TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sharp Boombox GX-M10

Et diskotek under armen

Med blinkende lys og et skrikende utseende er det umulig å overse Sharp GX-M10. Dessverre når ikke lyden opp.

forfatter
Publisert 16.06.13 - 02:29
L&B mener
Spiller høyt Kan kobles til gitar og mikrofon
Hard klang
Spesifikasjoner
 • 3,5 mm AUX
 • FM-radio
 • iPod/iPhone dokk (30-pin) med USB
 • CD-spiller
 • 10 x D-batterier + 12V
 • Batteritid: ikke oppgitt
 • Hodetelefonutgang
 • Fjernkontroll

Det er helt umulig å stille seg likegyldig til Sharps utseende. GX-M10 er like stor som den er vulgær, med metallisk oransje utførelse iblandet noe svart. Første gang anlegget kobles til strøm, står det og blinker i lys mens skriften i tegnruten ruller rundt, og tankene går mot alle reklameskiltene på New Yorks Times Square. Der hvor TDK-anlegget er minimalistisk, har Sharp gått totalt motsatt vei, og det hadde ikke forundret oss om det var selveste Las Vegas-mafiaen som sto bak!

To 5-tommers basselementer sitter i hver sin ende, lyst opp med ”partylys”. Disse gir bassfundamentet til de to 3-tommerne i front. Total oppgitt effekt er hele 100 watt RMS, hvilket virkelig bør rocke opp parken. Straks man har stappet inn ti store D-batterier. Anlegges bæres over skulderen eller via håndtak på siden.

En iPod-dokk sitter i midten, med 30-pins kontakt. Ønsker du å koble til iPhone 5 eller iPad, kan dette gjøres digitalt med en USB-kabel. Alle andre spillere kan kobles til med minijack-kabel. Anlegget har ingen mulighet for trådløs lydtilkobling.

Her er det både CD-spiller og FM-radio. I tillegg har anlegget inngang for gitar og sangmikrofon i form av 6,3 mm jackinnganger. Klare for en jam, folkens!?

Lydkvaliteten
Anlegget kan absolutt spille høyt nok til å gjøre deg upopulær i både parken og på stranda. Guff opp, og se hvordan folk rømmer unna og kaster seg i ly for lyden! Spesielt vrenggitarer biter seg fast i ørene og gnager seg inn i hjernebarken. Til tider ganske så tøft.

Det som savnes med Sharp-anlegget er mer fylde i lyden. Bassen låter slankt, som igjen gjør at lydbildet oppleves som ganske skarpt. Det er flere EQ-forhåndsinnstillinger man kan velge blant, og ”Rock” er nok den som låter tøffest. Tøffere og fyldigere bass får du av å holde EQ-knappen inne i to sekunder, da aktiveres X-bass, som gir den fyldige bassen jeg savnet. Men den blir litt svulstig, og blander seg ikke veldig med resten av lydbildet, men kommer litt ”utenpå”. Sharp kunne godt tatt lærdom av JVC og hatt en egen volumkontroll til basselementene, slik at man bedre kan tilpasse bassnivået til eget behov.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

JVC Boomblaster

Originalen ruler fortsatt

Den originale JVC Boomblaster er fortsatt noe av det feteste til utendørs bruk. Den både ser ut og låter som en bazooka!

Kraftig Heftig bass Bluetooth DAB+
Mangler litt oppløsning Noen synes kanskje bassen er for ekstrem (pingler!)

Harman/Kardon Go +Play Wireless

Balanserte toner

Den trådløse Bluetooth-versjonen av Harman/Kardon Go + Play er minimalistisk på både funksjon og utseende. Men den låter fabelaktig.

Balansert og taktfast lyd Fyldig bass Spiller høyt nok
Få funksjoner Ikke blant de kraftigste

TDK Wireless Boombox ET-A73

Bærbar retro

Et herlig retroutseende gjør TDK-anlegget bemerket. En rektangulær form med bærehåndtak gjør TDK Wireless Boombox veldig retro av utseende.

Balansert lydbilde Rytmisk bass Tøft retroutseende
Litt frampå i øvre mellomtone

Soundcast Outcast

Perfekt hagefest

OutCast fra Soundcast er et sylinderformet anlegg hvor kraft og lydkvalitet står i høysetet. Og med kompromissløs trådløs overføring fra iPod.

Ekstremt kraftig God oppløsning Heftig bass Tapsfri trådløs overføring
Trådløs overføring trenger strøm Ikke veldig kompakt Prisen
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend