Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sharp Boombox GX-M10

Et diskotek under armen

Med blinkende lys og et skrikende utseende er det umulig å overse Sharp GX-M10. Dessverre når ikke lyden opp.

Publisert 16.06.13 - 02:29
Sharp Boombox GX-M10
Geir Gråbein Nordby

Det er helt umulig å stille seg likegyldig til Sharps utseende. GX-M10 er like stor som den er vulgær, med metallisk oransje utførelse iblandet noe svart. Første gang anlegget kobles til strøm, står det og blinker i lys mens skriften i tegnruten ruller rundt, og tankene går mot alle reklameskiltene på New Yorks Times Square. Der hvor TDK-anlegget er minimalistisk, har Sharp gått totalt motsatt vei, og det hadde ikke forundret oss om det var selveste Las Vegas-mafiaen som sto bak!

To 5-tommers basselementer sitter i hver sin ende, lyst opp med ”partylys”. Disse gir bassfundamentet til de to 3-tommerne i front. Total oppgitt effekt er hele 100 watt RMS, hvilket virkelig bør rocke opp parken. Straks man har stappet inn ti store D-batterier. Anlegges bæres over skulderen eller via håndtak på siden.

En iPod-dokk sitter i midten, med 30-pins kontakt. Ønsker du å koble til iPhone 5 eller iPad, kan dette gjøres digitalt med en USB-kabel. Alle andre spillere kan kobles til med minijack-kabel. Anlegget har ingen mulighet for trådløs lydtilkobling.

Her er det både CD-spiller og FM-radio. I tillegg har anlegget inngang for gitar og sangmikrofon i form av 6,3 mm jackinnganger. Klare for en jam, folkens!?

Lydkvaliteten
Anlegget kan absolutt spille høyt nok til å gjøre deg upopulær i både parken og på stranda. Guff opp, og se hvordan folk rømmer unna og kaster seg i ly for lyden! Spesielt vrenggitarer biter seg fast i ørene og gnager seg inn i hjernebarken. Til tider ganske så tøft.

Det som savnes med Sharp-anlegget er mer fylde i lyden. Bassen låter slankt, som igjen gjør at lydbildet oppleves som ganske skarpt. Det er flere EQ-forhåndsinnstillinger man kan velge blant, og ”Rock” er nok den som låter tøffest. Tøffere og fyldigere bass får du av å holde EQ-knappen inne i to sekunder, da aktiveres X-bass, som gir den fyldige bassen jeg savnet. Men den blir litt svulstig, og blander seg ikke veldig med resten av lydbildet, men kommer litt ”utenpå”. Sharp kunne godt tatt lærdom av JVC og hatt en egen volumkontroll til basselementene, slik at man bedre kan tilpasse bassnivået til eget behov.

Lyd & Bilde mener

Spiller høyt Kan kobles til gitar og mikrofon Hard klang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Den beste budsjettstrømmeren

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Scroll to Top