Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Hegel Super

Superlyd

Hegels USB-DAC er større, dyrere og tyngre enn Dragonfly, men det skorter ikke på lydkvaliteten.
Lyd & Bilde mener
Fantastisk åpent lydbilde uansett musikk.
Ikke glem USB-kabelen.
Spesifikasjoner
  • Hegel Super USB-DAC
  • 24-bit/96 kHz
  • Adaptiv synkron
  • 3,5 mm minijack med analog og optisk digital ut

Designen minner om en Mac, det samme gjør kvaliteten som er overdådig. Kanskje ikke på den medfølgende USB-kabelen i hardplast, men Super DAC-en i aluminium virker skuddsikker.

Som Audioquests Dragonfly og andre USB-DAC-er, lover den å gi deg bedre lyd fra Mac-en eller PC-en. Men i motsetning til mange av konkurrentene som foretrekker asynkron klokking av digitalsignalet, med signalbehandling i DAC-en, sverger Hegel til adaptiv synkron.

Det betyr at de overlater klokkingen av digitalsignalet til laptopen, og så reklokkes det i stedet i Superens DAC.

Som Dragonfly, kan Superen kobles rett til et par hodetelefoner, eller et par aktive høyttalere. Men den har i tillegg optisk digitallyd ut via minijackutgangen, slik at man kan koble laptopen via Superen til en separat DAC, for enda bedre signalbehandling og lyd.

Og akkurat som Dragonfly, får musikken et enormt løft når Superen er koblet til. Den leverer enda mer effekt enn Dragonfly, og er litt bedre egnet til tungdrevne hodetelefoner. Ved første gangs lytting er det ikke store forskjeller i lydkvalitet mellom Dragonfly v1.2 og Super.

Annonse

Lydbildet er litt større og stereoperspektivet bedre på Super. Hélène Grimauds Beethoven-tolkninger lyder derfor større gjennom Super. Det er litt mer luft under tonene og atmosfære i øreklokkene, noe som forsterker romfølelsen bedre enn Dragonfly gjør. Men vokaler er litt mer tilbaketrukket enn hos Dragonfly, som plasserer lytteren lengre frem i en konsertsal, enn hva Super gjør.

Diskanten er like nydelig oppløst her, og detaljrikdommen er fullt på høyde med Dragonflys. Live-innspillinger med blues eller rock lyder mer likt, og visker fort ut forskjellene mellom de to USB-DAC-ene, som er lettest å oppdage på gode innspillinger. For eksempel med jazz, klassisk eller musikk med akustiske innspillinger.

Annonse

Den sterkt forbedrede dynamiske kontrasten, evnen til å drive de fleste hodetelefoner, og det store innbydende lydbildet, er tre meget gode grunner til å velge Hegel Super. Muligheten for å sende lyden videre digitalt via den optiske utgangen, vil tiltale de mest kresne, som kanskje også vil foretrekke Super fremfor Dragonfly nettopp av den grunn.

Uansett hvilken man velger av de to USB-DAC-ene, er det liten tvil om at man kan vente seg et betydelig løft i lydkvalitet.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Audioquest Dragonfly

Bedre og billigere

To år etter brakdebuten er en ny versjon av Dragonfly på plass, som lover enda bedre lyd for mindre penger.

Enestående anvendelig DAC med fremragende lydkvalitet.
Ingen ting
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.