Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Heos Amp

Kraft og finesse

Denne forsterkeren fra Heos er kanskje liten å se på, men du verden for en slagkraft!

Skrevet av / 17.09.16 - 07:00
Heos Amp
Geir Gråbein Nordby

Heos er japanske Denons multiromssystem, som i likhet med Sonos består av en rekke ulike høyttalere, samt Heos Amp som er beregnet på å drive frittstående stereohøyttalere. Heos-forsterkeren er en av de enkleste å sette opp til å spille trådløs musikk. Tilkoblingsmulighetene er svært gode: Med både analog og digital inngang samt Bluetooth og USB i tillegg til Ethernet og Wifi, kan du lett bygge et helt stereoanlegg rundt Heos-forsterkeren.

 

Denon har laget en meget bra app til å styre Heos-systemet. Det grafiske brukergrensesnittet er både lekkert og brukervennlig, og gjør det enkelt å styre høyttalere i flere soner. I likhet med Sonos og Bluesound er musikktjenester innebygd i appen. Dette gjør det enkelt å blande flere kilder inn i en og samme spilleliste. Unntaket er Spotify, som må bruke egen app.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

De som liker den varme og fyldige Denon-lyden vil trolig også sette pris på lydsignaturen til Heos. Her er det sjenerøs tyngde i bassen, og et stort lydbilde som evner å få frem både store og små detaljer. London Grammar låter stort og tøft, og vokalistens brede stemmeregister kommer tydelig frem. Lyden oppleves fremadlent, ved at både stemmer og instrumenter kommer tettere på. Sammenlignet med Sonos sin litt tilbakelente presentasjon, er det som å stå kloss inntil scenekanten!

 

Heos-forsterkerens spreke spillestil gjør den som skapt for pop, hip hop og R&B. Kanadiske Drake får skikkelig energi i replikkene, mens synthbassen rister i stolryggen.

Ampen har heller ingenting å være flau over sammenlignet med 43 cm stereoreceiverne. Her er det bra med krefter, og forsterkeren har mye å gå på før lyden blir spiss eller forvrengt. Vi klarte fint å oppnå over 90 desibel med klokkeren lyd i lytteposisjon, fra våre temmelig tungdrevne Kef høyttalere. Denne kan du fint ha hjemmefest med!

 

Det er først på de virkelig krevende audiofile innspillingene at Heos viser sin begrensning. Lars Danielssons II Blå låter veldig organisk og ekte, med bra samspill mellom bassist og trompetist, men bassgjengivelsen kan virke litt ullen og ukontrollert til tider – særlig når vi sammenligner med Bluesound og Yamaha. I tillegg merkes det at diskanten skjermer for de aller mest finkornede detaljene. Likevel er det ingen tvil om at Heos leverer utmerket lydkvalitet, og overgår både Sonos og Marantz på de fleste områder.

Lyd & Bilde mener

Heos Amp er enkel å sette opp og låter fortreffelig fra start. Her får du et spenstig lydbilde med fyldig bass, som heller ikke legger skjul på detaljene. I tillegg får du rikelig med krefter. Vi savner bare enda litt mer dynamisk kontrast og overtonedetaljer

Også i denne testen:

Test av forsterkere med strømming

Yamaha R-N602

Moderne retro

I tøff retrostil varter Yamaha opp med underholdende musikk og multirom gjort enkelt.

En fullblods receiver med det du trenger av tilkoblinger, og dessuten med et brukervennlig multiromssystem. Så låter den glimrende!
MusicCast mangler fortsatt støtte for viktige strømmetjenester som Tidal og Apple Music.
Les hele testen

Sonos Connect:Amp

På bakerste rad

Med Sonos Connect:Amp får du tilgang til markedets mest brukervennlige multiromssystem. Problemet er bare at den ikke låter spesielt bra …

Sonos er utrolig enkelt å sette opp, og har en meget velfungerende app med tilgang til alle musikktjenester.
Vi savner både dynamikk og detaljer fra den innebygde forsterkeren. Connect:Amp greier ikke sparke ordentlig liv i høyttalerne, og musikken forblir innestengt og uengasjerende.
Les hele testen

Pioneer SX-N30DAB

Åpen musikk

Pioneer låter fint, og har mange tilkoblingsmuligheter. Strømmetjenestene er like få som hos Onkyo. Av en åpenbar grunn.

Vi liker den ærlige og åpne lyden. Mange tilkoblingsmuligheter er et pluss, blant annet dobbelt sett optiske og koaksiale innganger. Og platespillerinngang.
Kjedelig appstyring, og få strømmetjenester innebygd. Noen vil foretrekke en varmere klangbalanse. Låter det kjent?
Les hele testen

Onkyo TX-8150

Klare toner

Stereoreceiveren fra Onkyo låter bra, og den har både DAB-radio og mange tilkoblinger, også til platespiller. Men strømming er begrenset.

Onkyo presenterer musikken på ærlig og detaljert vis, med nok kraft til å kjøre opp lydnivået. Her får du dessuten koblet til mange komponenter – til og med platespiller.
Appstyringen er kjedelig, og strømmetjenester er begrenset. Noen vil foretrekke en varmere klangbalanse.
Les hele testen

Marantz M-CR511

Mangler trøkk

Forsterkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og dessuten strømmetjenester.

Forsterkeren er nokså ukomplisert å sette opp og bruke for folk som er vant med tradisjonell hi-fi. Luftige overtoner trekker opp.
Det låter temmelig flatt, og klipper ved høyt lydnivå som potensielt kan skade høyttalerne. Vi savner flere strømmetjenester, og appstyringen kunne vært bedre.
Les hele testen

Bluesound PowerNode 2

Orkesterplass

Glem konkurrentenes diffuse og blodfattige lyd. Her er strømmeforsterkeren som banker Sonos ned i støvlene.

Powernode 2 leverer en dynamisk, kruttsterk og presis musikkgjengivelse på nivå med langt dyrere forsterkere. Brukervennligheten er også god.
Litt høyere pris enn de andre testdeltakerne. Men det er verdt det!
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kompakt sportscoupé

Klasse D låter som klasse A

Ekstremt vellydende (og litt sær) musikkstreamer

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Scroll to Top