data-srcset
Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.

Hvis man glemmer å se på prisen er Acer Aspire V5-122P med AMDs nyeste A6-1450 prosessor ikke et funn. Bare for å sette tingene litt i perspektiv: En smartmobil som iPhone 5S er opp til tre ganger raskere enn denne bærbare datamaskin hvis man tar utgangspunkt i vår Geekbench 3 Benchmark-test. Her scorer iPhone 5S henholdsvis 1406 (single-core) og 2549 (multi-core), mens Aspire V5-122P må nøye seg med 557 (single-core) og 1632 (multi-core). Og det merkes også i daglig bruk at Acer-maskinen er datamaskinens svar på en to-takters Trabant. Sagt med andre ord: Den kjører, men det går ikke fort.

Aspire V5-122P imponerer heller ikke når det gjelder kvalitet eller brukervennlighet. Den er laget av plast, lakkert for å ligne aluminium, og det merker man tydelig.

Maskinen knirker og knaker, og hele tastaturet gir etter når man skriver. Aspire V5-122P er utstyrt med touch-skjerm, men den reagerer ofte for sent eller overhodet ikke på input, og det samme gjelder pekeplaten som vi ikke nøler med å kalle direkte elendig.

Men så var det jo det her med prisen. For hva kan man egentlig forlange for knappe 3.000 kroner? Det er nemlig hva V5-122P koster, og det er hvis noen skulle være i tvil, kun omkring halvparten av hva man skal ut med for den nevnte iPhone 5S. Og da blir det plutselig litt mer mening i galskapen.

Vi har her å gjøre med en meget billig bærbar datamaskin, som faktisk er bedre til hverdagsbruk enn man har lov til å forvente til så få penger. Skjermoppløsningen er 1366 x 768 piksler som så mange andre maskiner i denne testen, og både lysstyrke og betraktningsvinkel er godkjent. Lyden er kanskje litt kunstig, men likevel til å leve med, og volumet kan vi ikke klage over. Man må leve med litt viftestøy, men så har maskinen til gjengjeld en god, gammeldags harddisk på hele 500 GB. Det skulle være mer enn nok for de fleste.

Konklusjon
Man må ikke vente seg for mye hvis man investerer i Acer Aspire V5-122P, som er mer plastaktig, langsommere og generelt sett dårligere enn en bærbar bør være i begynnelsen av 2014. Men på den annen side koster den så lite at man skulle tro den var på tilbud på supermarkedet. Og til prisen kan vi leve med alle manglene. Tross alt kan maskinen benyttes til dagligdagse ting som å lytte til musikk, se på film og surfe på nettet. Bildekvaliteten er hederlig, lydkvaliteten likeså, og den kommer med hele 500 GB harddisk. Vi er ikke i ekstase, men sender tross alt et lite anerkjennende nikk i retning av Acer for Aspire V5-122P.

annonse

Fakta

 • Operativsystem: Windows 8
 • Skjerm: 11,6" HD LED 1366 x 768
 • Prosessor: 1 GHz AMD quad-core A6-1450M
 • Minne: 4 GB DDR3L SDRAM
 • Lager: 500 GB HDD
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilkobling: 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, SD-kort
 • Mål: 28,9 x 2,12 x 20,6 cm
 • Vekt: 1,38 kg
 • Batteri: opp til 5 timer

Pris

3395 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
eldste
nyeste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
  Også i denne testen:
   data-srcset
  Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E
  I tynneste laget
  Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.
   data-srcset
  Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01
  Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.
   data-srcset
  Lenovo IdeaPad Yoga 11S
  Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!
   data-srcset
  ASUS Transformer Book Trio TX201L
  Kinderegget
  Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!
   data-srcset
  Apple 11” MacBook Air
  MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

  Alternativer til Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

  (Foto: MSi)

  Gaming for voksne profesjonelle

  Flytt dere, unger! MSi har skapt en gaming-laptop som får barnet frem i middelaldrende menn med lommeboken i orden.

   data-srcset

  Tre telefoner du ikke kan knuse

  Trenger du apper på byggeplassen eller vil sjekke Facebook på fjellturer? Da trenger du en robust mobil.

  AOC CQ27GU har det hele: Høj opløsning, hurtig opdatering og buet panel. (Foto: AOC)

  Buet gaming-skjerm til flat pris

  Vink farvel til Full HD. Det koster så lite ekstra å få den beste komforten at det ikke lønner seg å la være.

   data-srcset

  Smarte høyttalere vi anbefaler

  Skal du ha en ny høyttaler å lytte til? Da kan det være smart med en som også lytter til deg! En smarthøyttaler kan styre hele hjemmet. Men hvor bra låter de?

   data-srcset

  HP-gateracer med sidevogn

  En ekstra skjerm i mobilstørrelse gir deg et instrumentbord til spillene. Det er smart, men kostbart.