TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

NAD C356BEE DAC

Basspumpa

Forsterkeren fra NAD har mer kraft enn sine konkurrenter, og holder koken selv ved høyt lydnivå.

forfatter
Publisert 08.04.13 - 16:38
L&B menerskew
pluss Kraftig Kan også brukes som effektforsterker
minus Mangler detaljer
Veil. pris 6200 Produktside
Spesifikasjoner
  • 2 x 80 W (8 Ohm)
  • Digital inn: USB, optisk
  • Analog inn: 7 RCA + effektinngang
  • Forforsterker ut
  • Finish: Grafitt eller titan

NAD C356BEE DAC er oppgitt til å yte 2 x 80 watt, og NAD bruker en såkalt PowerDrive-teknologi, som de hevder gjør at forsterkeren løpende tilpasser seg impedanskarakteristikken til de tilkoblede høyttalerne, slik at forholdet mellom strøm og spenning hele tiden er optimalt. På samme måte som en bil som skifter gir alt etter som det er oppover- eller nedoverbakke. Derfor skal 80 NAD-watt være mer enn vanlige watt. Vi vet av erfaring at NAD-forsterkere ofte låter kraftigere enn spesifikasjonene skulle tilsi, uten at vi kan gå god for at dette er grunnen. I tillegg til forforsterkerutgang for bi-amping har forsterkeren også mulighet for å brukes som effektforsterker, for eksempel til fronthøyttalerne i et surroundoppsett.

DAC-modulen støtter USB-overføring fra hjemmedatamaskin med en oppløsning opptil 24-bit/96kHz. Den optiske inngangen støtter enda høyere, 24-bit/192kHz. Koaksial inngang finnes ikke.NAD C356BEE er også tilgjengelig uten digitalinnganger, til 1.200 kroner mindre, og du kan alternativt velge platespillerinngang i stedet for digitalinnganger.

Lydkvaliteten
NAD-forsterkeren overbeviser med en slagkraftig bassgjengivelse, som virkelig gir høyttalerne noe å bryne seg på. Bare hør på den groovy bassgitaren på Morphine’s ”Yes”, kombinert med et hardtslående trommesett og en massiv og rå saksofon. Man kjenner bassen mer fysisk på kroppen enn med de øvrige forsterkerne. Forsterkeren har en ganske høy ”gain”, som gjør at den oppleves enda kraftigere enn den er, ettersom den når sitt makspunkt et stykke før klokka 12 på volumhjulet. Men den er altså både kraftig og heftig, prisen tatt i betraktning.

Mer lavmælt akustisk musikk, som balladen ”Jesus, etc.” av alternativ-countrybandet Wilco, eller rosenrød jazz à la Chet Baker, mangler oppløsningen i overtoneområdet for å blomstre skikkelig, og mellomtoneområdet gjengis litt rundt og tilbakeholdent.

DAC-modulen er unektelig bra, for selv high-end-spilleren fra Electrocompaniet låter bedre digitalt tilkoblet enn analogt. For enda bedre utbytte av DAC-en, prøv storebror C375BEE.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Rotel RA-11

Musikk for alle penga

Den slanke Rotel RA-11 låter langt fra slik, men er i stedet meget rytmisk og engasjerende.

Flott mellomtone Dynamikk Funksjonalitet
Litt mer kraft, takk.

NuForce DDA-100

Helt digital

NuForce DDA-100 har ikke en eneste analoginngang og er i så måte en heldigital forsterker. Som låter fantastisk.

Meget oppløst Praktisk
Dypbasskontroll Begrenset kraft

Philips Fidelio AW2000

Billig og kul

Nettverksforsterkeren fra Philips trodde vi først ikke hadde noe i denne testen å gjøre. Vi tok feil.

God klangbalanse Fokusert mellomtone Strømming
Mye plast Begrenset kraft Litt lite nyansert

Onkyo A-9050

På det jevne

Denne forsterkeren gjengir alt klart og tydelig, selv ved lavt lydnivå. Den mangler bare litt varme.

God dynamikk
Mangler litt oppløsning

Cambridge 651A

Rett på sak

Forsterkeren fra Cambridge går ikke rundt grøten, men presenterer lyden direkte og rett på sak.

Velbalansert lyd Låter bra når lavt
Ikke blant de kraftigste

Pioneer A-70

Tett på komplett

Når man introduserer en ny toppmodell, hvorfor ikke like greit sørge for at den er markedets beste i sin klasse? Pioneer har skjønt det.

Dynamikk Oppløsning Funksjonalitet
Kunne vært enda kraftigere
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Følg Lyd & Bilde