Samsung ATIV Book 9 Plus QHD+ NP940X3GI

Windows bærbar til hipstere

Samsung Ativ Book 9 Plus er blant de feteste ultrabookene vi har testet. Og den beviser at Windows-bærbare også kan være sexy!
Lyd & Bilde mener
Absolutt den lekreste, slankeste og mest strømlinjeformede Windows ultrabook noensinne. I tillegg kommer høy ytelse og en av de beste skjermene vi har sett på en bærbar.
Fås maksimalt med 256 gigabyte SSD, og tastenes trykkmotstand er litt for kort.
Spesifikasjoner
  • Microsoft Windows 8.1
  • Intel Core i7 1,8 GHz, 8 GB ram, 256 GB SSD, Micro HDMI, USB (2 x 3.0), SDXC-kort, 720p kamera, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 13,3" LED-skjerm, 3200 x 1800 piksler, touch
  • Opp til 11 timers batteritid
  • 13,6 x 319,6 x 222,9 mm, 1,39 kg
  • Pris: 14.790 kr
  • Web: samsung.no
forfatter

Mest av alt ligner Samsung Ativ Book 9 Plus med sin sorte design og lekre tastatur med grønn bakbelysning MacBook Airs demoniske fetter. Her har Samsung virkelig hatt sans for detaljene og gjort stort sett alt riktig. Den kommer med høy ytelse – 2.979 point (single-core) og 5.684 point (multi-core) i vår Geekbench 3 test – og så hører skjermen til de beste vi noensinne har sett på en bærbar datamaskin. Den 13,3” store touch-skjermen klarer en oppløsning på 3200 x 1800 piksler (identisk med Lenovo Yoga 2 Pro og dermed testens høyeste), og skjermbildet står knivskarpt, mens fargetemperaturen er dynamisk på samme måte som vi kjenner det fra Samsungs TV-er.

På den andre siden er vi litt skuffet over at vi ikke kan finne Ativ Book 9 Plus med mer lagerkapasitet enn de 256 gigabyte SSD som følger med testmodellen. Det ender med å trekke ned en karakter i vår samlede vurdering, når nå alle konkurrentene – selv Apple – byr på den dobbelte lagerkapasiteten til samme pris.

Et annet behersket kritikkpunkt kunne være at tastaturet ville ha godt av en litt bedre trykkfølsomhet, mens avstanden mellom tastene til gjengjeld er helt tilfredsstillende.

Samsung Ativ Book 9 Plus nyter til gjengjeld godt av en lang batteritid samt diverse Samsung-funksjoner. Inkludert SideSync som lar brukeren koble sin Samsung Galaxy smartmobil trådløst til datamaskinen, og hvor man så kan styre mobilen og bruke de mobile appene på datamaskinskjermen.

Vi har generelt med et fullendt, lekkert og meget brukervennlig produkt å gjøre, som sin slanke letthet til tross yter som om den gikk på EPO. Jo, man kan godt bruke Windows og samtidig være hip og sexy, og bare den litt for beherskede lagerkapasiteten skiller Ativ Book 9 Plus fra den absolutte toppkarakter.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Dell XPS 13

Ikke dårlig

Dell er mer kjent for effektiv leverandørkjede enn for gode datamaskiner, men den praktiske XPS 13 ultrabook kan de være bekjent av.

Kanskje testens beste tastatur, robust og praktisk design og masser av lagerkapasitet.
Ytelsen er litt for slapp, og skjermoppløsningen kunne vært bedre. Mangler SD-kortleser. Ikke helt god nok til prisen.

ASUS Zenbook UX301LA

Fartsdjevel

Asus Zenbook UX301LA har kjempestore muskler bak sitt slanke og lette ytre.

Ekstrem høy ytelse kombinert med robust design og masser av lagringskapasitet med mulighet for RAID 0-funksjon.
Skjermoppløsningen fås bedre til prisen, og skjermens lysstyrke kunne ha vært litt bedre. Den 80-talls aktige designen er litt en smakssak.

Apple MacBook Air 13"

Foreldet skjerm

MacBook Air er i sin toppkonfigurasjon litt av et kraftverk, men nå må Apple snart lansere en Air-modell med bedre skjerm!

En lekker kombinasjon av god ytelse, lang batteritid, masser av lagringsplass og brukervennlig design.
Skjermoppløsningen og bildekvaliteten er ikke i følge tiden.

Lenovo Yoga 2 Pro

Sterk og fleksibel

Lenovo Yoga 2 Pro er et vinnerprodukt med superskarp skjerm og topp ytelse.

Testens beste skjerm, nesten uovertruffen ytelse og helt unik og fleksibel design er en vinnerformel. Spesielt når prisen er testens billigste.
Tastaturet kunne ha vært bedre og lever ikke opp til produktets ellers meget høye nivå. Vi kunne også ha ønsket oss litt flere tilkoblingsmuligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.