TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Hegel Super

Superlyd

Hegels USB-DAC er større, dyrere og tyngre enn Dragonfly, men det skorter ikke på lydkvaliteten.

forfatter
Publisert 15.09.14 - 15:53
L&B menerskew
pluss Fantastisk åpent lydbilde uansett musikk.
minus Ikke glem USB-kabelen.
Veil. pris 1995 Produktside
Spesifikasjoner
  • Hegel Super USB-DAC
  • 24-bit/96 kHz
  • Adaptiv synkron
  • 3,5 mm minijack med analog og optisk digital ut

Designen minner om en Mac, det samme gjør kvaliteten som er overdådig. Kanskje ikke på den medfølgende USB-kabelen i hardplast, men Super DAC-en i aluminium virker skuddsikker.

Som Audioquests Dragonfly og andre USB-DAC-er, lover den å gi deg bedre lyd fra Mac-en eller PC-en. Men i motsetning til mange av konkurrentene som foretrekker asynkron klokking av digitalsignalet, med signalbehandling i DAC-en, sverger Hegel til adaptiv synkron.

Det betyr at de overlater klokkingen av digitalsignalet til laptopen, og så reklokkes det i stedet i Superens DAC.

Som Dragonfly, kan Superen kobles rett til et par hodetelefoner, eller et par aktive høyttalere. Men den har i tillegg optisk digitallyd ut via minijackutgangen, slik at man kan koble laptopen via Superen til en separat DAC, for enda bedre signalbehandling og lyd.

Og akkurat som Dragonfly, får musikken et enormt løft når Superen er koblet til. Den leverer enda mer effekt enn Dragonfly, og er litt bedre egnet til tungdrevne hodetelefoner. Ved første gangs lytting er det ikke store forskjeller i lydkvalitet mellom Dragonfly v1.2 og Super.

Lydbildet er litt større og stereoperspektivet bedre på Super. Hélène Grimauds Beethoven-tolkninger lyder derfor større gjennom Super. Det er litt mer luft under tonene og atmosfære i øreklokkene, noe som forsterker romfølelsen bedre enn Dragonfly gjør. Men vokaler er litt mer tilbaketrukket enn hos Dragonfly, som plasserer lytteren lengre frem i en konsertsal, enn hva Super gjør.

Diskanten er like nydelig oppløst her, og detaljrikdommen er fullt på høyde med Dragonflys. Live-innspillinger med blues eller rock lyder mer likt, og visker fort ut forskjellene mellom de to USB-DAC-ene, som er lettest å oppdage på gode innspillinger. For eksempel med jazz, klassisk eller musikk med akustiske innspillinger.

Den sterkt forbedrede dynamiske kontrasten, evnen til å drive de fleste hodetelefoner, og det store innbydende lydbildet, er tre meget gode grunner til å velge Hegel Super. Muligheten for å sende lyden videre digitalt via den optiske utgangen, vil tiltale de mest kresne, som kanskje også vil foretrekke Super fremfor Dragonfly nettopp av den grunn.

Uansett hvilken man velger av de to USB-DAC-ene, er det liten tvil om at man kan vente seg et betydelig løft i lydkvalitet.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Audioquest Dragonfly

Bedre og billigere

To år etter brakdebuten er en ny versjon av Dragonfly på plass, som lover enda bedre lyd for mindre penger.

Enestående anvendelig DAC med fremragende lydkvalitet.
Ingen ting
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde