Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Poly Studio P15

Bortkastede penger

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.
Poly Studio P15
Karakter
Poly Studio P15
Lyd & Bilde mener
Den mekaniske lukkeren som kan blokkere kameraet, er en god beskyttelse av privatlivets fred.
Ingen stereo og generelt dårlig lydkvalitet. Programvarebasert bildeoptimering virker mangelfull, og ‘I fokus’-funksjonen er langsom og hakkende.
Spesifikasjoner
  • Maks oppløsning: 4K 16:9, 2160p
  • Synsvinkel: 90° (diagonal)
  • Mikrofon: 3-element stråledannende mikrofonarray
  • Mål: 425 x 70 x 78 mm
  • Web: poly.com

Plantronics, et amerikansk selskap med tradisjon for å produsere lydprodukter – blant annet headsets – til forretningslivet, er nå blitt til Poly, etter at virksomheten i 2019 kjøpte Polycom, som var eksperter på produkter til telefonkonferanser, videokonferanser og lignende.

Et av de første produktene fra det nye fusjonerte selskapet er Poly Studio P15, som skal være et slags luksuriøst webkamera til forretningsfolk og andre som sitter i møter en stor del av tiden.

Studio P15 ligner en liten lydplanke med en kameralinse i midten, og produktet kommer blant annet med innebygde høyttalere, 4K-kamera med 90° synsvinkel samt tre mikrofoner som både skal gi god lyd og samtidig medvirke til å unngå ekko og hyling i samtalepartneres høyttalere på grunn av tilbakekobling.

Over kameraet sitter en liten diode som indikerer om kameraet og mikrofonene er på eller av. Dessuten kan privatlivets fred beskyttes med en mekanisk lukkemekanisme, som bare krever at man dreier på en ring rundt kameralinsen.

Forfra ligner Poly Studio P15 en lydplanke. Derfor forventer man naturligvis stereolyd, men blir dessverre svært skuffet. Til gjengjeld er det et godt trekk med den mekaniske lukkemekanismen som kan blokkere kameraet. (Foto: Poly)

Mengder av fete funksjoner for pengene – på papiret

Poly Studio P15 koster en hel del penger, men så er poenget også at det forretningsvennlige kameraet skal levere langt bedre lyd- og bildekvalitet enn vi er vant til fra onlinemøter på Zoom, Microsoft Teams, etc. Blant annet ved hjelp av programvare som for eksempel skal kunne kompensere for bakgrunnslys og dessuten kunne følge deg, så du hele tiden er i sentrum av bildet, selv om du beveger deg. Akkurat som den nye ‘I fokus’-funksjonen på 2021-utgaven av iPad Pro.

Alt i alt virker Poly Studio P15 altså på papiret som en no-brainer. Please take my money og alt det der.

Det er undertegnede øverst i midten i dette Zoom-møte. Hvordan synes dere at det går med kompensasjonen for bakgrunnsbelysning? (Foto: Peter Gotschalk)

Annonse

Mange skavanker med både lyd og bilde

Problemet er bare at når Poly Studio P15 utsettes for virkeligheten, ser tingene litt annerledes ut.

Selv om produktet er designet som en slags lydplanke med et webkamera i midten, og man meget logisk forventer å høre stereolyd fra begge sider av kameralinsen, sitter det faktisk kun høyttalere på kameraets venstre side. På høyre side sitter de innebygde mikrofonene, og det gir en ganske merkelig brukeropplevelse når man sitter rett foran kameraet, og all lyd så kommer fra venstre side. Det oppleves som om man sitter lengst til høyre ved et stort møtebord, noe som er utrolig distraherende.

I tillegg er ikke lydkvaliteten spesielt god. Faktisk får jeg bedre lyd ut av min gamle Apple Thunderbolt-skjerm enn fra Studio P15, og det var vel ikke meningen? Sist, men ikke minst, klager stort sett alle samtalepartnere over at lyden i deres ende heller ikke er spesielt god. Jeg har av gode grunner ikke hørt hvordan jeg låter selv, men ut fra tilbakemeldingene låter det som i en boks Ikke akkurat imponerende.

Bildekvaliteten fra kameraet er akseptabel, men heller ikke verdt alle pengene. Blant annet er funksjonen som skal kompensere for motlys, hvis man for eksempel sitter foran et vindu, ikke så effektiv som forventet. Og ja, kameraet følger deg faktisk når du beveger deg, samt zoomer inn og ut for å holde deg i sentrum av bildet, men det går langsomt, og nettopp den funksjonen fungerer for eksempel mye, mye bedre med førnevnte iPad Pro.

Produktet sett bakfra. I bunnen sitter det dessuten en USB-C-port, og to USB-A- porter som du kan bruke for å koble til mus og tastatur. (Foto: Poly)

Konklusjon

Til syvende og sist holder Poly Studio P15 noenlunde hva det lover, men prisen er langt over mål. Og man må virkelig ha et dårlig webkamera og dårlig lyd innebygd i datamaskinen hvis man skal oppleve noen vesentlig forbedring med produktet.

Det blir takk, men nei takk herfra.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.