Den kompakte Marantz CR511 er lett å sette opp, spesielt hvis du har iPhone eller iPad. Koble den til USB-inngangen i front med kabel, og trykk på iOS-knappen på baksiden. Dermed bekrefter du på mobilen at det tilkoblede trådløse nettverket skal deles, og vips! Menysystemet snakker flere språk, med svensk som nærmeste morsmål.
Receiveren har ikke multiromsfunksjon, og Spotify Connect er eneste strømmetjeneste. Tidal-brukere kan bruke AirPlay for tapsfri overføring i CD-kvalitet fra iPhone, mens Android-brukere må nøye seg med komprimert Bluetooth. Vi ønsker tjenester som Tidal og Apple Music innebygd i appstyringen, tiden er nok i ferd med å gå fra denne typen digitalforsterkere. På den positive siden nevner vi DAB+, USB og både optisk og analog tilkobling. Og avspilling av høyoppløste musikkfiler.

Lydkvalitet
Marantz-receiveren låter klart nok i overtonene, stemmen til Hannah Reid fra London Grammar på den fine balladen Hey Now kommer fint frem. Imidlertid er lydbildet litt trangere og det låter generelt noe mer hermetisk enn med Bluesound og Heos. Jazzperlen II Blå av Lars Danielsson har ikke samme rom rundt Mathias Eicks trompet. Riktignok er det litt krispere og mer artikulert i toppen enn med Sonos, men Sonos har fordelen av å kunne spille høyere enn Marantz.
Forsøker man med rytmisk musikk å dra på med Marantz, begynner det fort å skurre og klippe på en svært stygg måte – faktisk så vi blir redd for høyttalerne. Det er nok derfor receiveren spør oss om vi virkelig vil spille høyere når vi når lydnivå 30. Med alt annet enn de mest følsomme høyttalerne er dette for lavt til å engasjere.
Vi testet i 2014 forgjengeren C610 med akklamasjoner, men det var den gang. Feltet har blitt tøffere, og forsterkere i dette prissegmentet har i dag mer kraft å gå på. Ikke minst har stadig flere forsterkere fått multiromsfunksjoner, som forbedrer brukervennligheten vesentlig. C511 må nok se seg forbigått.
Lyd & Bilde mener
Forsterkeren er nokså ukomplisert å sette opp og bruke for folk som er vant med tradisjonell hi-fi. Luftige overtoner trekker opp. Det låter temmelig flatt, og klipper ved høyt lydnivå som potensielt kan skade høyttalerne. Vi savner flere strømmetjenester, og appstyringen kunne vært bedre.
Veil. pris 4995 kr
Spesifikasjoner
Marantz M-CR511
- Type: Stereo nettverksreceiver
- Strømmetjenester: Spotify Connect
- Tilkoblinger: Bluetooth (NFC), Wifi, analog RCA, digital optisk, USB-A, Subwoofer
- Annet: DAB/DAB+, AirPlay, DLNA, internettradio, hodetelefon
- Appstyring: Marantz Hi-Fi Remote for iOS og Android.
- Mål: 29,2 x 7,7 x 30,2 cm (B x H x D)
Også i denne testen:
Test av forsterkere med strømming
Yamaha R-N602
Moderne retro
I tøff retrostil varter Yamaha opp med underholdende musikk og multirom gjort enkelt.


Heos Amp
Kraft og finesse
Denne forsterkeren fra Heos er kanskje liten å se på, men du verden for en slagkraft!


Sonos Connect:Amp
På bakerste rad
Med Sonos Connect:Amp får du tilgang til markedets mest brukervennlige multiromssystem. Problemet er bare at den ikke låter spesielt bra …


Pioneer SX-N30DAB
Åpen musikk
Pioneer låter fint, og har mange tilkoblingsmuligheter. Strømmetjenestene er like få som hos Onkyo. Av en åpenbar grunn.


Onkyo TX-8150
Klare toner
Stereoreceiveren fra Onkyo låter bra, og den har både DAB-radio og mange tilkoblinger, også til platespiller. Men strømming er begrenset.


Bluesound PowerNode 2
Orkesterplass
Glem konkurrentenes diffuse og blodfattige lyd. Her er strømmeforsterkeren som banker Sonos ned i støvlene.


Vil du lese hele artikkelen?
Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.
Allerede abonnent? Logg inn her
-
Prøv LB+ i 30 dagerKun 49,-
Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.
-
LB+ Total års abonnementKun 137.50 mnd
Du sparer 288 ,-