TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Lenovo Yoga AIO 7 (27ACH6 F0G70007MT)

Kraftsenter til hjemmekontoret

Slutt på å krype sammen ved laptoppen: Lenovos Yoga AIO 7 gir deg god ergonomi og masser av krefter på hjemmekontoret.

forfatter
Publisert 07.11.21 - 10:00
Karakter
Lenovo Yoga AIO 7 (27ACH6 F0G70007MT)
L&B mener
Lekker 27" 4K-skjerm. Kvikk Ryzen 7-prosessor. Prisen er veldig fin.
Grafikkortet er tregt. Skjermen kan roteres, men ikke justeres. Tastatur og mus er i temmelig dårlig kvalitet.
 • Prosessor: 3,2 GHz AMD Ryzen 7 5800H octo-core (16 tråder)
 • Skjerm: 27” IPS UHD (3880 x 2160), 60 Hz oppdateringshastighet
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Harddisk: 1 TB SSD
 • Grafikk: AMD Radeon (m. delt RAM)
 • Operativsystem: Windows 10 Home, 64-bit (klar til Windows 11)
 • Mål og vekt (BxHxD): 61,4 x 46,03 x 10,8 cm / 11,6 kg
 • Tilkoblinger: Wi-Fi 6, Bluetooth 5, 1 x USB-C 3.2, 3 x USB-A 3.2, 2 x USB A 2.0, HDMI, Ethernet, 3,5 mm minijack (audio)
 • Webcam: HD-webcam, avtakbart
 • Web: lenovo.com
 • Geekbench 5: 8048 (multi-core), 1373 (single-core)
 • PCMark 10: 6425
 • 3DMark Time Spy: 1538
 • 3DMark Fire Strike: 3884
 • 3DMark Night Raid: 16 014
 • Cinebench R15: 95 fps / 1976 cb
 • HDTach: 1339 MB/s
Veil. pris 16.995Pr. 07.11.21 Produktside

Hvis du skal jobbe mange timer ved skjermen hver dag på hjemmekontoret – eller for den saks skyld på det gammeldagse felleskontoret – så er en alt-i-en-maskin (AIO) en praktisk og ergonomisk løsning.

Lenovo Yoga AIO 7 er en sammenbygd enhet med alt nødvendig inkludert i pakken. Også mus og tastatur, som begge er trådløse.

Skjermen er, som typiske stasjonære skjermer i dag, på 27″. Og det er en glede å se at Lenovo byr på en virkelig god skjerm i ordentlig UHD-oppløsning (3820 x 2160 piksler). Den smale rammen rundt skjermen er av metall, og alt ser både solid og lekkert ut.

Til redigering av skriftruller

Skjermen kan roteres 90 grader til høyformat, og bildet skifter automatisk retning når skjermen dreies på plass. Høyformatvisningen kan være praktisk når man skal jobbe med dokumenter på en hel side av gangen. På en så stor og høyoppløst skjerm er det mindre relevant, da 27” er stort nok til å ha flere A4-sider i full størrelse ved siden av hverandre. En høyformat 16:9-skjerm er veldig høy. Men hvis du skal designe tapetruller, er funksjonen perfekt.

Den fremragende 27″ 4K-skjermen kan roteres til høyformat. Prisen for det er dessverre at skjermen hverken kan vippes eller justeres i høyden. (Foto: Lenovo)

Man kan undre seg litt over at Lenovo ikke har valgt en skjerm i det litt høyere 16:10-formatet, som er blitt populært på bærbare i år. Men jeg gjetter på at det rett og slett ikke finnes et utvalg av 27”-paneler i det formatet ennå.

Prisen for å kunne rotere skjermen, er at skjermen sitter fast på sokkelen, som hverken kan vippes, dreies eller justeres i høyden. Personlig ville jeg gjerne ha byttet roterbarheten med muligheten for å oppnå en ergometrisk innstilling av skjermen.

Av en eller annen grunn er webkameraet ikke innebygd, men leveres som en løs enhet som klikkes på plass i en port på toppen av skjermen.

Innebygd mini-lydplanke

Der noen sammenbygde maskiner skjuler elektronikken i skjermen, befinner elektronikken hos Lenovo Yoga seg i den ganske store, flate sokkelen. Den nederste delen av sokkelen er kledd med grått møbelstoff, og ligner en liten lydplanke. Noe den også er, da et par stereohøyttalere er innebygd her. Det er en elegant løsning – og lyden er langt bedre enn de mikroskopiske høyttalerne som finnes i både bærbare PC-er og flatskjermer.

Den nederste delen av sokkelen er bekledd med møbelstoff, og fungerer som en lydplanke. (Foto: Lenovo)

På siden og på baksiden finner man en stripe porter og utganger, blant dem fem gammeldagse USB-A og en enkelt USB-C. Det er lenge siden jeg har sett så mange USB-A-porter på én maskin. Men Lenovo regner nok med at brukerne har eksterne harddisker og USB-nøkler som skal ha plass. En port opptas forøvrig av USB-donglen til det trådløse tastatur- og musesettet.

Tastaturet er billig – men koster ikke ekstra

Oppsettet er forholdsvis enkelt, da PC-en utgjør en sammenhengende enhet som bare må løftes opp av esken. Tastatur og mus følger med, og den eneste utfordringen er å finne den trådløse USB-adapteren som ligger i musens batterirom, og sette den i en av de ledige USB-portene.

Mus og tastatur ser umiddelbart pene ut, men bør helst betraktes på avstand, for man oppdager hvor billige og plastaktige de føles når man rører ved dem.

Lenovo Yoga AIO 7 er naturligvis primært en stasjonær maskin i seg selv. Men skjermen kan dessuten brukes som ekstern skjerm for en bærbar eller en mobil.

Benchmark

Lenovo har valgt den svært vellykkede AMD Ryzen 7 5800H-prosessoren til å trekke lasset. Det er et populært valg som nesten ikke kan gå galt. Og det gjør det heller ikke her! Prosessoren har 16 GB RAM å boltre seg på, og 1 TB SSD-harddisk. Noe som burde sikre mot flaskehalser som kan begrense ytelsen.

Den åttekjernede 3,2 GHz-prosessoren oppnår et resultat i GeekBench-testen på 8048 i multi-core og 1373 i single-core. Det kan best oversettes til ”seriøst mye regnekraft for en kontormaskin”. Noe som bekreftes av kontorprogramtesten PCMark 10 med en score på 6425.

Som på flere andre Ryzen-maskiner vi har testet i år, ivaretas grafikken av den integrerte Radeon-grafikken i prosessoren. Det er en billig løsning som ikke er egnet til seriøst grafisk arbeid (eller ”useriøst” i form av 3D-spill), men i en hverdags-hjemmekontormaskin er det greit. Ytelsen fra den integrerte Radeon-grafikken er for øvrig hverken verre eller bedre enn den Intel Iris Xe-grafikken som ville ha vært valgt hvis det hadde sittet en 11. generasjons Intel Core-prosessor i maskinen i stedet.

I 3D-grafikktesten 3DMark Time Spy oppnår Lenovo Yoga AIO 7 Modern en score på 1538, og Fire Strike-testen ender på 3884. Det er ydmykt – men fint til kontorprogrammer og til å vise animasjonene i Windows 11-grensesnittet.

Lenovo Yoga AIO 7 er pen nok til å kunne stå fremme, selv om stuen brukes til hjemmekontor. (Foto: Lenovo)

Konkurrenter

Prismessig ligger det nærme å sammenligne Lenovo Yoga AIO 7 med MSi Modern AM271P og 24” iMac 2021, som vi begge har testet nylig. I den sammenligningen kommer Lenovo-en ganske fordelaktig ut.

iMac-en har en sammenlignbar skjerm og en fremragende prosessor, men betydelig mindre minne og harddisk. Noe som imidlertid neppe vil få Apple-tilhengere til å skifte plattform. MSi-en må til gjengjeld se seg slått på både regnekraft og skjermens kvalitet.

Konklusjon

Lenovo Yoga AIO 7 er en ganske velbygget alt-i-en-maskin, som er pen nok til å ha stående fremme, og kraftig nok til å være en fornøyelse å jobbe på. Hvor uunnværlig en lekker og skarp 4K-skjerm er, vet man først når man har prøvd den. Tastaturet og musen lever ikke opp til standarden på resten av maskinen, men sammenlignet med prisen på andre alt-i-en-maskiner, kan man betrakte dem som en gratis gave.

Den integrerte Radeon-grafikken gjør det umulig å jobbe med seriøs bildebehandling. Men tilhører man den lille gruppen som har det behovet, finnes det en litt dyrere utgave med skikkelig grafikkprosessor og dedikert video-RAM.

Til denne prisen kan man umulig få alt fra toppen av alle hyllene, men Lenovo Yoga AIO 7 er så velproporsjonert at den i det daglige vil være en fornøyelse å bruke.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Kreative superkrefter Det er ikke spart på noe som helst i MSI Creator Z17. Det merkes på prisen.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend