Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Cambridge 651A

Rett på sak

Forsterkeren fra Cambridge går ikke rundt grøten, men presenterer lyden direkte og rett på sak.
Lyd & Bilde mener
Velbalansert lyd Låter bra når lavt
Ikke blant de kraftigste
Spesifikasjoner
  • 2 x 75 W (8 Ohm)
  • Digital inn: USB
  • Analog inn: 5 RCA
  • Forforsterker + sub ut
  • Finish: Metallisk eller svart

Cambridge Audio har aldri tatt seg bryet med å lansere dårlige produkter, ei heller skrudd sin elektronikk inn i kabinetter av billig plast. I så måte er den integrerte 651A tro til opphavet, i børstet aluminiumsfinish.

75 watt pr. kanal er sjenerøst nok, men ikke like mye som de 100 wattene til den gamle 740A, som bare kostet 1.000 kroner mer på slutten av sitt liv, og knuste konkurransen i en gruppetest vi gjorde for to år siden.

Til gjengjeld har 651A digitalinngang i form av USB. Dette er med andre ord forsterkeren for deg som bruker datamaskinen som lydkilde, og andre digitale kilder må fremdeles kobles analogt. USB-inngangen er av typen stikk-og-start, plugg kabelen fra PC-en eller Mac-en direkte i denne, og spill musikk. Lydsignaler er begrenset til 16-bit/48 kHz, musikkfiler av høyere oppløsning støttes ikke. Dette er en liten nedtur, selv om de færreste av oss har tilgang på spesielt mye musikk i høyere oppløsning enn CD-kvalitet.

Lydkvaliteten
Styrken til Cambridge-forsterkeren er dens direkte og nøytrale spillestil. Sangstemmene skildres klart og tydelig, enten det er Jeff Tweedy fra Wilco eller Sarah McLachlan som står for de vokale prestasjonene. Det er godt grep om dynamikken ved lytting under normale omstendigheter. Skarptromma har bra snert, og cymbalene er åpne.

Bassgjengivelsen er større enn ventet, med en fyldigere gjengivelse enn forgjengerne. Men den dynamiske kontrollen er bedre i det øvre registeret enn en i bassen, som fort kan skli ut når det blir for mye som skjer.

Annonse

Cambridge-forsterkeren låter ”riktig”, og evner å engasjere ved normale lydnivåer. Dette er riktignok ikke blant de kraftigste forsterkerne i testen, og er formålet å drive store høyttalere med høy musikk, er du nok best tjent med for eksempel NAD C356BEE DAC. Stereoperspektivet hos Cambridge er da heller ikke fullt så ryddig som vi ønsker oss, og forsterkeren mangler nødvendig oppløsning i tonene til å ta helt pusten fra oss.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Rotel RA-11

Musikk for alle penga

Den slanke Rotel RA-11 låter langt fra slik, men er i stedet meget rytmisk og engasjerende.

Flott mellomtone Dynamikk Funksjonalitet
Litt mer kraft, takk.

NuForce DDA-100

Helt digital

NuForce DDA-100 har ikke en eneste analoginngang og er i så måte en heldigital forsterker. Som låter fantastisk.

Meget oppløst Praktisk
Dypbasskontroll Begrenset kraft

Philips Fidelio AW2000

Billig og kul

Nettverksforsterkeren fra Philips trodde vi først ikke hadde noe i denne testen å gjøre. Vi tok feil.

God klangbalanse Fokusert mellomtone Strømming
Mye plast Begrenset kraft Litt lite nyansert

NAD C356BEE DAC

Basspumpa

Forsterkeren fra NAD har mer kraft enn sine konkurrenter, og holder koken selv ved høyt lydnivå.

Kraftig Kan også brukes som effektforsterker
Mangler detaljer

Onkyo A-9050

På det jevne

Denne forsterkeren gjengir alt klart og tydelig, selv ved lavt lydnivå. Den mangler bare litt varme.

God dynamikk
Mangler litt oppløsning

Pioneer A-70

Tett på komplett

Når man introduserer en ny toppmodell, hvorfor ikke like greit sørge for at den er markedets beste i sin klasse? Pioneer har skjønt det.

Dynamikk Oppløsning Funksjonalitet
Kunne vært enda kraftigere
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.