Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Rotel RA-11

Musikk for alle penga

Den slanke Rotel RA-11 låter langt fra slik, men er i stedet meget rytmisk og engasjerende.
Lyd & Bilde mener
Flott mellomtone Dynamikk Funksjonalitet
Litt mer kraft, takk.
Spesifikasjoner
  • 2 x 40 W (8 ohm)
  • Digital inn: 2 optiske, 2 coax + USB
  • Analog inn: 4 RCA + platespiller
  • Forforsterker ut
  • Finish: Metallisk eller svart

Når en forsterker er halve høyden av sine konkurrenter, er det vanskelig å holde fordommene unna. Og 40 watt pr. kanal er da heller ikke mye. Da hjelper det å huske på at Rotel gang på gang har overbevist med sine rimelige forsterkere.

RA-11 har mye av funksjonaliteten til sin storebror RA-12, som vi testet i Lyd &Bilde nr 10 2012. Vi snakker fire linjeinnganger pluss hele fire digitalinnganger, med innebygd DAC fra Wolfson. I tillegg sitter en USB-inngang i front. Dette er ikke en USB-DAC til PC/Mac, men en inngang hvor du plugger i harddisk eller minnepinne og strømmer musikken direkte fra denne. Den kan også strømme digitalt fra Apple-spillere, eller plugg i en medfølgende Bluetooth-plugg, og strøm musikk trådløst fra en spiller med Bluetooth. Forsterkeren har til og med platespillerinngang, og dessuten forforsterkerutgang.

Lydkvaliteten
Forsterkeren imponerer med en fyldig og definert mellomtone. Sangstemmer har en stor tonestruktur, i et særdeles ryddig lydbilde. Det er fabelaktig oppløsning i både mellomtone- og overtoneområdet. Cymbalene har ikke helt den samme luften som med NuForce, men de er likevel ikke noe mindre distinkte. De har bare energien litt lenger ned i frekvens og oppleves litt roligere.

Forsterkeren er rask, med et meget godt definert lydbilde. Vi kan fint høre hvor instrumentene er plassert, og bakgrunnen bak musikken er svart og fin, som gjør at musikken kommer ut med mange klanglag.

Rotel har mer tyngde i bassen enn NuForce, bassgitaren på Morphines smått legendariske rockealbum ”Yes” har et fint fundament, og den er dessuten meget stram. Rotel har ikke samme kroppen i bassen som NAD, men den er til gjengjeld mer oppløst.

Annonse

Sangstemmene er klart varmere og mer oppløst gjengitt enn med både Onkyo og NAD, og til prisen er Rotel i en klasse for seg.

Helt i toppen av overtoneområdet trekker NuForce det lengste strået, men Rotel har fordelen av å kunne spille høyere (til tross for lavere oppgitt effekt), og med langt flere tilkoblingsmuligheter er det ikke tvil: Beste kjøp går til Rotel.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

NuForce DDA-100

Helt digital

NuForce DDA-100 har ikke en eneste analoginngang og er i så måte en heldigital forsterker. Som låter fantastisk.

Meget oppløst Praktisk
Dypbasskontroll Begrenset kraft

Philips Fidelio AW2000

Billig og kul

Nettverksforsterkeren fra Philips trodde vi først ikke hadde noe i denne testen å gjøre. Vi tok feil.

God klangbalanse Fokusert mellomtone Strømming
Mye plast Begrenset kraft Litt lite nyansert

NAD C356BEE DAC

Basspumpa

Forsterkeren fra NAD har mer kraft enn sine konkurrenter, og holder koken selv ved høyt lydnivå.

Kraftig Kan også brukes som effektforsterker
Mangler detaljer

Onkyo A-9050

På det jevne

Denne forsterkeren gjengir alt klart og tydelig, selv ved lavt lydnivå. Den mangler bare litt varme.

God dynamikk
Mangler litt oppløsning

Cambridge 651A

Rett på sak

Forsterkeren fra Cambridge går ikke rundt grøten, men presenterer lyden direkte og rett på sak.

Velbalansert lyd Låter bra når lavt
Ikke blant de kraftigste

Pioneer A-70

Tett på komplett

Når man introduserer en ny toppmodell, hvorfor ikke like greit sørge for at den er markedets beste i sin klasse? Pioneer har skjønt det.

Dynamikk Oppløsning Funksjonalitet
Kunne vært enda kraftigere
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.