobling: USB-A, (Bluetooth)
  • Batteritid: 24 t (ANC på), 41-46 t (ANC av)
  • Mikrofonbom: Ja
  • Web: eposaudio.com
Annonse fra prisguiden.no

Epos lager kommunikasjonsutstyr for både kontor, business og gaming, og gjennom et samarbeid med Sennheiser har målet vært å lage produkter med best mulig lyd og komfort. Selv fikk jeg en aha-opplevelse av ADAPT 660, som i bunn og grunn er en Sennheiser PXC 550-II bare med bedre mikrofon og samtalefunksjonalitet. Og for en samtalekvalitet i forhold til konsumentmodellen fra Sennheiser!

EPOS Sennheiser Adapt 560 front
Foto: Epos

Dette ga mersmak, og vitnet om at produsenten virkelig tar lydkvalitet på alvor. Som Erik Wasa, kommersiell sjef hos Epos’ norske distributør PeBeCom – og tidligere leder for HiFi Klubbens avdeling i Tyskland, fortalte meg over en Teams-samtale:

– Før pleide jeg å sitte med et par musikk-hodetelefoner på jobb og trodde den samtalekvaliteten var god. Dette er noe helt annet. Men det holder ikke at et kontor-headset er bra på tale, det må funke godt på musikk.

EPOS Erik Wasa
Erik Wasa fra EPOS-distributør PeBeCom mener det er på høy tid at man snakker om kvalitet, også innenfor kontorutstyr.

ADAPT 560 er et sammenleggbart hodesett, det er av typen on-ear men stort nok til å grense mot over-ear. I motsetning til storebror 660 har ADAPT 560 en mikrofonbom, for å komme nærmere munnen. I denne sitter to mikrofoner som jobber sammen for å gjengi ren tale men også holde støy ute.Hodetelefondelen har aktiv støydemping, som er til stor hjelp i støyende kontorlokaler.

EPOS Connect software
EPOS Connect for Windows og Mac gir oversikt over tilkoblede produkter, og gir mulighet for fastvareoppdatering.

Epos ADAPT 560 i praksis

Hodesettet pares automatisk til PC eller Mac med medfølgende USB-mottaker. Denne er av typen USB-A, men du kan også få kjøpt den som USB-C hvis ønskelig. Da heter mottakeren BTD 800 USB-C. ADAPT 560 er i utgangspunktet av typen generell UC (Unifying Communications), men hvis du åpner Teams på datamaskinen slår lyset på USB-mottakeren over fra blått til lilla. Da får du funksjonalitet som å svitsje til Teams-vinduet ved å trykke den lilla knappen under høyre øreklokke.

EPOS Sennheiser Adapt 560 side
Foto: Epos

Dataprogrammet EPOS Connect gjør ikke stort annet enn å holde ditt hodesett og USB-mottaker oppdatert med nyeste fastvare. Greit nok.

Det spiller liten rolle, for lyden av ADAPT 560 er eksemplarisk. Den som har denne på hodet vil høres med klokkeklar tale i andre enden. Stemmen låter både naturlig og tydelig. Selve hodetelefonene har også en svært naturlig klang på både tale, men også på musikk. Dette er blant de beste hodesettene for kontorbruk, dersom du hører mye på musikk innimellom samtalene.

Hodesettet klemmer også noe mer på ørene enn Jabra Evolve2 30, som er meget lette og sitter løsere. ADAPT 660, som er over-ear, har i så måte en enda bedre passform. Jeg vil likevel karakterisere komforten til ADAPT 560 som meget god.

NB! I en tidligere tekst skrev vi at Sidetone mangler, så brukeren kan ikke høre sin egen stemme gjennom hodetelefonene. Dette er feil, dette kan justeres i appen Epos Connect.

EPOS Sennheiser Adapt 560 folded
Foto: Epos

Konklusjon

Hvis du ønsker et hodesett til kontoret som krysser alle bokser, så er Epos ADAPT 560 blant de aller beste kjøpene. Glimrende samtalekvalitet, flott musikkvalitet og et solid kvalitetsinntrykk. Dette er hodesettet som tar samtaler og musikklytting like seriøst.

Også i denne testen:

Jabra Evolve2 30

Flott hodesett for lite penger

Hvis du kan leve med kabel, er Jabra Evolve2 30 et meget godt alternativ. Husk å velg stereoversjonen!

Klar tale gjennom mikrofonen. Grei lyd på musikk, og behagelig passform.
Ikke trådløs. Hodetelefonene mangler ANC. Musikk mangler litt energi og oppløsning.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr unna

Hvis sjefen din kjøper disse til deg, er vedkommende en sadist.

Billig og trådløs.
Dårlig lyd på både tale og musikk. Middelmådig passform, null støyisolasjon og lavt kvalitetsinntrykk.

Logitech Zone Wireless

Aktiv støykansellering for bråkete kontorer

Logitech Zone Wireless har mye bra å by på, som aktiv støydemping. Men lydkvaliteten kunne vært bedre.

Aktiv støykansellering funker glimrende i kontorlandskap. Komforten er ganske ok, og hodesettet kan lades trådløst.
Talekvalitet gjennom mikrofonen er ikke all verden. Lyden på musikk mangler luft.

Jabra Evolve2 85

Et heftig beist

Jabra Evolve2 85 er de største kontorhodetelefonene vi har testet, og på noen måter de beste. Men ikke på alt.

Stor og flott lyd på musikk. Aktiv støydemping i toppklasse. Nydelig passform og brukervennlighet.
Talekvaliteten kunne vært bedre.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde