TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Hegel Super

Superlyd

Hegels USB-DAC er større, dyrere og tyngre enn Dragonfly, men det skorter ikke på lydkvaliteten.

forfatter
Publisert 15.09.14 - 15:53
L&B mener
Fantastisk åpent lydbilde uansett musikk.
Ikke glem USB-kabelen.
Spesifikasjoner
 • Hegel Super USB-DAC
 • 24-bit/96 kHz
 • Adaptiv synkron
 • 3,5 mm minijack med analog og optisk digital ut

Designen minner om en Mac, det samme gjør kvaliteten som er overdådig. Kanskje ikke på den medfølgende USB-kabelen i hardplast, men Super DAC-en i aluminium virker skuddsikker.

Som Audioquests Dragonfly og andre USB-DAC-er, lover den å gi deg bedre lyd fra Mac-en eller PC-en. Men i motsetning til mange av konkurrentene som foretrekker asynkron klokking av digitalsignalet, med signalbehandling i DAC-en, sverger Hegel til adaptiv synkron.

Det betyr at de overlater klokkingen av digitalsignalet til laptopen, og så reklokkes det i stedet i Superens DAC.

Som Dragonfly, kan Superen kobles rett til et par hodetelefoner, eller et par aktive høyttalere. Men den har i tillegg optisk digitallyd ut via minijackutgangen, slik at man kan koble laptopen via Superen til en separat DAC, for enda bedre signalbehandling og lyd.

Og akkurat som Dragonfly, får musikken et enormt løft når Superen er koblet til. Den leverer enda mer effekt enn Dragonfly, og er litt bedre egnet til tungdrevne hodetelefoner. Ved første gangs lytting er det ikke store forskjeller i lydkvalitet mellom Dragonfly v1.2 og Super.

Lydbildet er litt større og stereoperspektivet bedre på Super. Hélène Grimauds Beethoven-tolkninger lyder derfor større gjennom Super. Det er litt mer luft under tonene og atmosfære i øreklokkene, noe som forsterker romfølelsen bedre enn Dragonfly gjør. Men vokaler er litt mer tilbaketrukket enn hos Dragonfly, som plasserer lytteren lengre frem i en konsertsal, enn hva Super gjør.

Diskanten er like nydelig oppløst her, og detaljrikdommen er fullt på høyde med Dragonflys. Live-innspillinger med blues eller rock lyder mer likt, og visker fort ut forskjellene mellom de to USB-DAC-ene, som er lettest å oppdage på gode innspillinger. For eksempel med jazz, klassisk eller musikk med akustiske innspillinger.

Den sterkt forbedrede dynamiske kontrasten, evnen til å drive de fleste hodetelefoner, og det store innbydende lydbildet, er tre meget gode grunner til å velge Hegel Super. Muligheten for å sende lyden videre digitalt via den optiske utgangen, vil tiltale de mest kresne, som kanskje også vil foretrekke Super fremfor Dragonfly nettopp av den grunn.

Uansett hvilken man velger av de to USB-DAC-ene, er det liten tvil om at man kan vente seg et betydelig løft i lydkvalitet.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Audioquest Dragonfly

Bedre og billigere

To år etter brakdebuten er en ny versjon av Dragonfly på plass, som lover enda bedre lyd for mindre penger.

Enestående anvendelig DAC med fremragende lydkvalitet.
Ingen ting
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend