TESTPoly Studio P5

Oppgradering til videomøter

Polys lille fikse P5 webkamera er et langt bedre alternativ enn det innebygde i den bærbare.
Karakter
Poly Studio P5
Lyd & Bilde mener
Enkelt og forholdsvis pent webkamera til (hjemme)kontoret. Full HD-oppløsning. Prisen er rimelig.
Litt grynete bildekvalitet hvis ikke lyset er optimalt. Ganske basal app.
Spesifikasjoner
 • Maks oppløsning: 1080p
 • Støttede oppløsninger: 1080p, 720p
 • Bildefrekvens: n/a
 • Optikk: (blendertall og brennvidde n/a), privatlivs-klapp
 • Synsvinkel 80° (diagonal)
 • Fokus: AF, 4 x zoom
 • Mikrofon: enkel, retningsbestemt
 • Programvare: PolyLens 1.1.6
 • Mål/vekt: (BxHxD) 60x43x68 mm / 98 g
 • Kabel: fastmontert 1,5 m, USB-A
 • Tilkoblinger: USB-A port, ledning for stativ
 • Web: poly.com
forfatter

Kontoret er åpnet igjen, men hjemmekontoret har kommet for å bli. Så du trenger et godt kamera for å se kollegene i øynene, da de dagene hvor man kunne regne med at alle var til stede på samme adresse, er talte.

Amerikanske Poly har spesialisert seg på utstyr til det digitale kontoret. Vi har tidligere testet Poly Studio P15, som var en kombinasjon av webkamera og høyttaler. Poly Studio P5 er et litt mer tradisjonelt webkamera av den typen man klipser fast på toppen av dataskjermen. Kameraet kan imidlertid også monteres på et stativ.

Poly Studio P5 klipses som andre webkameraer fast på toppen av skjermen. (Foto: Poly)

Grønt utseende

Poly Studio P5 er en liten fiks sak i aerodynamisk design. Materialet er plast i en gråhvit melert farge som vanligvis signaliserer plast gjenvunnet fra verdenshavene. Om det er tilfelle her, nevnes imidlertid ingen steder på hjemmesiden eller i produktarket.

Forbindelsen skjer med en fastmontert USB-A-kabel. I en tid hvor USB-A-porten er blitt en truet art, ville det ha vært et pluss med en utskiftbar kabel, så man kunne velge USB-C på nyere maskiner som ofte kun har én gammeldags USB-port.

Poly hjelper imidlertid litt på trengselen av porter ved å bygge inn en USB-A-port på baksiden av selve kameraet. Å montere en USB-kabel bak på kameraet ville være en klossete løsning, men en USB-dongle til en trådløs mus kan fint sitte i kameraets USB-port.

Poly Studio P5 dekker en diagonal bildevinkel på 78 grader. Det tilsvarer omtrent en 28 mm vidvinkeloptikk i den analoge 35 mm-filmverdenen. Det er en utmerket bildevinkel til hjemmekontoret.

En dag på kontoret er ikke lenger en dag … på kontoret. Så det kreves godt utstyr for ikke å føle seg utenfor. (Foto: Poly)

Innebygd privatliv

For å sikre seg mot at hackere kan følge med via webkameraet (og ikke minst for å avlive bekymringen for at det kan skje), er Poly Studio P5 utstyrt med en fysisk lukker. Og i motsetning til de vanlige påklistrede plastdekslene er lukkingen innebygd i selve kameraet. Når man trekker en ring foran linsen, blokkerer en irisblender for linsen, samtidig med at forbindelsen avbrytes. Det er en ganske elegant løsning.

Blokkeringen mot uønskede blikk på nettet er innebygd i kameraet. (Foto: Poly)

Der opplyses ikke om noe blendertall for P5, men sammenlignet med Razer Kiyo Pro og Logitech Brio 4K, som begge rettferdigvis er noe dyrere, virker bildet litt grynete og med litt bildestøy. Vel å merke i normal stuebelysning på en ikke altfor tung gråværsdag.

Gammeldags app

Polys kamera-app heter PolyLens. I motsetning til flere andre webkameraer får man ikke automatisk foreslått å laste ned appen når kameraet installeres, men den kan lastes ned på Polys websted senere.

Appen tilbyr justeringer av lysstyrke, fargebalanse, gammakorreksjon, med mer. Men grensesnittet er gammeldags og vanskelig, og appen tilfører egentlig ingen funksjoner til kameraet som er brukbare i hverdagen. Og avanserte video- og opptaksfunksjoner leter man forgjeves etter.

I rettferdighetens navn er fintrimming av kamerainnstillingene noe som vil interessere de færreste, som bare bruker kameraet til å snakke med kollegene via Zoom og Teams. Derfor kan man uten bekymring la appen være. Med mindre den IT-ansvarlige på jobben krever det. Da Poly er spesialister i løsninger til forretningslivet, kan Poly Lens fjernadministreres av IT-avdelingen.

Poly-kameraet vil være en oppgradering i forhold til de fleste innebygde webkameraene. (Foto: Poly)

Konklusjon

Poly Studio P5 er et forholdsvis godt webkamera til en forholdsvis fornuftig pris. Det er betydelig bedre enn de billigste løse kameraene – og milevis foran de ynkelige, riskornstore glass- og silisiumutgavene som sitter i de fleste bærbare maskinene. Med det kan du delta i onlinemøter på noenlunde lik linje med folkene på hovedkontoret.

Sammenlignet med andre kameraer faller Poly Studio P5 imidlertid gjennom på utvalget av funksjoner, og bildekvaliteten kunne også ha vært bedre under normale daglige lysforhold. Appen byr heller ikke på så stor hjelp.

Hvis du vil mer enn bare se bra ut på onlinemøter, må du se etter litt mer avanserte kameraer, som Logitech Streamcam og Razer Kiyo Pro. De er til gjengjeld også dyrere – og til hverdagen på hjemmekontoret er dette kameraet en fin løsning.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.