: Sharp Boombox GX-M10

Et diskotek under armen

Med blinkende lys og et skrikende utseende er det umulig å overse Sharp GX-M10. Dessverre når ikke lyden opp.
Lyd & Bilde mener
Spiller høyt Kan kobles til gitar og mikrofon
Hard klang
Spesifikasjoner
  • 3,5 mm AUX
  • FM-radio
  • iPod/iPhone dokk (30-pin) med USB
  • CD-spiller
  • 10 x D-batterier + 12V
  • Batteritid: ikke oppgitt
  • Hodetelefonutgang
  • Fjernkontroll
Annonse
Annonse
forfatter

Det er helt umulig å stille seg likegyldig til Sharps utseende. GX-M10 er like stor som den er vulgær, med metallisk oransje utførelse iblandet noe svart. Første gang anlegget kobles til strøm, står det og blinker i lys mens skriften i tegnruten ruller rundt, og tankene går mot alle reklameskiltene på New Yorks Times Square. Der hvor TDK-anlegget er minimalistisk, har Sharp gått totalt motsatt vei, og det hadde ikke forundret oss om det var selveste Las Vegas-mafiaen som sto bak!

To 5-tommers basselementer sitter i hver sin ende, lyst opp med ”partylys”. Disse gir bassfundamentet til de to 3-tommerne i front. Total oppgitt effekt er hele 100 watt RMS, hvilket virkelig bør rocke opp parken. Straks man har stappet inn ti store D-batterier. Anlegges bæres over skulderen eller via håndtak på siden.

En iPod-dokk sitter i midten, med 30-pins kontakt. Ønsker du å koble til iPhone 5 eller iPad, kan dette gjøres digitalt med en USB-kabel. Alle andre spillere kan kobles til med minijack-kabel. Anlegget har ingen mulighet for trådløs lydtilkobling.

Her er det både CD-spiller og FM-radio. I tillegg har anlegget inngang for gitar og sangmikrofon i form av 6,3 mm jackinnganger. Klare for en jam, folkens!?

Lydkvaliteten
Anlegget kan absolutt spille høyt nok til å gjøre deg upopulær i både parken og på stranda. Guff opp, og se hvordan folk rømmer unna og kaster seg i ly for lyden! Spesielt vrenggitarer biter seg fast i ørene og gnager seg inn i hjernebarken. Til tider ganske så tøft.

Det som savnes med Sharp-anlegget er mer fylde i lyden. Bassen låter slankt, som igjen gjør at lydbildet oppleves som ganske skarpt. Det er flere EQ-forhåndsinnstillinger man kan velge blant, og ”Rock” er nok den som låter tøffest. Tøffere og fyldigere bass får du av å holde EQ-knappen inne i to sekunder, da aktiveres X-bass, som gir den fyldige bassen jeg savnet. Men den blir litt svulstig, og blander seg ikke veldig med resten av lydbildet, men kommer litt ”utenpå”. Sharp kunne godt tatt lærdom av JVC og hatt en egen volumkontroll til basselementene, slik at man bedre kan tilpasse bassnivået til eget behov.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

JVC Boomblaster

Originalen ruler fortsatt

Den originale JVC Boomblaster er fortsatt noe av det feteste til utendørs bruk. Den både ser ut og låter som en bazooka!

Kraftig Heftig bass Bluetooth DAB+
Mangler litt oppløsning Noen synes kanskje bassen er for ekstrem (pingler!)

Harman/Kardon Go +Play Wireless

Balanserte toner

Den trådløse Bluetooth-versjonen av Harman/Kardon Go + Play er minimalistisk på både funksjon og utseende. Men den låter fabelaktig.

Balansert og taktfast lyd Fyldig bass Spiller høyt nok
Få funksjoner Ikke blant de kraftigste

TDK Wireless Boombox ET-A73

Bærbar retro

Et herlig retroutseende gjør TDK-anlegget bemerket. En rektangulær form med bærehåndtak gjør TDK Wireless Boombox veldig retro av utseende.

Balansert lydbilde Rytmisk bass Tøft retroutseende
Litt frampå i øvre mellomtone

Soundcast Outcast

Perfekt hagefest

OutCast fra Soundcast er et sylinderformet anlegg hvor kraft og lydkvalitet står i høysetet. Og med kompromissløs trådløs overføring fra iPod.

Ekstremt kraftig God oppløsning Heftig bass Tapsfri trådløs overføring
Trådløs overføring trenger strøm Ikke veldig kompakt Prisen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Med en av disse lydplankene blir det garantert en god jul.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!