Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Poly Studio P15

Bortkastede penger

Poly Studio P15 er et dyrt produkt du nesten helt sikkert ikke har bruk for.

Skrevet av / 22.06.21 - 12:05
Poly Studio P15
Peter Gotschalk

Plantronics, et amerikansk selskap med tradisjon for å produsere lydprodukter – blant annet headsets – til forretningslivet, er nå blitt til Poly, etter at virksomheten i 2019 kjøpte Polycom, som var eksperter på produkter til telefonkonferanser, videokonferanser og lignende.

Et av de første produktene fra det nye fusjonerte selskapet er Poly Studio P15, som skal være et slags luksuriøst webkamera til forretningsfolk og andre som sitter i møter en stor del av tiden.

Studio P15 ligner en liten lydplanke med en kameralinse i midten, og produktet kommer blant annet med innebygde høyttalere, 4K-kamera med 90° synsvinkel samt tre mikrofoner som både skal gi god lyd og samtidig medvirke til å unngå ekko og hyling i samtalepartneres høyttalere på grunn av tilbakekobling.

Over kameraet sitter en liten diode som indikerer om kameraet og mikrofonene er på eller av. Dessuten kan privatlivets fred beskyttes med en mekanisk lukkemekanisme, som bare krever at man dreier på en ring rundt kameralinsen.

Forfra ligner Poly Studio P15 en lydplanke. Derfor forventer man naturligvis stereolyd, men blir dessverre svært skuffet. Til gjengjeld er det et godt trekk med den mekaniske lukkemekanismen som kan blokkere kameraet. (Foto: Poly)

Mengder av fete funksjoner for pengene – på papiret

Poly Studio P15 koster en hel del penger, men så er poenget også at det forretningsvennlige kameraet skal levere langt bedre lyd- og bildekvalitet enn vi er vant til fra onlinemøter på Zoom, Microsoft Teams, etc. Blant annet ved hjelp av programvare som for eksempel skal kunne kompensere for bakgrunnslys og dessuten kunne følge deg, så du hele tiden er i sentrum av bildet, selv om du beveger deg. Akkurat som den nye ‘I fokus’-funksjonen på 2021-utgaven av iPad Pro.

Alt i alt virker Poly Studio P15 altså på papiret som en no-brainer. Please take my money og alt det der.

Det er undertegnede øverst i midten i dette Zoom-møte. Hvordan synes dere at det går med kompensasjonen for bakgrunnsbelysning? (Foto: Peter Gotschalk)

Mange skavanker med både lyd og bilde

Problemet er bare at når Poly Studio P15 utsettes for virkeligheten, ser tingene litt annerledes ut.

Selv om produktet er designet som en slags lydplanke med et webkamera i midten, og man meget logisk forventer å høre stereolyd fra begge sider av kameralinsen, sitter det faktisk kun høyttalere på kameraets venstre side. På høyre side sitter de innebygde mikrofonene, og det gir en ganske merkelig brukeropplevelse når man sitter rett foran kameraet, og all lyd så kommer fra venstre side. Det oppleves som om man sitter lengst til høyre ved et stort møtebord, noe som er utrolig distraherende.

I tillegg er ikke lydkvaliteten spesielt god. Faktisk får jeg bedre lyd ut av min gamle Apple Thunderbolt-skjerm enn fra Studio P15, og det var vel ikke meningen? Sist, men ikke minst, klager stort sett alle samtalepartnere over at lyden i deres ende heller ikke er spesielt god. Jeg har av gode grunner ikke hørt hvordan jeg låter selv, men ut fra tilbakemeldingene låter det som i en boks Ikke akkurat imponerende.

Bildekvaliteten fra kameraet er akseptabel, men heller ikke verdt alle pengene. Blant annet er funksjonen som skal kompensere for motlys, hvis man for eksempel sitter foran et vindu, ikke så effektiv som forventet. Og ja, kameraet følger deg faktisk når du beveger deg, samt zoomer inn og ut for å holde deg i sentrum av bildet, men det går langsomt, og nettopp den funksjonen fungerer for eksempel mye, mye bedre med førnevnte iPad Pro.

Produktet sett bakfra. I bunnen sitter det dessuten en USB-C-port, og to USB-A- porter som du kan bruke for å koble til mus og tastatur. (Foto: Poly)

Konklusjon

Til syvende og sist holder Poly Studio P15 noenlunde hva det lover, men prisen er langt over mål. Og man må virkelig ha et dårlig webkamera og dårlig lyd innebygd i datamaskinen hvis man skal oppleve noen vesentlig forbedring med produktet.

Det blir takk, men nei takk herfra.

Karakter
Poly Studio P15
Premium

Home mener

Den mekaniske lukkeren som kan blokkere kameraet, er en god beskyttelse av privatlivets fred. Ingen stereo og generelt dårlig lydkvalitet. Programvarebasert bildeoptimering virker mangelfull, og ‘I fokus’-funksjonen er langsom og hakkende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Scroll to Top