Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Heos Amp

Kraft og finesse

Denne forsterkeren fra Heos er kanskje liten å se på, men du verden for en slagkraft!

Publisert 17.09.16 - 07:00
Heos Amp
Geir Gråbein Nordby

Heos er japanske Denons multiromssystem, som i likhet med Sonos består av en rekke ulike høyttalere, samt Heos Amp som er beregnet på å drive frittstående stereohøyttalere. Heos-forsterkeren er en av de enkleste å sette opp til å spille trådløs musikk. Tilkoblingsmulighetene er svært gode: Med både analog og digital inngang samt Bluetooth og USB i tillegg til Ethernet og Wifi, kan du lett bygge et helt stereoanlegg rundt Heos-forsterkeren.

 

Denon har laget en meget bra app til å styre Heos-systemet. Det grafiske brukergrensesnittet er både lekkert og brukervennlig, og gjør det enkelt å styre høyttalere i flere soner. I likhet med Sonos og Bluesound er musikktjenester innebygd i appen. Dette gjør det enkelt å blande flere kilder inn i en og samme spilleliste. Unntaket er Spotify, som må bruke egen app.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

De som liker den varme og fyldige Denon-lyden vil trolig også sette pris på lydsignaturen til Heos. Her er det sjenerøs tyngde i bassen, og et stort lydbilde som evner å få frem både store og små detaljer. London Grammar låter stort og tøft, og vokalistens brede stemmeregister kommer tydelig frem. Lyden oppleves fremadlent, ved at både stemmer og instrumenter kommer tettere på. Sammenlignet med Sonos sin litt tilbakelente presentasjon, er det som å stå kloss inntil scenekanten!

 

Heos-forsterkerens spreke spillestil gjør den som skapt for pop, hip hop og R&B. Kanadiske Drake får skikkelig energi i replikkene, mens synthbassen rister i stolryggen.

Ampen har heller ingenting å være flau over sammenlignet med 43 cm stereoreceiverne. Her er det bra med krefter, og forsterkeren har mye å gå på før lyden blir spiss eller forvrengt. Vi klarte fint å oppnå over 90 desibel med klokkeren lyd i lytteposisjon, fra våre temmelig tungdrevne Kef høyttalere. Denne kan du fint ha hjemmefest med!

 

Det er først på de virkelig krevende audiofile innspillingene at Heos viser sin begrensning. Lars Danielssons II Blå låter veldig organisk og ekte, med bra samspill mellom bassist og trompetist, men bassgjengivelsen kan virke litt ullen og ukontrollert til tider – særlig når vi sammenligner med Bluesound og Yamaha. I tillegg merkes det at diskanten skjermer for de aller mest finkornede detaljene. Likevel er det ingen tvil om at Heos leverer utmerket lydkvalitet, og overgår både Sonos og Marantz på de fleste områder.

Lyd & Bilde mener

Heos Amp er enkel å sette opp og låter fortreffelig fra start. Her får du et spenstig lydbilde med fyldig bass, som heller ikke legger skjul på detaljene. I tillegg får du rikelig med krefter. Vi savner bare enda litt mer dynamisk kontrast og overtonedetaljer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top