TDK Wireless Boombox ET-A73

Bærbar retro

Et herlig retroutseende gjør TDK-anlegget bemerket. En rektangulær form med bærehåndtak gjør TDK Wireless Boombox veldig retro av utseende.
Lyd & Bilde mener
Balansert lydbilde Rytmisk bass Tøft retroutseende
Litt frampå i øvre mellomtone
Spesifikasjoner
  • Bluetooth v2.1 (EDR og A2DP)
  • 3,5 mm AUX
  • FM-radio
  • Oppladbart batteri
  • 6 timers batteritid
  • Hodetelefonutgang
  • Fjernkontroll
forfatter

Men mens fortidens slike anlegg hadde både kassettspiller og drøssevis av knapper og lydinnstillinger, er TDK-anlegget meget minimalistisk, med bare et par knapper, som gjør at det nesten ligner en forvokst musikkassett. Høyttalerelementene til TDK gir videre langt bedre kvalitetsinntrykk enn forgjengerne det er inspirert av. Vi snakker to 2-tommers mellomtonediskanter som sørger for stereolyden, mens et 5,25-tommers basselement på baksiden sørger for fundamentet. I tillegg sitter to passive radiatorbasser foran, som sørger for et jevnt trykk inni kabinettet, og som hjelper til å gjengi enda dypere bass. Og som dessuten kompletterer det kule utseendet.

Wireless Boombox spiller lyd via minijack-kabel eller trådløs Bluetooth med en kompatibel spiller (spilleren kan lades via USB-utgangen). Bluetooth er versjon 2.1 som støtter høyere båndbredde for ditto bedre lydoverføring. FM-radio er også på plass, med innebygd antenne. Mottakeren her er dessverre ikke all verden, så du må være i et område med god radiodekning for å slippe støy.

Lydkvaliteten
Lyden fra TDK er veldig balansert og fin lyd. Det låter veldig ”riktig” og naturlig i hele frekvensområdet, og bassen er tilstede uten å være overdreven. Trenger du mer bass, er det innstillinger for både bass og diskant på anlegget.

En boomblaster skal ha en vektig bass, og i så måte skuffer ikke TDK. Den har fin fylde og god slagkraft i bassen, men uten at den blir overdrevent svulstig og maskerer for mellomtonen. Tvert imot kommer sangstemmene fritt ut fra musikken, som låter både heftig og rytmisk. Anlegget spiller klart høyt nok til å ha det like moro utendørs som innendørs.

Ankepunktet er det litt frampå øvre mellomtoneområdet. Lyse mannlige stemmer (tenorer) som synger ut med mye kraft kan låte litt skarpt.

Anlegget fungerer fint med Bluetooth, og lyden er ganske god. Lyden blir noe flatere enn med kabel, men fordelene overgår ulempene.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

JVC Boomblaster

Originalen ruler fortsatt

Den originale JVC Boomblaster er fortsatt noe av det feteste til utendørs bruk. Den både ser ut og låter som en bazooka!

Kraftig Heftig bass Bluetooth DAB+
Mangler litt oppløsning Noen synes kanskje bassen er for ekstrem (pingler!)

Harman/Kardon Go +Play Wireless

Balanserte toner

Den trådløse Bluetooth-versjonen av Harman/Kardon Go + Play er minimalistisk på både funksjon og utseende. Men den låter fabelaktig.

Balansert og taktfast lyd Fyldig bass Spiller høyt nok
Få funksjoner Ikke blant de kraftigste

Sharp Boombox GX-M10

Et diskotek under armen

Med blinkende lys og et skrikende utseende er det umulig å overse Sharp GX-M10. Dessverre når ikke lyden opp.

Spiller høyt Kan kobles til gitar og mikrofon
Hard klang

Soundcast Outcast

Perfekt hagefest

OutCast fra Soundcast er et sylinderformet anlegg hvor kraft og lydkvalitet står i høysetet. Og med kompromissløs trådløs overføring fra iPod.

Ekstremt kraftig God oppløsning Heftig bass Tapsfri trådløs overføring
Trådløs overføring trenger strøm Ikke veldig kompakt Prisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.