TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: LG 45GR95QE

Se den buen!

LG 45GR95QE har en ekstrem kurvatur som kan gi en virkelig oppslukende spillopplevelse. Bildekvaliteten er det også mye bra å si om.

Av / 04.10.23 - 09:02
LG 45GR95QE

Home mener

  • Stort og flott bilde, den ekstreme kurvaturen gir et oppslukende bilde, som dessuten gjør nær sitteavstand mer behagelig. Fantastiske farger og svartnivå, og 240 Hz gir ekstremt rask respons. Godtar også 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll.
  • Lav lysstyrke i SDR gjør ikke god nok jobb til å bekjempe refleksjoner i et lyst rom. Den matte skjermflaten gjør at tekst kan se smått uskarp ut. Lav pikseltetthet, denne størrelsen bør ha 4K.

LG 45GR95QE skiller seg ut fra røkla med sin ekstreme bueform. Der andre er ganske moderate med 1800R, så har denne skjermen en 800R kurve. Som betyr at dersom du plasserte mange nok skjermer til å danne en komplett sirkel, ville radiusen bare vært 800 millimeter. Lavest tall gir altså brattest kurvatur.

En bøyd skjerm gjør at man kan sitte nærmere og fylle hele synsfeltet med bilde, uten at man trenger å refokusere ubehagelig mye, mens man beveger blikket frem og tilbake over skjermflaten. Man får dermed en mer oppslukende opplevelse.

Skjermen er dessuten stor. Hele 45 tommer betyr en vesentlig større skjermflate enn noen av de andre skjermene i denne gruppetesten. Inkludert den superbrede 32:9-skjermen fra Samsung.

LG-45GR95QE topview
Foto: LG

Tilkoblinger

LG-skjermen to USB 3.0-innganger, i tillegg til en USB-B til PC (oppstrøms). Men ingen Thunderbolt-kompatibilitet for laptop-tilkobling. Den har derimot en inngang av typen DisplayPort 1.4, og to HDMI 2.1-innganger. Som begge støtter opptil 240 Hz, og LG-skjermen kan også ta imot et 4K 120 Hz signal fra spillkonsoller, som den så skalerer ned til å matche sin egen pikseloppløsning.

LG-skjermen er blant få som kommer med fjernkontroll, som enkelte nok vil foretrekke.

Annonse
LG-45GR95QE rear no stand
Foto: LG

Bildekvaliteten

Å velge riktig fargemodus på LG-skjermen kan være en utfordring. Gamer 1 ser totalt sett best ut, selv om den er litt for rød i HDR-modus. FPS (First Person Shooter) er den modusen som gir de mest nøytrale fargene, men her legges det til altfor mye kunstig skarphet for min del. Når skjermen står i HDR, får man ikke justert skarphet her, så valget faller på Gamer 1. Lysstyrke settes til 100, mens Kontrast ikke kan justeres. Sett Skarphet til 50, altså midt på. Dette er faktisk nøytralt på denne skjermen, for nedover mot 0 blir bildet direkte uskarpt.

Å spille på LG-skjermen er en ren glede, når belysningen i rommet er dempet. Her er det bra trøkk i bildet, det ekstreme svartnivået og de spektakulære fargene gjør at bildet smeller bra.

Les også Gamernes våte drøm? Denne OLED TV-en fra LG kan noe som ikke andre skjermer kan, men det koster å flekse …

Bevegelser er null problem. Skjermen er lynrask, og man føler hele tiden at den er en naturlig forlengelse av seg selv. Selv de raskeste bevegelser klarer ikke å sette ut denne skjermen. Det er vanskelig å se forskjell mellom 240 Hz og 175 Hz, men det har nok mer med følelsen enn synet å gjøre.

Skjermen har derimot et par svakheter. For det første er bildet såpass stort at jeg mener skjermoppløsningen ikke er god nok. Pikseltettheten er vesentlig lavere enn hos alle de andre i denne testen. Du trenger ikke å sitte spesielt nært for å tydelig se pikslene her.

For det andre ønsker jeg bedre lysstyrke, spesielt i SDR-modus. Du må ha dempet belysning i rommet for å få fullt utbytte av denne skjermen, og det er det slettes ikke alltid man har. Det kan jo også tenkes man ønsker å bruke skjermen også til kontorarbeid, og da bør den ha bedre lys for å bekjempe refleksjoner. Høylys i HDR er jo greit nok, men man vil jo også at det generelle lysnivået skal være nok.

LG-45GR95QE
Foto: LG

LG 45GR95QE: Konklusjon

LG 45GR95QE er en svært spennende OLED gamingskjerm, takket være den ekstreme kurvaturen og store skjermflate. Den har mulighet til å virkelig dra deg inn i handlingen!

Bildet er også bra, ikke minst takket være 240 Hz skjermfrekvens, og med sitt nærmest uendelige svartnivå. Som kjennetegner alle OLED-skjermer.

Man sitter likevel og ønsker seg høyere lysstyrke, og dessuten en høyere pikseltetthet. En såpass stor skjerm bør være 4K. Hvis du er villig til å betale enda mer, bør du se nærmere på 42-tommeren LG OLED Flex, som med innebygd motor kan gjøre seg både flat og kurvet. Og som har 4K 120 Hz bildeoppløsning.

Skjermen er testet med Acer Predator Helios 500 bærbar gaming-PC, med Intel i9, RTX 3080 og 32 GB RAM. I tillegg har vi brukt en stasjonær selvbygg-PC med Intel i9, 128 GB RAM og RTX 3090.
Karakter
LG 45GR95QE
High End

Også i denne testen:

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC)

For et bilde!

Det er noe med det ekstra brede 32:9 skjermformatet på Samsung Odyssey OLED G9. Og med OLED-panel i tillegg får man en spillopplevelse ulik noen annen.

Gnistrende bra bilde, med masse trøkk i fargene. Nært uendelig dypt svartnivå, og den ekstreme bredden gir virkelig en oppslukende spillopplevelse! Meget rask respons, og dessuten med nok piksler i bredden til at man ikke blir veldig plaget av pikselering.
Godtar ikke 4K 120 Hz bildesignal fra spillkonsoll. Funker dårlig til tekstarbeid, på grunn av pikselstrukturen. En oppdatering har gjort SDR-lysstyrken mye lavere.
Les hele testen

Philips Evnia 34M2C8600

Aller mest for pengene

Philips Evnia 34M2C8600 har nesten alt til felles med MSI-skjermen. Likevel kommer den bedre ut totalt sett.

Meget skarpt bilde, gode HDR-effekter og umiddelbar hastighet med 175 Hz. Godtar til og med 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll.
Nesten ingen justeringsmuligheter i HDR-modus, som har for mye rødt i bildet på SDR-innhold. Uegnet til tekstbehandling, grunnet den odde pikselstrukturen. Ikke den mest lyssterke skjermen i klassen.
Les hele testen

MSI MEG 342C QD-OLED

Fabelaktig på mange måter

QD-OLED-skjermen MSI MEG 342C QD-OLED gir stort sett gnistrende gode bilder, og et vell av tilkoblinger.

Meget skarpt bilde, gode HDR-effekter og 175 Hz er et glimrende kompromiss mellom hastighet og pris. Godtar til og med 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll.
Nesten ingen justeringsmuligheter i HDR-modus, som har for mye rødt i bildet på SDR-innhold. Uegnet til tekstbehandling, grunnet den odde pikselstrukturen. Ikke den mest lyssterke skjermen i klassen.
Les hele testen

Asus ROG Swift PG27AQDM

Ordinært format, ekstraordinær opplevelse

Asus ROG-skjermen er så god, at vi skulle ønske den var større.

Bildet er ekstremt skarpt, og den lynkjappe skjermfrekvensen gjør bildebevevelsene ekstra glatte, med ekstremt lav forsinkelse. Fargene i SDR er meget gode ut av esken. Stativet er det mest fleksible i klassen.
Fargene på SDR-innhold er litt blasse med HDR aktivert. Ikke spesielt godt egnet til å lese tekst i Windows, grunnet subpikselstrukturen. Overivrig autodimming. Litt liten?
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Den beste håndholdte gaming-PC-en

Fantastisk spillskjerm

Gaming du har råd til

Kongen av gaming-laptops

Skarp som en barberkniv

Stor test av gaming-tastaturer

Sjekk det bildet!

Omen Transcend 14 treffer riktig på det meste

Den villeste Razer Blade

Den neste ”slim"-evolusjonen av PlayStation 5 er klar

Fem vinnere

Bedre enn Asus til samme pris?