Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: McIntosh C2700

Rørforsterker med alt inkludert

Den ofte oversette delen av et anlegg, er viktigere enn mange tror. Bare hør på McIntosh rørforforsterker.

Skrevet av / 22.05.21 - 10:00
McIntosh C2700
Lasse Svendsen

Svarene vil være forskjellige, avhengig av hvem man spør. Jeg vet for eksempel om mange som skråsikkert vil hevde at den viktigste komponenten i et anlegg, er høyttalerne. Hi-fi-agnostiskere vil si rommet anlegget står i, og det finnes de som mener at lydkilden – der alt starter, er viktigst.

Hvordan skal man ellers få god lyd, hvis ikke alt er på stell hos kilden til lyden? Uansett hvilken sannhet man sverger til, er det liten tvil om at alt henger sammen med alt. De færreste ville drømme om å sette opp en Technics SL-1000R til 200.000 kr, med en håndlaget pickup, i et anlegg med en enkel NAD-forsterker og et par billige høyttalere fra en nettbutikk ingen har hørt om.

Da er det bedre å tenke balanse, at anlegget aldri blir bedre enn det svakeste leddet, og hvis nevnte Technics-spiller er utgangspunktet, kan denne forforsterkeren være det neste leddet i anlegget.

Den store C2700 er McIntosh mest påkostede forforsterker med rør – i ett kabinett – og er en svært anvendelig kontrollsentral, som vil passe inn i ethvert high-end-anlegg.

Få forforsterkere er så godt utstyrt som C2700.

Forforsterkeren er like stor som mange integrerte forsterkere, men langt mer avansert enn de fleste integrerte forsterkere, som svært sjelden har en like påkostet forforsterkerdel som dette.

Den er bygger opp med fire 12AX7A-rør, et par hver til MM- og MC-inngangen på forsterkeren, og kombinerer et 12AX7A og et 12AT7-rør til linjetrinnet. De små rørene kan ses under en glassplate på toppen, hvor McIntosh også har tegnet inn kretsløpet fra inngangne til utgangene på C2700.

De små rørene som brukes i forforsterkertrinnet, også til platespillerinngangene.

Phono-trinn med rør

Den har også tre balanserte og fire ubalanserte linjeinnganger, i tillegg til de to separate platespillerinngangene, for MM- og MC-pickuper., Inngangsvelgeren til venstre brukes også til å stille inn belastning til MM- og MC-pickuper, hvor man kan velge impedans-belasting i seks trinn fra 25 til 1000 ohm for MC, og kapasitans for MM fra 50 til 800 pF, og impedans på 47 kOhm.

Inngangsfølsomheten, og navnet på dem, kan endres fra en meny som vises på skjermen, når man holder inne inngangsvelgeren et par sekunder.

C2700 er også utstyrt med tre balanserte og ubalansert utganger, og tilkoblinger for strøm- og fjernstyring av andre McIntosh-komponenter.

Fra fronten kan kan også justere bass og diskant i ± 12 dB, og der finner man også en hodetelefonutgang med Headphone Crossfeed Director (HXD), som skal skape følelsen av å høre på høyttalere i et rom, og ikke den inneklemte effekten hodetelefoner kan skape.

I tillegg til hodetelefonutgangene, og de ni analoge inngangene, har C2700 også sju digitale innganger.
DAC-modul

Forgjengeren C2600 hadde også innebygget digitalkonverter, noe som er relativt sjelden på en rørforsterker. C2700 har også en DAC-modul – DA2 – en oppgradert versjon av 32-bits konverteren som satt i DA1 i C2600, med støtte for DSD512 og HDMI-inngang med lydretur. Slik at du kan koble tv-en til anlegget og styre tv-lyden med tv-ens fjernkontroll.

C2700 har den nye DAC-modulen med HDMI-inngang.

DA2-modulen har også to koaksiale og to optiske innganger som som støtter 24-bit/192kHz-filer, og en USB-inngang med støtte for 32-bit/384 kHz, men også MCT-inn, som er en DIN-kontakt for digitaloverføring av SACD-strømmen fra SACD-spillerne til McIntosh.

DAC-en har forresten Roon-støtte, sånn at man kan styre musikkstrømmingen enkelt fra en Roon-app.

Et kupp blant forforsterkere

Den forrige utgaven, C2600, var og er en av de beste forforsterkerne vi har testet, og den nye C2700 føyer seg inn i den samme rekken. Med den nye DAC-modulen, og en superstille phono-inngang, får man det beste fra begge verdener her. Sammen med blant annet rørforsterkeren MC1502, og den enda kraftigere MC312 med transistor og autoformere, danner C2700 en potent og anvendelig kjerne i et hvert anlegg.

Klangen har enorme mengder med dybde, detaljer flyter uanstrengt ut av høyttalerne, og den leverer et stort, tredimensjonalt lydbilde, med nydelig varm klangbalanse, og massiv bassdynamikk. Samtidig er den musestille, også med MC-pickuper, og kobler man Mac-en til DA2-modulen for å strømme musikk høyoppløst via USB-inngangen, merker man hvor mye bedre lyden fra kablet digitalstrømming er, enn når man strømmer fra nettbrettet via wifi.

McIntosh har imidlertid en løsning for de som foretrekker bekvemmeligheten med trådløs strømming. Som den kompakte MB50. Den kobles trådløst til nettverket, og så til en av inngangene på forforsterkeren. Den har i tillegg analoge og digitale innganger.

Konklusjon

McIntosh C2700 er vår nye favoritt blant forforsterkere i high-end-klassen. Det er både fordi den er så anvendelig og fleksibel, men også fordi den leverer musikken på et sølvfat. Den praktiske DAC-modulen med HDMI-inngang, og den støysvake og krystallklare lyden fra phono-trinnet, er en sjelden kombinasjon som fungerer upåklagelig her. Det er egentlig ingen ting å sette fingeren på. C2700 er et av de beste kjøpene i klassen, etter vår mening, spesielt om man ser etter digitale innganger kombinert med analoge, og et seriøst RIAA-trinn.

Karakter
McIntosh C2700
High End

Lyd & Bilde mener

Helt fantastisk klangdybde, spiller med autoritet, nydelig phono-trinn og praktisk innebygget DAC. Den mangler kun strømming.

1 hendelser på “McIntosh C2700”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Scroll to Top