TEST5 hodesett til hjemmekontor

Bli hørt fra hjemmekontoret

Mye av tiden fra kontoret går til videokonferanser og andre digitale samtaler. Da trenger du å høre – og bli hørt! Vi forteller deg hvilket hodesett du skal ha.
hjemmekontor hodesett SPREAD hodetelefoner kontor
forfatter

Få ting er mer irriterende enn å høre sin samtalepartner dårlig. Enda mer irriterende er det å holde en lang monolog, for så å finne ut at ingen har hørt deg! Skal du være så produktiv som mulig på hjemmekontoret, trenger du et skikkelig hodesett med god mikrofon og klar samtalelyd begge veier. Hvis du i tillegg er som oss, og liker å høre på musikk gjennom kontortiden, så bør hodesettet også gjøre en god jobb med dette. Man gidder jo ikke å sitte der og bytte mellom forskjellige hodetelefoner!

Veldig lenge satt jeg med mine favoritt-hodetelefoner med støydemping, nemlig Sony WH-1000XM3 og etterhvert erstatteren XM4. Men etter hvert har det gått opp for meg at slike bare er en nødløsning til kontoret. Til det bør man nemlig ha et hodesett laget av noen som har spesialisert seg på samtalelyd. Og det blir enda bedre om mikrofonen sitter på en bom foran munnen.

Dette trenger du på hjemmekontoret ditt Jada, vi jobber hjemmefra vi også. Bli med hjem til Gråbein, og få tips til hvordan du gjør ditt hjemmekontor til et underholdningssenter.

Man kan selvsagt bruke et hodesett ment for gaming, da de også har mikrofonbom, men de er ofte både store og klumpete, og noen av dem har blinkende RGB-lys som ikke akkurat ser diskré ut på arbeidsplassen.

Du trenger et kontor-hodesett

Til hjemmekontor er det bedre å faktisk gå for et hodesett som er beregnet på nettopp kontorbruk. Siden min jobb består i å snakke med folk både fysisk og digitalt, men også høre på musikk mellom slagene, ønsker jeg et hodesett med god talelyd og passform, men også god lyd på musikk. Og dette er et behov jeg tenker bør passe til mange kontorrotter der ute.

Tar du noen ganger jobben med deg til kafébesøket, eller jobber i kontorlandskap, er det en stor fordel om hodesettet har aktiv støykansellering.

hodesett kontor hjemmekontor Creative Sound Blaster JAM V2 lifestyle(2)
Når du sitter på hjemmekontor, må du ha et skikkelig hodesett. Foto: Creative

Trådløst eller ikke?

Det finnes hodesett både med og uten kabel. Vi foretrekker helt klart trådløse hodesett, da kan man for eksempel gå og hente seg en kaffekopp midt i møtet, uten å måtte legge fra seg hodetelefonene og midlertidig melde seg ut av samtalen. Men vi har også tatt med et hodesett med kabel (Jabra Evolve2 30).

Til kontorbruk er det en fordel om hodesettet kommer med en USB-mottaker, da dette er forhåndskoblet til hodetsettet og bare er å plugge i din PC eller Mac, og du er i gang. Du kan selvsagt også koble til med Bluetooth på vanlig måte, men det kan være litt knotete spesielt med Windows, og du har selvsagt ikke lyst til å bruke dyrebar tid på morgenen til å få det koblet opp. Du risikerer å være den personen på morgenmøtet som ikke har lyd.

Gruppetest med fem

I denne gruppetesten har vi tatt for oss ulike hodesett til kontorbruk, som varierer i pris. Hvilket er best på tale, og hvordan fungerer de ulike på musikk? Noen av hodesettene har aktiv støydemping, andre ikke.

Aller nederst på billigstigen er Creative Sound Blaster JAM V2 til 400 kroner. Et rent Bluetooth-hodesett uten USB-mottaker eller støydemping, og dette er dessuten det eneste i testen uten mikrofonbom.

Jabra Evolve 30 er det eneste med kabel, og heller ikke dette har aktiv støydemping. Men mikrofonbom er på plass.

Derfra stiger det gradvis oppover, til Logitech Zone Wireless med trådløs tilkobling og USB-mottaker, og dessuten aktiv støydemping. Så har vi de dyrere, mer robuste EPOS Sennheiser ADAPT 560, som lover å ha jobbet ekstra mye med lydkvalitet på både tale og musikk. Det hele kulminerer i de dyreste Jabra Evolve2 85, et lukket hodesett med aktiv støydemping og mye annet snacks, til over 4000 kroner. For øvrig også testens eneste over-ear hodesett.

Sjekkliste for hodesett til kontoret

  • Sitter det godt?
  • Er talekvaliteten god?
  • Hvordan funker det på musikk?
  • Hvis trådløst, holder batteritiden minimum gjennom en arbeidsdag?
  • Hvor raskt lader det?
  • Enkelt i bruk? En samtale bør bare være et knappetrykk unna.
  • Trenger du aktiv støykansellering?

Talekvalitet

Under kan du høre hvordan mikrofonen låter på de fem hodesettene. Dette er tatt opp utendørs, med lyden fra et kafémiljø spilt ganske høyt i bakgrunnen gjennom en høyttaler.

Produkter i testen

Jabra Evolve2 30

Flott hodesett for lite penger

Hvis du kan leve med kabel, er Jabra Evolve2 30 et meget godt alternativ. Husk å velg steroversjonen!

Klar tale gjennom mikrofonen. Grei lyd på musikk, og behagelig passform.
Ikke trådløs. Hodetelefonene mangler ANC. Musikk mangler litt energi og oppløsning.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr unna

Hvis sjefen din kjøper disse til deg, er vedkommende en sadist.

Billig og trådløs.
Dårlig lyd på både tale og musikk. Middelmådig passform, null støyisolasjon og lavt kvalitetsinntrykk.

Logitech Zone Wireless

Aktiv støykansellering for bråkete kontorer

Logitech Zone Wireless har mye bra å by på, som aktiv støydemping. Men lydkvaliteten kunne vært bedre.

Aktiv støykansellering funker glimrende i kontorlandskap. Komforten er ganske ok, og hodesettet kan lades trådløst.
Talekvalitet gjennom mikrofonen er ikke all verden. Lyden på musikk mangler luft.

Jabra Evolve2 85

Et heftig beist

Jabra Evolve2 85 er de største kontorhodetelefonene vi har testet, og på noen måter de beste. Men ikke på alt.

Stor og flott lyd på musikk. Aktiv støydemping i toppklasse. Nydelig passform og brukervennlighet.
Talekvaliteten kunne vært bedre.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Sånn skal det gjøres!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale, og god lyd på musikk. Aktiv støydemping. Behagelig passform, og kvalitetsinntrykk i toppklasse. Lang batteritid!
On-ear vil over tid klemme mer mot ørene enn over-ear.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.