Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: MSI MEG 342C QD-OLED

Fabelaktig på mange måter

QD-OLED-skjermen MSI MEG 342C QD-OLED gir stort sett gnistrende gode bilder, og et vell av tilkoblinger.

Skrevet av / 04.10.23 - 09:02
MSI MEG 342C QD-OLED
Geir Gråbein Nordby

MSI har overbevist oss tidligere, ikke minst med den rimelige bredskjermen MP341CQ, som bare koster en tredjedel av MEG-342C, som her skal til pers. En skjerm med QD-OLED-panel, som benytter kvanteprikker, eller Quantum Dots som fargefilter. Teknologien er kjent fra Samsungs og TCLs QLED-TV-er, og når man bruker teknologien i et OLED-panel får man enda livligere farger og bedre innsynsvinkel. Som allerede er ekstremt god med OLED.

Skjermformatet 21:9 er en god del bredere enn vanlig 16:9, og gir mer bildeinformasjon på sidene. 34 tommer gir tilsvarende høyde til en 27″ 16:9-skjerm, men med økt pikseltall i bredden, fra 2560 til 3440. De ekstra pikslene brukes til mer bildeinformasjon, i stedet for tettere skjermoppløsning.

Overflaten er blank, der PC-skjermer flest i dag benytter et matt antirefleks-belegg. Men skjermen demper refleksjoner meget bra, bortsett fra at svartnivået dras mot lilla i et veldig opplyst rom.

MSI MP341CQ SPREAD 2 342C QD-OLED
Foto: MSI

Tilkoblinger

MSI-skjermen støtter det meste av signaler, og den kan til og med ta et 4K 120 Hz signal fra Xbox eller Playstation og skalere det ned til 1440p. Bildet vises da med sorte sidestriper, fordi konsoller ikke støtter det brede skjermformatet.

MSI-skjermen har et vell av tilkoblinger, inkludert hele fire USB 3.2-innganger. I tillegg til en DisplayPort 1.4 og to HDMI-innganger med 2.1-støtte, har skjermen også en DisplayPort-kompatibel USB-C-inngang med 65 watt strøm til en tilkoblet laptop. Det får’n si!

Stativet lar seg derimot bare justere i høyden og vinkles opp og ned noen grader vertikalt. Ingen svingefunksjon her.

Skjermen har RGB-lys på undersiden som kan projiseres ned på pulten, for en behagelig og kul effekt når man gamer i mørket.

Les også Bredskjerm kan brukes til alt Bredskjermen MSI MP341CQ fungerer fint til det aller meste, og gir særdeles god oversikt. En monitor det er umulig å mislike.

Bildekvaliteten

I SDR-modus har skjermen et meget godt bilde, tett på nøytralt. Det er også plenty med bildeinnstillinger, men du får nesten ikke tilgang til noen av dem straks HDR aktiveres. Sett den da til User Mode, som gir det mest nøytrale bildet, selv om det er litt for lite grønt i forhold til den velkalibrerte referanseskjermen på en MacBook Pro. Resultatet er litt mye magenta, tydelige roser i kinnene på hvite ansikter, som på andre måter ser noe blekere ut enn de skal. Mørke ansikter får derimot en varm brunfarge som tar seg bra ut, men som ikke er helt tro til skaperens hensikt.

Bildeopplevelsen er likevel meget god. Bildet er meget skarpt, og det bekmørke svartnivået gir en fantastisk dybde. 21:9-formatet kommer godt med i spill som Red Dead Redemption 2 og Destiny 2, hvor det gjelder å se hva som foregår – ikke bare rett foran deg, men også på sidene. Skjermoppløsningen er også ideell for denne størrelsen, mens en større skjerm vil måtte kreve en høyere oppløsning etter min mening.

QD-OLED-teknologien har en fantastisk innsynsvinkel! Det buede panelet gjør dessuten at man ikke må fokusere for mye når man flytter blikket fra midten til kanten av skjermen. Skjønt, 1800R må sees som beskjedent (høyere tall gir mindre kurvatur), og ikke noe som tilfører noen ekstra innlevelse i spillet.

Autodimmingen på denne skjermen er heldigvis moderat, det skal mye lys til over en temmelig lang periode, før den dimmes. Som gjør at det ikke er merkbart under spill- eller filmopplevelser.

MSI MP341CQ connections- enhanced
Foto: MSI

175 Hz

Skjermfrekvensen på 175 er mer enn nok for selv seriøs spilling. Spillene har helt flytende bevegelser, og mens jeg innbiller meg at det blir en forskjell å gå fra 240 Hz og ned til 175, så er det neglisjerbart. Og bare merkbart ved meget raske bevegelser. Jeg sier ikke nei takk til høyere skjermfrekvenser, men aldri på bekostning av andre kvaliteter. MSI-skjermen gjør jobben og vel så det på spill.

Uegnet til tekst

Den spesielle subpikselstrukturen på QD-OLED gjør at tekst ser veldig merkelig ut. Hvit, liten på svart bakgrunn ser nærmest hippiefarget ut, og svart tekst på hvit bakgrunn er slettes ikke noe bedre. Styr unna tekstbehandling med denne teknologien.

MSI MP341CQ bundle copy
Foto: MSI

MSI MEG 342C QD-OLED: Konklusjon

QD-OLED-skjermen fra MSI er en virkelig god spillskjerm. Med knivskarpe bilder og masse trøkk i fargene. I HDR er ikke bildet helt nøytralt, og lysstyrken kunne vært enda et hakk hvassere. Men det ser likefullt fantastisk ut, spesielt i et litt mørkt rom. 175 Hz er plenty, og 21:9-formatet treffer spikeren på hodet i de fleste spill.

Tekstbehandling er derimot frarådet, på grunn av pikselstrukturen i skjermteknologien.

Skjermen er testet med Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZX-K8010W bærbar gaming-PC, med Intel i9, RTX 3080 Ti og 32 GB RAM. I tillegg har vi brukt en stasjonær selvbygg-PC med Intel i9, 128 GB RAM og RTX 3090.
Karakter
MSI MEG 342C QD-OLED
High End

Home mener

Meget skarpt bilde, gode HDR-effekter og 175 Hz er et glimrende kompromiss mellom hastighet og pris. Godtar til og med 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll. Nesten ingen justeringsmuligheter i HDR-modus, som har for mye rødt i bildet på SDR-innhold. Uegnet til tekstbehandling, grunnet den odde pikselstrukturen. Ikke den mest lyssterke skjermen i klassen.

Også i denne testen:

5 OLED gamingskjermer

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC)

For et bilde!

Det er noe med det ekstra brede 32:9 skjermformatet på Samsung Odyssey OLED G9. Og med OLED-panel i tillegg får man en spillopplevelse ulik noen annen.

Gnistrende bra bilde, med masse trøkk i fargene. Nært uendelig dypt svartnivå, og den ekstreme bredden gir virkelig en oppslukende spillopplevelse! Meget rask respons, og dessuten med nok piksler i bredden til at man ikke blir veldig plaget av pikselering.
Godtar ikke 4K 120 Hz bildesignal fra spillkonsoll. Funker dårlig til tekstarbeid, på grunn av pikselstrukturen. En oppdatering har gjort SDR-lysstyrken mye lavere.
Les hele testen

LG 45GR95QE

Se den buen!

LG 45GR95QE har en ekstrem kurvatur som kan gi en virkelig oppslukende spillopplevelse. Bildekvaliteten er det også mye bra å si om.

Stort og flott bilde, den ekstreme kurvaturen gir et oppslukende bilde, som dessuten gjør nær sitteavstand mer behagelig. Fantastiske farger og svartnivå, og 240 Hz gir ekstremt rask respons. Godtar også 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll.
Lav lysstyrke i SDR gjør ikke god nok jobb til å bekjempe refleksjoner i et lyst rom. Den matte skjermflaten gjør at tekst kan se smått uskarp ut. Lav pikseltetthet, denne størrelsen bør ha 4K.
Les hele testen

Philips Evnia 34M2C8600

Aller mest for pengene

Philips Evnia 34M2C8600 har nesten alt til felles med MSI-skjermen. Likevel kommer den bedre ut totalt sett.

Meget skarpt bilde, gode HDR-effekter og umiddelbar hastighet med 175 Hz. Godtar til og med 4K 120 Hz bilde fra spillkonsoll.
Nesten ingen justeringsmuligheter i HDR-modus, som har for mye rødt i bildet på SDR-innhold. Uegnet til tekstbehandling, grunnet den odde pikselstrukturen. Ikke den mest lyssterke skjermen i klassen.
Les hele testen

Asus ROG Swift PG27AQDM

Ordinært format, ekstraordinær opplevelse

Asus ROG-skjermen er så god, at vi skulle ønske den var større.

Bildet er ekstremt skarpt, og den lynkjappe skjermfrekvensen gjør bildebevevelsene ekstra glatte, med ekstremt lav forsinkelse. Fargene i SDR er meget gode ut av esken. Stativet er det mest fleksible i klassen.
Fargene på SDR-innhold er litt blasse med HDR aktivert. Ikke spesielt godt egnet til å lese tekst i Windows, grunnet subpikselstrukturen. Overivrig autodimming. Litt liten?
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den neste ”slim"-evolusjonen av PlayStation 5 er klar

Fem vinnere

Bedre enn Asus til samme pris?

Så mye gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Bare god til én ting

Disse gamingskjermene gir hakeslepp

Første test: Villeste gamingskjerm til dags dato

Spill med fornuft

Beste Alienware hittil

Asus får Steam Deck til å ligne en dinosaur

Avsaget tastatur

Lyd & Bilde
Scroll to Top