TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Cambridge 651A

Rett på sak

Forsterkeren fra Cambridge går ikke rundt grøten, men presenterer lyden direkte og rett på sak.

forfatter
Publisert 08.04.13 - 16:33
L&B menerskew
pluss Velbalansert lyd Låter bra når lavt
minus Ikke blant de kraftigste
Veil. pris 4000 Produktside
Spesifikasjoner
  • 2 x 75 W (8 Ohm)
  • Digital inn: USB
  • Analog inn: 5 RCA
  • Forforsterker + sub ut
  • Finish: Metallisk eller svart

Cambridge Audio har aldri tatt seg bryet med å lansere dårlige produkter, ei heller skrudd sin elektronikk inn i kabinetter av billig plast. I så måte er den integrerte 651A tro til opphavet, i børstet aluminiumsfinish.

75 watt pr. kanal er sjenerøst nok, men ikke like mye som de 100 wattene til den gamle 740A, som bare kostet 1.000 kroner mer på slutten av sitt liv, og knuste konkurransen i en gruppetest vi gjorde for to år siden.

Til gjengjeld har 651A digitalinngang i form av USB. Dette er med andre ord forsterkeren for deg som bruker datamaskinen som lydkilde, og andre digitale kilder må fremdeles kobles analogt. USB-inngangen er av typen stikk-og-start, plugg kabelen fra PC-en eller Mac-en direkte i denne, og spill musikk. Lydsignaler er begrenset til 16-bit/48 kHz, musikkfiler av høyere oppløsning støttes ikke. Dette er en liten nedtur, selv om de færreste av oss har tilgang på spesielt mye musikk i høyere oppløsning enn CD-kvalitet.

Lydkvaliteten
Styrken til Cambridge-forsterkeren er dens direkte og nøytrale spillestil. Sangstemmene skildres klart og tydelig, enten det er Jeff Tweedy fra Wilco eller Sarah McLachlan som står for de vokale prestasjonene. Det er godt grep om dynamikken ved lytting under normale omstendigheter. Skarptromma har bra snert, og cymbalene er åpne.

Bassgjengivelsen er større enn ventet, med en fyldigere gjengivelse enn forgjengerne. Men den dynamiske kontrollen er bedre i det øvre registeret enn en i bassen, som fort kan skli ut når det blir for mye som skjer.

Cambridge-forsterkeren låter ”riktig”, og evner å engasjere ved normale lydnivåer. Dette er riktignok ikke blant de kraftigste forsterkerne i testen, og er formålet å drive store høyttalere med høy musikk, er du nok best tjent med for eksempel NAD C356BEE DAC. Stereoperspektivet hos Cambridge er da heller ikke fullt så ryddig som vi ønsker oss, og forsterkeren mangler nødvendig oppløsning i tonene til å ta helt pusten fra oss.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Rotel RA-11

Musikk for alle penga

Den slanke Rotel RA-11 låter langt fra slik, men er i stedet meget rytmisk og engasjerende.

Flott mellomtone Dynamikk Funksjonalitet
Litt mer kraft, takk.

NuForce DDA-100

Helt digital

NuForce DDA-100 har ikke en eneste analoginngang og er i så måte en heldigital forsterker. Som låter fantastisk.

Meget oppløst Praktisk
Dypbasskontroll Begrenset kraft

Philips Fidelio AW2000

Billig og kul

Nettverksforsterkeren fra Philips trodde vi først ikke hadde noe i denne testen å gjøre. Vi tok feil.

God klangbalanse Fokusert mellomtone Strømming
Mye plast Begrenset kraft Litt lite nyansert

NAD C356BEE DAC

Basspumpa

Forsterkeren fra NAD har mer kraft enn sine konkurrenter, og holder koken selv ved høyt lydnivå.

Kraftig Kan også brukes som effektforsterker
Mangler detaljer

Onkyo A-9050

På det jevne

Denne forsterkeren gjengir alt klart og tydelig, selv ved lavt lydnivå. Den mangler bare litt varme.

God dynamikk
Mangler litt oppløsning

Pioneer A-70

Tett på komplett

Når man introduserer en ny toppmodell, hvorfor ikke like greit sørge for at den er markedets beste i sin klasse? Pioneer har skjønt det.

Dynamikk Oppløsning Funksjonalitet
Kunne vært enda kraftigere
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Følg Lyd & Bilde