TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Cambridge 651A

Rett på sak

Forsterkeren fra Cambridge går ikke rundt grøten, men presenterer lyden direkte og rett på sak.

Lyd & Bilde mener
+Velbalansert lyd Låter bra når lavt
-Ikke blant de kraftigste
Spesifikasjoner
  • 2 x 75 W (8 Ohm)
  • Digital inn: USB
  • Analog inn: 5 RCA
  • Forforsterker + sub ut
  • Finish: Metallisk eller svart
Veil. pris 4000

Cambridge Audio har aldri tatt seg bryet med å lansere dårlige produkter, ei heller skrudd sin elektronikk inn i kabinetter av billig plast. I så måte er den integrerte 651A tro til opphavet, i børstet aluminiumsfinish.

75 watt pr. kanal er sjenerøst nok, men ikke like mye som de 100 wattene til den gamle 740A, som bare kostet 1.000 kroner mer på slutten av sitt liv, og knuste konkurransen i en gruppetest vi gjorde for to år siden.

Til gjengjeld har 651A digitalinngang i form av USB. Dette er med andre ord forsterkeren for deg som bruker datamaskinen som lydkilde, og andre digitale kilder må fremdeles kobles analogt. USB-inngangen er av typen stikk-og-start, plugg kabelen fra PC-en eller Mac-en direkte i denne, og spill musikk. Lydsignaler er begrenset til 16-bit/48 kHz, musikkfiler av høyere oppløsning støttes ikke. Dette er en liten nedtur, selv om de færreste av oss har tilgang på spesielt mye musikk i høyere oppløsning enn CD-kvalitet.

Lydkvaliteten
Styrken til Cambridge-forsterkeren er dens direkte og nøytrale spillestil. Sangstemmene skildres klart og tydelig, enten det er Jeff Tweedy fra Wilco eller Sarah McLachlan som står for de vokale prestasjonene. Det er godt grep om dynamikken ved lytting under normale omstendigheter. Skarptromma har bra snert, og cymbalene er åpne.

Bassgjengivelsen er større enn ventet, med en fyldigere gjengivelse enn forgjengerne. Men den dynamiske kontrollen er bedre i det øvre registeret enn en i bassen, som fort kan skli ut når det blir for mye som skjer.

Cambridge-forsterkeren låter ”riktig”, og evner å engasjere ved normale lydnivåer. Dette er riktignok ikke blant de kraftigste forsterkerne i testen, og er formålet å drive store høyttalere med høy musikk, er du nok best tjent med for eksempel NAD C356BEE DAC. Stereoperspektivet hos Cambridge er da heller ikke fullt så ryddig som vi ønsker oss, og forsterkeren mangler nødvendig oppløsning i tonene til å ta helt pusten fra oss.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Rotel RA-11

Musikk for alle penga

Den slanke Rotel RA-11 låter langt fra slik, men er i stedet meget rytmisk og engasjerende.

Flott mellomtone Dynamikk Funksjonalitet
Litt mer kraft, takk.

NuForce DDA-100

Helt digital

NuForce DDA-100 har ikke en eneste analoginngang og er i så måte en heldigital forsterker. Som låter fantastisk.

Meget oppløst Praktisk
Dypbasskontroll Begrenset kraft

Philips Fidelio AW2000

Billig og kul

Nettverksforsterkeren fra Philips trodde vi først ikke hadde noe i denne testen å gjøre. Vi tok feil.

God klangbalanse Fokusert mellomtone Strømming
Mye plast Begrenset kraft Litt lite nyansert

NAD C356BEE DAC

Basspumpa

Forsterkeren fra NAD har mer kraft enn sine konkurrenter, og holder koken selv ved høyt lydnivå.

Kraftig Kan også brukes som effektforsterker
Mangler detaljer

Onkyo A-9050

På det jevne

Denne forsterkeren gjengir alt klart og tydelig, selv ved lavt lydnivå. Den mangler bare litt varme.

God dynamikk
Mangler litt oppløsning

Pioneer A-70

Tett på komplett

Når man introduserer en ny toppmodell, hvorfor ikke like greit sørge for at den er markedets beste i sin klasse? Pioneer har skjønt det.

Dynamikk Oppløsning Funksjonalitet
Kunne vært enda kraftigere

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.