: Hegel Super

Superlyd

Hegels USB-DAC er større, dyrere og tyngre enn Dragonfly, men det skorter ikke på lydkvaliteten.
Lyd & Bilde mener
Fantastisk åpent lydbilde uansett musikk.
Ikke glem USB-kabelen.
Spesifikasjoner
  • Hegel Super USB-DAC
  • 24-bit/96 kHz
  • Adaptiv synkron
  • 3,5 mm minijack med analog og optisk digital ut
Annonse
Annonse
forfatter

Designen minner om en Mac, det samme gjør kvaliteten som er overdådig. Kanskje ikke på den medfølgende USB-kabelen i hardplast, men Super DAC-en i aluminium virker skuddsikker.

Som Audioquests Dragonfly og andre USB-DAC-er, lover den å gi deg bedre lyd fra Mac-en eller PC-en. Men i motsetning til mange av konkurrentene som foretrekker asynkron klokking av digitalsignalet, med signalbehandling i DAC-en, sverger Hegel til adaptiv synkron.

Det betyr at de overlater klokkingen av digitalsignalet til laptopen, og så reklokkes det i stedet i Superens DAC.

Som Dragonfly, kan Superen kobles rett til et par hodetelefoner, eller et par aktive høyttalere. Men den har i tillegg optisk digitallyd ut via minijackutgangen, slik at man kan koble laptopen via Superen til en separat DAC, for enda bedre signalbehandling og lyd.

Og akkurat som Dragonfly, får musikken et enormt løft når Superen er koblet til. Den leverer enda mer effekt enn Dragonfly, og er litt bedre egnet til tungdrevne hodetelefoner. Ved første gangs lytting er det ikke store forskjeller i lydkvalitet mellom Dragonfly v1.2 og Super.

Lydbildet er litt større og stereoperspektivet bedre på Super. Hélène Grimauds Beethoven-tolkninger lyder derfor større gjennom Super. Det er litt mer luft under tonene og atmosfære i øreklokkene, noe som forsterker romfølelsen bedre enn Dragonfly gjør. Men vokaler er litt mer tilbaketrukket enn hos Dragonfly, som plasserer lytteren lengre frem i en konsertsal, enn hva Super gjør.

Diskanten er like nydelig oppløst her, og detaljrikdommen er fullt på høyde med Dragonflys. Live-innspillinger med blues eller rock lyder mer likt, og visker fort ut forskjellene mellom de to USB-DAC-ene, som er lettest å oppdage på gode innspillinger. For eksempel med jazz, klassisk eller musikk med akustiske innspillinger.

Den sterkt forbedrede dynamiske kontrasten, evnen til å drive de fleste hodetelefoner, og det store innbydende lydbildet, er tre meget gode grunner til å velge Hegel Super. Muligheten for å sende lyden videre digitalt via den optiske utgangen, vil tiltale de mest kresne, som kanskje også vil foretrekke Super fremfor Dragonfly nettopp av den grunn.

Uansett hvilken man velger av de to USB-DAC-ene, er det liten tvil om at man kan vente seg et betydelig løft i lydkvalitet.

Også i denne testen:

Audioquest Dragonfly

Bedre og billigere

To år etter brakdebuten er en ny versjon av Dragonfly på plass, som lover enda bedre lyd for mindre penger.

Enestående anvendelig DAC med fremragende lydkvalitet.
Ingen ting
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.