NAD C356BEE DAC er oppgitt til å yte 2 x 80 watt, og NAD bruker en såkalt PowerDrive-teknologi, som de hevder gjør at forsterkeren løpende tilpasser seg impedanskarakteristikken til de tilkoblede høyttalerne, slik at forholdet mellom strøm og spenning hele tiden er optimalt. På samme måte som en bil som skifter gir alt etter som det er oppover- eller nedoverbakke. Derfor skal 80 NAD-watt være mer enn vanlige watt. Vi vet av erfaring at NAD-forsterkere ofte låter kraftigere enn spesifikasjonene skulle tilsi, uten at vi kan gå god for at dette er grunnen. I tillegg til forforsterkerutgang for bi-amping har forsterkeren også mulighet for å brukes som effektforsterker, for eksempel til fronthøyttalerne i et surroundoppsett.
DAC-modulen støtter USB-overføring fra hjemmedatamaskin med en oppløsning opptil 24-bit/96kHz. Den optiske inngangen støtter enda høyere, 24-bit/192kHz. Koaksial inngang finnes ikke.NAD C356BEE er også tilgjengelig uten digitalinnganger, til 1.200 kroner mindre, og du kan alternativt velge platespillerinngang i stedet for digitalinnganger.
Lydkvaliteten
NAD-forsterkeren overbeviser med en slagkraftig bassgjengivelse, som virkelig gir høyttalerne noe å bryne seg på. Bare hør på den groovy bassgitaren på Morphine’s ”Yes”, kombinert med et hardtslående trommesett og en massiv og rå saksofon. Man kjenner bassen mer fysisk på kroppen enn med de øvrige forsterkerne. Forsterkeren har en ganske høy ”gain”, som gjør at den oppleves enda kraftigere enn den er, ettersom den når sitt makspunkt et stykke før klokka 12 på volumhjulet. Men den er altså både kraftig og heftig, prisen tatt i betraktning.
Mer lavmælt akustisk musikk, som balladen ”Jesus, etc.” av alternativ-countrybandet Wilco, eller rosenrød jazz à la Chet Baker, mangler oppløsningen i overtoneområdet for å blomstre skikkelig, og mellomtoneområdet gjengis litt rundt og tilbakeholdent.
DAC-modulen er unektelig bra, for selv high-end-spilleren fra Electrocompaniet låter bedre digitalt tilkoblet enn analogt. For enda bedre utbytte av DAC-en, prøv storebror C375BEE.
Også i denne testen:
Rotel RA-11
Musikk for alle penga
Den slanke Rotel RA-11 låter langt fra slik, men er i stedet meget rytmisk og engasjerende.
NuForce DDA-100
Helt digital
NuForce DDA-100 har ikke en eneste analoginngang og er i så måte en heldigital forsterker. Som låter fantastisk.
Philips Fidelio AW2000
Billig og kul
Nettverksforsterkeren fra Philips trodde vi først ikke hadde noe i denne testen å gjøre. Vi tok feil.
Onkyo A-9050
På det jevne
Denne forsterkeren gjengir alt klart og tydelig, selv ved lavt lydnivå. Den mangler bare litt varme.
Cambridge 651A
Rett på sak
Forsterkeren fra Cambridge går ikke rundt grøten, men presenterer lyden direkte og rett på sak.
Pioneer A-70
Tett på komplett
Når man introduserer en ny toppmodell, hvorfor ikke like greit sørge for at den er markedets beste i sin klasse? Pioneer har skjønt det.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser