TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

2 USB-DAC-er

Turbo for hodetelefonene

En liten digitalomvandler kan gjøre underverker når laptopen brukes som lydkilde. Her er to av de beste akkurat nå.

forfatter
Publisert 15.09.14 - 16:26
Produkter i testen
 • Hegel Super
 • Audioquest Dragonfly
 • I en tid hvor mange bytter ut CD-spilleren med laptopen, er det plutselig blitt et poeng å gjøre lyden fra datamaskinen bedre. For CD-spilleren er på vei til historiens skraphaug, og selv folk flest foretrekker å strømme musikken fra nett, til anlegget hjemme.

  Mange bruker laptopen som avspiller, fordi der har de tilgang til strømmetjenester som Spotify og Wimp. Neste låt er bare et klikk unna, så strømmer musikken ut av høyttalerne eller hodetelefonene.

  Men det er ikke sikkert at lydkvaliteten alltid holder mål. Hvert fall ikke om man kobler hodetelefonene rett i laptopens minijack-kontakt.

  Et par gode hodetelefoner avslører raskt laptopens hodetelefonutgang, som ofte kan lyde tam, blodfattig og tynn. En løsning kan være å koble til en hodetelefonforsterker, for eksempel fra Fiio, men en USB-DAC er den beste løsningen.

  For i 2012 endret markedet seg da Audioquest lanserte Dragonfly. En liten USB-DAC som kunne forveksles med en vanlig minnepinne. Den hadde en innebygget digitalomvandler som flyttet signalbehandlingen ut av laptopen, og ga mye bedre lydkvalitet i hodetelefonene.

  Siden har det strømmet på med små USB-DAC-er som gjør det samme som Dragonfly. Som Hegel Super.

  En litt større mikro-DAC som kobles til laptopens USB-kontakt, og overtar behandlingen av musikksignalet, og har innebygget hodetelefonforsterker.

  Spørsmålet er om forskjellen er stor nok mellom dem, til at Super er verdt 600 kr mer, eller om man kan klare seg uten en separat DAC.

  Produkter i testen

  Hegel Super

  Superlyd

  Hegels USB-DAC er større, dyrere og tyngre enn Dragonfly, men det skorter ikke på lydkvaliteten.

  Fantastisk åpent lydbilde uansett musikk.
  Ikke glem USB-kabelen.

  Audioquest Dragonfly

  Bedre og billigere

  To år etter brakdebuten er en ny versjon av Dragonfly på plass, som lover enda bedre lyd for mindre penger.

  Enestående anvendelig DAC med fremragende lydkvalitet.
  Ingen ting
  forfatter

  Lasse Svendsen

  (f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
  McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
  Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
  HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
  Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
  Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend