Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Evnia 34M2C8600

Aller mest for pengene

Philips Evnia 34M2C8600 har nesten alt til felles med MSI-skjermen. Likevel kommer den bedre ut totalt sett.

Skrevet av / 04.10.23 - 09:02
Philips Evnia 34M2C8600
Geir Gråbein Nordby

Philips Evnia 34M2C8600 er en lekker, sølvfarget 34-tommer i 21:9 bredskjermformat. Den har veldig mye til felles med MSI MEG-342C, med det samme 3440 x 1400 QD-OLED-panelet med kvanteprikker, samme oppgitt frekvens og lysstyrke, og veldig lik dekning av fargerommet. Også Philips har blank skjerm, men demper refleksjoner godt.

Der hvor MSI har RGB-lys på baksiden, tar Philips det et hakk videre med det de kaller Ambiglow. Det er noe lignende Ambilight, som brukes i Philips-TV-er, som er ambienslys på baksiden, som med en spesiell prosessor tilpasser fargen og lysintensitet til innholdet på skjermen. Definitivt en kul effekt, men det kan også gjøre opplevelsen mer behagelig for øyet, da det myker opp kontrasten om man bruker skjermen i et mørkt rom.

Philips Evnia 34M2C8600 topview
Foto: Philips

Tilkoblinger

I likhet med MSI har også Philips-skjermen fire USB 3.2-innganger, og dessuten USB-C med DisplayPort, og som kan fôre en tilkoblet enhet med inntil 90 watt med strøm. Heftig!

Der hvor MSI-stativet kun kan heises opp og ned og tiltes frem og tilbake, så kan Philips-stativet i tillegg dreies sidelengs. Som gjør plasseringen mer fleksibel.

Philips Evnia 34M2C8600 connections
Foto: Philips

Bildekvaliteten

Philips-skjermen har ingen individuell RGB-justering, bare forhåndsprogrammerte fargetemperaturer. 6500K ser heldigvis veldig bra ut rett ut av esken i vanlig SDR-modus. Når HDR aktiveres i Windows, åpner det seg flere bildemoduser, hvor HDR Game er standard. Det ser derimot enda litt bedre ut i True Black-modus, og jeg liker selv å aktivere sRGB. Da blir fargene mindre dype, men samtidig ser det mer korrekt ut. Du får et snevrere fargerom, men til gjengjeld ser fargene på SDR-innhold mer korrekt ut. Dermed kan man enklere skifte mellom HDR- og SDR-innhold, uten å aktivere og deaktivere HDR-modus i Windows. Den kan stå på hele tiden.

Les også Den beste til høyoppløst gaming? Hvis du ønsker en fantastisk spillopplevelse, og dessuten nøytrale og gode farger rett ut av esken, så er dette skjermen for deg.

Bildet er meget naturtro og bra, med flott smell i HDR-lyseffekter. Det fantastiske svartnivået gir skikkelig trøkk i bildet, dette er virkelig bra saker. Bildet er enda nærmere referanseskjermen på MacBook Pro, enn MSI-skjermen klarer, og når man ser at Philips-skjermen faktisk er en del rimeligere, så gjør det valget enkelt.

Også denne skjermen beviser at 175 Hz er mer enn nok for selv de mest krevende spillene. Det er bare når man beveger hele bildet på én gang med lynraske musebevegelser, at man merker noen forskjell mellom 175 og 240 Hz. Og selv da er det neglisjerbart.

Philips Evnia 34M2C8600 rear ambiglow
Foto: Philips

Pixel Refresh

Philips-skjermen har ett ankepunkt. For å hindre innbrenning, har skjermen innebygd såkalt pikseloppdatering (Pixel Refresh), som resetter panelet fra tid til annen. Etter fire timers bruk får du en advarsel, og trykker du ikke “ja”, så får du en ny etter to timer, og deretter to timer igjen. Etter 16 timer går den automatisk i reset-modus, som varer i 6-15 minutter. Jeg rekker selv aldri å trykke “ja”, før forespørselen forsvinner av seg selv, så jeg venter bare på at den plutselig skal gjøre en omstart midt i den viktigste scenen i et spill.

På den positive siden er ikke autodimming noe problem, den er ikke hissig i det hele tatt og aktiveres bare ved statiske bilder over tid.

Philips Evnia 34M2C8600 beauty 3
Foto: Philips

Philips Evnia 34M2C8600: Konklusjon

Philips Evnia 34M2C8600 er en fabelaktig skjerm, med QD-OLED og med god lysstyrke – og selvsagt et eksepsjonelt sortnivå. Det er tross alt OLED! Bildet er fantastisk, med masse trøkk, og det ser tett på helt korrekt ut, uten en masse innstillinger.

Som andre QD-OLED-skjermer er den nærmest uegnet til tekstbehandling, på grunn av den spesielle pikselstrukturen, men til spill og film er den fenomenal.

Pixel Refresh er et irritasjonsmoment, ellers har vi bare lovord å si om Philips-skjermen.

Tekstbehandling er derimot frarådet, på grunn av pikselstrukturen i skjermteknologien.

Skjermen er testet med Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZX-K8010W bærbar gaming-PC, med Intel i9, RTX 3080 Ti og 32 GB RAM. I tillegg har vi brukt en stasjonær selvbygg-PC med Intel i9, 128 GB RAM og RTX 3090.
Karakter
Philips Evnia 34M2C8600
High End

Home mener

Meget skarpt bilde, gode HDR-effekter og umiddelbar hastighet med 175 Hz. Godtar til og med 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll. Nesten ingen justeringsmuligheter i HDR-modus, som har for mye rødt i bildet på SDR-innhold. Uegnet til tekstbehandling, grunnet den odde pikselstrukturen. Ikke den mest lyssterke skjermen i klassen.

Også i denne testen:

5 OLED gamingskjermer

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC)

For et bilde!

Det er noe med det ekstra brede 32:9 skjermformatet på Samsung Odyssey OLED G9. Og med OLED-panel i tillegg får man en spillopplevelse ulik noen annen.

Gnistrende bra bilde, med masse trøkk i fargene. Nært uendelig dypt svartnivå, og den ekstreme bredden gir virkelig en oppslukende spillopplevelse! Meget rask respons, og dessuten med nok piksler i bredden til at man ikke blir veldig plaget av pikselering.
Godtar ikke 4K 120 Hz bildesignal fra spillkonsoll. Funker dårlig til tekstarbeid, på grunn av pikselstrukturen. En oppdatering har gjort SDR-lysstyrken mye lavere.
Les hele testen

LG 45GR95QE

Se den buen!

LG 45GR95QE har en ekstrem kurvatur som kan gi en virkelig oppslukende spillopplevelse. Bildekvaliteten er det også mye bra å si om.

Stort og flott bilde, den ekstreme kurvaturen gir et oppslukende bilde, som dessuten gjør nær sitteavstand mer behagelig. Fantastiske farger og svartnivå, og 240 Hz gir ekstremt rask respons. Godtar også 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll.
Lav lysstyrke i SDR gjør ikke god nok jobb til å bekjempe refleksjoner i et lyst rom. Den matte skjermflaten gjør at tekst kan se smått uskarp ut. Lav pikseltetthet, denne størrelsen bør ha 4K.
Les hele testen

MSI MEG 342C QD-OLED

Fabelaktig på mange måter

QD-OLED-skjermen MSI MEG 342C QD-OLED gir stort sett gnistrende gode bilder, og et vell av tilkoblinger.

Meget skarpt bilde, gode HDR-effekter og 175 Hz er et glimrende kompromiss mellom hastighet og pris. Godtar til og med 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll.
Nesten ingen justeringsmuligheter i HDR-modus, som har for mye rødt i bildet på SDR-innhold. Uegnet til tekstbehandling, grunnet den odde pikselstrukturen. Ikke den mest lyssterke skjermen i klassen.
Les hele testen

Asus ROG Swift PG27AQDM

Ordinært format, ekstraordinær opplevelse

Asus ROG-skjermen er så god, at vi skulle ønske den var større.

Bildet er ekstremt skarpt, og den lynkjappe skjermfrekvensen gjør bildebevevelsene ekstra glatte, med ekstremt lav forsinkelse. Fargene i SDR er meget gode ut av esken. Stativet er det mest fleksible i klassen.
Fargene på SDR-innhold er litt blasse med HDR aktivert. Ikke spesielt godt egnet til å lese tekst i Windows, grunnet subpikselstrukturen. Overivrig autodimming. Litt liten?
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Stor test av gaming-tastaturer

Sjekk det bildet!

Omen Transcend 14 treffer riktig på det meste

Den villeste Razer Blade

Den neste ”slim"-evolusjonen av PlayStation 5 er klar

Fem vinnere

Bedre enn Asus til samme pris?

Så mye gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Bare god til én ting

Disse gamingskjermene gir hakeslepp

Første test: Villeste gamingskjerm til dags dato

Scroll to Top