TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Burson Audio DA-160

Seriøs hi-fi

Burson er en relativt fersk stjerne på hi-fi-himmelen, men det stopper dem ikke fra å lage flotte produkter. Som denne digitalkonverteren.

Lyd & Bilde mener
+Varm lyd
-Litt lite fraspark Ikke hodetelefonutgang Ikke fjernkontroll
Spesifikasjoner
  • Digital inn: 2 x adaptiv USB, koaksial og optisk
  • Analog ut: 2 x RCA
  • 24-bit/192kHz (96kHz USB)
  • Fjernkontroll
Veil. pris 8250

Burson DA-160 er en skikkelig velbygd DAC. Vi snakker kabinett og knapper av børstet aluminium, som både gir et solid inntrykt, tyngde til produktet og effektivt leder varme bort fra kritiske komponenter.

Produktet er basert rundt DAC-steget til den mer allsidige HA-160D, som er en DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i ett. Altså brukermessig mer lik de to billigste produktene i denne testen. Men i tillegg til at DAC-steget er separert ut i DA-160, er det ytterligere forfinet. Borte er integrerte kretser og op-amper, til fordel for diskrete komponenter. Dette for å gi enda renere og mer oppløst lyd.

DAC-en har to USB-innganger, så to datamaskiner kan kobles til. Sett at du for eksempel har én PC du bruker til å ta opp musikk på, mens en annen brukes til daglig, så slipper du å koble om hver gang. I tillegg finnes dobbelt sett linjeutganger, så du for eksempel kan koble til en forsterker og en hodetelefonforsterker parallelt. Balanserte XLR-utganger finnes imidlertid ikke.

Her finnes hverken fjernkontroll eller volumkontroll. USB-inngangene støtter som Hegel HD11 ikke 192 kHz-signaler, kun 96 kHz. Øvrige innganger støtter 192 kHz oppløsning.

Lydkvaliteten
Burson-konverteren gjengir lyden med en behagelig varme og fylde, samtidig som det er god oppløsning oppover. All musikk får en fin klangsignatur, og både mannlige og kvinnelige sangstemmer låter nyansert og fint, omringet av luft. Det er også god substans i tonene fra bassgitaren. Et klassisk orkester låter stort og oppløst, og det er ingen tvil om at dette er en skikkelig hi-fi-DAC.

Sammenliknet med de to rimeligere DAC-ene fra Cambridge og Asus har Burson DA-160 glattere, mer oppløste toner og trekker tilsynelatende lydbildet enda litt mer utover høyttalernes fysiske plassering. Psykoakustikk på opptaket kommer klarere frem. I forhold til den to tusen kroner rimeligere Hegel HD11 er det imidlertid ett punkt Burson blir parkert på: dynamisk kontrast. Musikken låter veldig fint og oppløst, og kombinert med den varme lyden kan Burson være mer likendes. Men den har ikke samme fraspark og aggressivitet når musikken ber om det. Jeg føler at til og med mitt eget metalprosjekt Staal sin plate ”Rambokniv” låter litt i glatteste laget.

Akustisk visesang får en deilig gjengivelse med Burson, litt som fra en rørforsterker, og låter riktig så ”analogt”, men også slik musikk kan dra nytte av mer dynamikk og raskhet. Konverteren er klart verdt prisen, men ikke det samme røverkjøpet som Hegel HD11.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Hegel HD11

"Rimelig" High-end

Den nye Hegel HD11 låter usedvanlig bra. Konverteren graver frem detaljene i digitalsignalet, og leverer dem uproblematisk videre uten å tilføre egne uhumskheter.

Glimrende lyd Fjernkontroll
Ikke hodetelefonutgang

Cambridge DacMagic Plus

DacMagic gir mest for pengene

Cambridge DacMagic Plus overgår sin populære forgjenger med flere digitalinnganger, bedre oppsampling og hodetelefonutgang.

Lydkvalitet Tilkoblinger Lav pris
Ikke fjernkontroll

Asus Xonar Essence One

Påkostet budsjettkonverter

Dataprodusenten Asus har kastet seg ut i hi-fi-markedet med verdens første DAC med symmetrisk 8x oppsampling.

God lyd Mange muligheter Lav pris
Ikke fjernkontroll Ønsker litt luftigere lydbilde

Weiss DAC202

Vidundermiddelet

Weiss DAC202 koster det hvite ut av øyet. Men til prisen får du da også en av de aller mest vellydende konverterne på markedet i dag.

Fabelaktig lyd Glimrende hodetelefonforsterker
Meget dyr

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.