JVC Boomblaster

Originalen ruler fortsatt

Den originale JVC Boomblaster er fortsatt noe av det feteste til utendørs bruk. Den både ser ut og låter som en bazooka!
Lyd & Bilde mener
Kraftig Heftig bass Bluetooth DAB+
Mangler litt oppløsning Noen synes kanskje bassen er for ekstrem (pingler!)
Spesifikasjoner
  • 3,5 mm AUX
  • DAB+ og FM-radio
  • iPod/iPhone dokk (30-pin) + USB
  • CD-spiller
  • 10 x D-batterier + 12V
  • Batteritid: ikke oppgitt
  • Hodetelefonutgang
  • Fjernkontroll
forfatter

Den klassiske og vulgære bazooka-formen vi kjenner fra JVCs Boomblaster-serie fra 1990-tallet er bevart. Men naturlig nok er det ingen kassettspiller her. I stedet finnes en 30-pins iPod-dokk, som også er kompatibel med iPhone. Men den nye iPhone 5 får du ikke plass til, den må kobles til med 3,5mm minijack. Det samme må naturligvis iPad. Ellers har anlegget både FM-radio, DAB+, CD-spiller og trådløs avspilling via Bluetooth. I tillegg finnes inngang for sangmikrofon og gitar, hvor vrenglyd kan legges til. Med USB-kontakten kan du både spille av musikkfiler fra minnepinne, samt faktisk spille inn musikk fra mikrofon-/gitarinngangen. Syng eller spill oppå en karaokeversjon av en låt, og ta opp til minnepinne. Ikke en funksjon de fleste får bruk for, men enkelte må synes dette er gull!

Ti store D-batterier må du stappe i anlegget for å kunne bruke det uten strøm.

JVC og Sharp deler svært mye av samme funksjonalitet. Men JVC har en egen volumkontroll til de store basselementene som sitter på hver sin side av anlegget. Dermed kan man tilpasse bassgjengivelsen etter eget ønske. Kult.

Lydkvaliteten
Kort sagt er JVC-anlegget alt som Sharp prøver å være. Visst er det dyrere, men til gjengjeld er bassgjengivelsen kraftigere og fyldigere. I stedet for å låte hardt, har JVC en fylde som kanskje kan bikke over mot det overdrevne. Men spesielt utendørs er dette for undertegnedes del langt å foretrekke.

JVC har enda høyere gain enn Sharp, som gjør at en innspilling med lav lyd kan spilles høyere.

Om basselementene skrus på full guffe, vil sangstemmer og lysere instrumenter låte mer innestengt. Men i parken og på stranda synes i hvert fall jeg det er viktigere å kunne spille høyt med fete rytmer, enn at det skal låte pinlig lineært. JVC-anlegget er i det hele tatt supert til sitt bruk.

Trådløs lyd med Bluetooth er kult. Men man merker at overtonene er mer grovkornet. Det er også mer egenstøy, med hørbar susing under stille partier. Likevel, i parken storkoser jeg meg med Bluetooth!

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Harman/Kardon Go +Play Wireless

Balanserte toner

Den trådløse Bluetooth-versjonen av Harman/Kardon Go + Play er minimalistisk på både funksjon og utseende. Men den låter fabelaktig.

Balansert og taktfast lyd Fyldig bass Spiller høyt nok
Få funksjoner Ikke blant de kraftigste

TDK Wireless Boombox ET-A73

Bærbar retro

Et herlig retroutseende gjør TDK-anlegget bemerket. En rektangulær form med bærehåndtak gjør TDK Wireless Boombox veldig retro av utseende.

Balansert lydbilde Rytmisk bass Tøft retroutseende
Litt frampå i øvre mellomtone

Sharp Boombox GX-M10

Et diskotek under armen

Med blinkende lys og et skrikende utseende er det umulig å overse Sharp GX-M10. Dessverre når ikke lyden opp.

Spiller høyt Kan kobles til gitar og mikrofon
Hard klang

Soundcast Outcast

Perfekt hagefest

OutCast fra Soundcast er et sylinderformet anlegg hvor kraft og lydkvalitet står i høysetet. Og med kompromissløs trådløs overføring fra iPod.

Ekstremt kraftig God oppløsning Heftig bass Tapsfri trådløs overføring
Trådløs overføring trenger strøm Ikke veldig kompakt Prisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.