Cambridge DacMagic Plus

DacMagic gir mest for pengene

Cambridge DacMagic Plus overgår sin populære forgjenger med flere digitalinnganger, bedre oppsampling og hodetelefonutgang.
Lyd & Bilde mener
Lydkvalitet Tilkoblinger Lav pris
Ikke fjernkontroll
Spesifikasjoner
  • Digital inn: asynkron USB, 2 koaksial og 2 optisk
  • Analog ut: XLR, RCA og 6,3 mm hodetelefon
  • 24-bit/192kHz
  • Innebygd forforsterker
forfatter

I likhet med Asus Xonar Essence One støtter DacMagic Plus fra Cambridge Audio digitalsignaler opptil 192kHz/24kHz, også via USB. Har du Windows-PC må du da installere en gratis driver fra Cambridge’s hjemmeside, ellers er du begrenset til 24-bit/96kHz. Mac med Snow Leopard eller nyere støtter dette automatisk.

Konverteren skalerer opp alle signaler til 384 kHz, dette er fastsatt og kan ikke velges. Derimot kan du velge hvor steilt digitalfilteret skal være. Poenget med oppsampling er å sende digitalstøy langt opp i frekvensområdene over det som er hørbart. I motsetning til Asus har ikke DacMagic Plus såkalt lineær oppsampling, hvor eksempelvis 44,1 kHz samples opp til 352,8 kHz.

DacMagic Plus har enda flere tilkoblinger enn Asus-konverteren, med to koaksiale og optiske innganger, i tillegg til digitale utganger og mulighet for trådløs Bluetooth-overføring fra smartmobil (tilleggsutstyr). Ellers er de to veldig likt utstyrt, inkludert balanserte utganger, variabel volumkontroll for direkte tilkobling til effektforsterker eller aktive høyttalere, og hodetelefonutgang er også på plass.

Lydkvaliteten
Koblet balansert til Hegel H200 og Dynaudio Focus 160 (test kommer), kommer stemmen til singer/songwriter Maria Solheim på ”Suspicion” godt frem fra det luftige lydbildet, akkompagnert av en tung bassgitar og et lite hakk luftigere cymbaler enn hva Asus Xonar Essence One bringer frem. Det samme skjer med Saybias ”Angel”, en rolig popperle med flott vokallyd fra Søren Huss og et velklingende piano. Han kommer enda litt luftigere frem med Cambridge.

Det er marginale forskjeller mellom de to konverterne, men Cambridge bringer frem et lite hakk flere detaljer. Det går da på bekostning av det noe mer rytmiske drivet til Asus, som blant høres på rockelåta ”11 dagar” av mitt eget band Staal. Litt som når man velger av og på oppsampling på Asus.

Klassisk musikk, som for eksempel Trondheimsolistenes ”In Folk Style”, har litt mer luft og noe mer størrelse på rommet med Cambridge. Man har da ikke muligheter for å bytte ut op-amper som med Asus, så du kan nok eksperimentere deg frem til samme resultat eller bedre med Asus.

Med høyoppløst 24-bit/96kHz musikk fra Kate Bush sitt album ”50 Words For Snow” er det svært vanskelig å høre forskjell på Cambridge og Asus. Inntil hodetelefonene kobles til. Da blir det nemlig klart at selv om Cambridge ikke har like kraftig hodetelefonforsterkning, låter den renere og klarere med Sennheiser HD 598. Og kvaliteten på volumhjulet gir bedre kvalitetsfølelse enn Asus.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Hegel HD11

"Rimelig" High-end

Den nye Hegel HD11 låter usedvanlig bra. Konverteren graver frem detaljene i digitalsignalet, og leverer dem uproblematisk videre uten å tilføre egne uhumskheter.

Glimrende lyd Fjernkontroll
Ikke hodetelefonutgang

Asus Xonar Essence One

Påkostet budsjettkonverter

Dataprodusenten Asus har kastet seg ut i hi-fi-markedet med verdens første DAC med symmetrisk 8x oppsampling.

God lyd Mange muligheter Lav pris
Ikke fjernkontroll Ønsker litt luftigere lydbilde

Weiss DAC202

Vidundermiddelet

Weiss DAC202 koster det hvite ut av øyet. Men til prisen får du da også en av de aller mest vellydende konverterne på markedet i dag.

Fabelaktig lyd Glimrende hodetelefonforsterker
Meget dyr

Burson Audio DA-160

Seriøs hi-fi

Burson er en relativt fersk stjerne på hi-fi-himmelen, men det stopper dem ikke fra å lage flotte produkter. Som denne digitalkonverteren.

Varm lyd
Litt lite fraspark Ikke hodetelefonutgang Ikke fjernkontroll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.