Lenovo Yoga 2 Pro

Sterk og fleksibel

Lenovo Yoga 2 Pro er et vinnerprodukt med superskarp skjerm og topp ytelse.
Lyd & Bilde mener
Testens beste skjerm, nesten uovertruffen ytelse og helt unik og fleksibel design er en vinnerformel. Spesielt når prisen er testens billigste.
Tastaturet kunne ha vært bedre og lever ikke opp til produktets ellers meget høye nivå. Vi kunne også ha ønsket oss litt flere tilkoblingsmuligheter.
Spesifikasjoner
  • Microsoft Windows 8.1
  • Intel Core i7 1,8 GHz, 8 GB ram, 256 GB SSD, USB (1 x 2.0 + 1 x 3.0), Micro HDMI, SD-kort, 720p kamera, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 13,3" LED-skjerm, 3200 x 1800 piksler, touch
  • 4-cellet Lithium-polymer batteri, opp til 9 timers batteritid
  • 15,5 x 330 x 221 mm, 1,39 kg
  • Pris: 12.499 kr
  • Web: lenovo.com/no/en
forfatter

Lenovo Yoga 2 Pro er utstyrt med en skjerm som kan rotere 360 grader om sin egen akse – takket være en ultrasmidig hengsle som heldigvis også er veldig robust. Yoga kan altså gå fra å være lukket igjen som en normal bærbar laptop, til å være foldet omvendt sammen, så lokk og bunn befinner seg rygg mot rygg, slik at den blir et nettbrett. Midt imellom befinner deg seg et par opplagte skjermposisjoner slik at maskinen alt i alt byr på fire forskjellige brukerinnstillinger.

Når vi er ved skjermen så er den testens beste. QHD-oppløsningen – 3200 x 1800 piksler – har Yoga 2 Pro til felles med Samsung Ativ Book 9 Plus, og i fellesskap byr de to maskinene på testens høyeste oppløsning. Dessuten er skjermbildet knivskarpt, fargetemperaturen er deilig naturlig, og når maskinen til og med kan vris og dreies slik at den kan brukes som nettbrett gir den innebygde touch-funksjonaliteten plutselig riktig god mening.

Og resten av maskinen er likeså behagelig for øyet som skjermen. Den er lett og slank, og selv om den er fremstilt av plast, er kvaliteten helt på topp, og man har tenkt over designen. Det er for eksempel benyttet et gummiaktig materiale på innsiden, noe som gir en meget behagelig skriveopplevelse. Faktisk er det eneste kritikkpunktet tastaturet, som nok er lekkert designet med taster som er konkave i toppen, men det er så som så med trykkmotstanden. Nå ja, så kunne Lenovo

kanskje ha vært litt mindre gjerrig på tilkoblingsmuligheter.

Men Geekbench 3 viser med et restresultat på henholdsvis 3.005 point (single-core) og 5.818 point (multi-core) hva vår brukeropplevelse også gjorde. Nemlig at ytelsen er på topp. Kun Asus Zenbook UX301LA klarer seg litt bedre. Men til prisen er det ingen tvil. Lenovo Yoga 2 Pro er testens klare vinner.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Samsung ATIV Book 9 Plus QHD+ NP940X3GI

Windows bærbar til hipstere

Samsung Ativ Book 9 Plus er blant de feteste ultrabookene vi har testet. Og den beviser at Windows-bærbare også kan være sexy!

Absolutt den lekreste, slankeste og mest strømlinjeformede Windows ultrabook noensinne. I tillegg kommer høy ytelse og en av de beste skjermene vi har sett på en bærbar.
Fås maksimalt med 256 gigabyte SSD, og tastenes trykkmotstand er litt for kort.

Dell XPS 13

Ikke dårlig

Dell er mer kjent for effektiv leverandørkjede enn for gode datamaskiner, men den praktiske XPS 13 ultrabook kan de være bekjent av.

Kanskje testens beste tastatur, robust og praktisk design og masser av lagerkapasitet.
Ytelsen er litt for slapp, og skjermoppløsningen kunne vært bedre. Mangler SD-kortleser. Ikke helt god nok til prisen.

ASUS Zenbook UX301LA

Fartsdjevel

Asus Zenbook UX301LA har kjempestore muskler bak sitt slanke og lette ytre.

Ekstrem høy ytelse kombinert med robust design og masser av lagringskapasitet med mulighet for RAID 0-funksjon.
Skjermoppløsningen fås bedre til prisen, og skjermens lysstyrke kunne ha vært litt bedre. Den 80-talls aktige designen er litt en smakssak.

Apple MacBook Air 13"

Foreldet skjerm

MacBook Air er i sin toppkonfigurasjon litt av et kraftverk, men nå må Apple snart lansere en Air-modell med bedre skjerm!

En lekker kombinasjon av god ytelse, lang batteritid, masser av lagringsplass og brukervennlig design.
Skjermoppløsningen og bildekvaliteten er ikke i følge tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.