TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Hegel HD11

"Rimelig" High-end

Den nye Hegel HD11 låter usedvanlig bra. Konverteren graver frem detaljene i digitalsignalet, og leverer dem uproblematisk videre uten å tilføre egne uhumskheter.

forfatter
Publisert 01.06.12 - 06:58
L&B menerskew
pluss Glimrende lyd Fjernkontroll
minus Ikke hodetelefonutgang
Veil. pris 5995 Produktside
Spesifikasjoner
  • Digital inn: adaptiv USB, koaksial og optisk
  • Analog ut: XLR og RCA
  •  32-bit/192kHz (96kHz USB)
  •  Fjernkontroll

Mens de to rimeligste DAC-ene i denne presentasjonen er meget godt utstyrt, både hva digitalinnganger angår og med volumkontroll på utgangen i tillegg til hodetelefonutgang, er Hegel HD11 mer sparsom på utstyr. Visst har den både balansert og ubalansert utgang, og i motsetning til de billigste har den dessuten fjernkontroll med kildevelger (dog en trist, liten plastsak). Men lydnivået er satt, og hodetelefonutgang finnes ikke.

I stedet dreier det seg om å velge de beste digitalkomponentene og integrere dem sømløst i kretsene, slik at egenstøy holdes på et absolutt minimum, mens digitalsignalet konverteres med best mulig oppløsning. Derfor har valget falt på en 32-bit DAC-chip, og egenstøy for hele produktet er på -140 dB!

USB-inngangen støtter ikke 192 kHz oppløsning, bare 96 kHz. Den er heller ikke asynkron, men adaptiv. Det betyr at den bruker datamaskinens klokke. Men så reklokkes signalet i konverteren. Både den analoge og den digitale delen av DAC-en er utviklet av Hegels ingeniører, som gir utgangspunkt for bedre kontroll over hvordan alle komponentene integreres sammen.

I tillegg til å velge inngangene, lar fjernkontrollen deg hoppe mellom sanger i en spilleliste satt opp på din PC eller Mac, når denne er koblet til USB-inngangen på konverteren.

Lydkvaliteten
Mens både Asus Xonar Essence One og Cambridge DacMagic Plus låter mye bedre enn forventet til prisen, er Hegel HD11 i en ganske annen liga. Visst er prisen dobbel, men jeg vet om flere konvertere til samme pris som blekner i forhold. Vår gamle favoritt Hegel HD10 inkludert. Den nye konverteren gjengir nemlig musikken med større rom og mer luft rundt instrumentene enn det meste. Bare hør på cymbalene på Trondheimsolistenes ”In Folk Style”, og hvordan strykerne løfter seg ut i lufta. Stemmen til singer/songwriter Maria Solheim kommer klokkeklart frem, mens bassgitaren står støtt i bunnen.

Det er naturlig å sammenlikne med min egen Hegel HD20, storebroren. Denne har enda mer skyv og energi i bassen, noe som gir mitt eget prosjekt Staal enda fetere lyd (jeg bruker plata ”Rambokniv” fordi jeg kjenner den godt, ikke for å være selvdigger), med enda tyngre og mer hardtslående trommer. Men HD11 har enda litt mer detaljer og oppløsning i overtoneområdet. Cymbalene og de lyseste tangenter på Saybias ”Angel” er mer mikronyansert. Og den dynamiske kontrasten er meget bra. Har du 6.000 kroner å bruke på en digitalkonverter, kan jeg ikke komme på noen jeg heller ville anbefalt enn Hegel HD11.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Cambridge DacMagic Plus

DacMagic gir mest for pengene

Cambridge DacMagic Plus overgår sin populære forgjenger med flere digitalinnganger, bedre oppsampling og hodetelefonutgang.

Lydkvalitet Tilkoblinger Lav pris
Ikke fjernkontroll

Asus Xonar Essence One

Påkostet budsjettkonverter

Dataprodusenten Asus har kastet seg ut i hi-fi-markedet med verdens første DAC med symmetrisk 8x oppsampling.

God lyd Mange muligheter Lav pris
Ikke fjernkontroll Ønsker litt luftigere lydbilde

Weiss DAC202

Vidundermiddelet

Weiss DAC202 koster det hvite ut av øyet. Men til prisen får du da også en av de aller mest vellydende konverterne på markedet i dag.

Fabelaktig lyd Glimrende hodetelefonforsterker
Meget dyr

Burson Audio DA-160

Seriøs hi-fi

Burson er en relativt fersk stjerne på hi-fi-himmelen, men det stopper dem ikke fra å lage flotte produkter. Som denne digitalkonverteren.

Varm lyd
Litt lite fraspark Ikke hodetelefonutgang Ikke fjernkontroll
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Følg Lyd & Bilde