TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

ASUS Zenbook UX301LA

Fartsdjevel

Asus Zenbook UX301LA har kjempestore muskler bak sitt slanke og lette ytre.

forfatter
Publisert 09.10.14 - 09:27
L&B mener
Ekstrem høy ytelse kombinert med robust design og masser av lagringskapasitet med mulighet for RAID 0-funksjon.
Skjermoppløsningen fås bedre til prisen, og skjermens lysstyrke kunne ha vært litt bedre. Den 80-talls aktige designen er litt en smakssak.
Spesifikasjoner
  • Microsoft Windows 8.1
  • Intel Core i7 2,8 GHz, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Micro HDMI, Mini Display, USB (2 x 3.0), SD-kort, 720p kamera, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 13,3" LED-skjerm, 2560 x 1440 piksler, touch
  • 6-cellet polymer batteri
  • 15,5 x 325 x 226 mm, 1,4 kg
  • Pris: 16.069 kr
  • Web: asus.no
Veil. pris 16069Pr. 09.10.14 Produktside

Asus Zenbook UX301LA er med en Geekbench 3-score på henholdsvis 3.316 point (single-core) og 6.730 point (multi-core) testens suverene vinner når det gjelder rå ytelse. Et spesielt trekk ved Zenbook-en er at den kommer med to SSD-disker på hver 256 gigabyte, noe som gir maskinen en samlet lagerkapasitet på 512 gigabyte, men også muliggjør RAID 0-lagring hvor brukerens data blir skrevet skiftevis fra disk til disk. Det betyr i praksis at data blir lest og skrevet ekstremt raskt fra disken fordi hver disk kan levere ”sine” data parallelt med den andre, men det betyr også at man risikerer å miste alt hvis bare en av de to diskene krasjer. Hvordan alt er har Asus gjort alt hva som sto i deres makt for å gjøre Zenbook UX301LA til en ekte fartsdjevel.

Touch-skjermen er absolutt ikke testens dårligste. Tvert imot kommer den med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, noe som godt nok ikke kan hamle opp med de 3200 x 1800 piksler man får med på kjøpet med Lenovo Yoga 2 Pro og Samsung Ativ Book 9 Plus, men som likevel er rikelig og under alle omstendigheter bedre enn hva Dell XPS 13 og MacBook Air kan tilby. Skjermbildet er akkurat så skarpt som man kan ønske seg, men lysstyrken er dessverre ikke helt på topp.

Dessverre er designen litt kantet og 80-talls aktig – Zenbook UX301LA ligner litt på en sportsbil fra Miami Vice – men kvalitet og robusthet mangler den ikke. Så nær som tastaturet, som gir litt etter når man skriver og ikke virker helt så lekkert som resten av maskinen. Lokket er fremstilt av Gorilla Glass 3, mens selve kabinettet er utført i mørk aluminium.

Med Zenbook UX301LA kjøper man et lite atomkraftverk med meget få kompromisser.

Også i denne testen:

Samsung ATIV Book 9 Plus QHD+ NP940X3GI

Windows bærbar til hipstere

Samsung Ativ Book 9 Plus er blant de feteste ultrabookene vi har testet. Og den beviser at Windows-bærbare også kan være sexy!

Absolutt den lekreste, slankeste og mest strømlinjeformede Windows ultrabook noensinne. I tillegg kommer høy ytelse og en av de beste skjermene vi har sett på en bærbar.
Fås maksimalt med 256 gigabyte SSD, og tastenes trykkmotstand er litt for kort.

Dell XPS 13

Ikke dårlig

Dell er mer kjent for effektiv leverandørkjede enn for gode datamaskiner, men den praktiske XPS 13 ultrabook kan de være bekjent av.

Kanskje testens beste tastatur, robust og praktisk design og masser av lagerkapasitet.
Ytelsen er litt for slapp, og skjermoppløsningen kunne vært bedre. Mangler SD-kortleser. Ikke helt god nok til prisen.

Apple MacBook Air 13"

Foreldet skjerm

MacBook Air er i sin toppkonfigurasjon litt av et kraftverk, men nå må Apple snart lansere en Air-modell med bedre skjerm!

En lekker kombinasjon av god ytelse, lang batteritid, masser av lagringsplass og brukervennlig design.
Skjermoppløsningen og bildekvaliteten er ikke i følge tiden.

Lenovo Yoga 2 Pro

Sterk og fleksibel

Lenovo Yoga 2 Pro er et vinnerprodukt med superskarp skjerm og topp ytelse.

Testens beste skjerm, nesten uovertruffen ytelse og helt unik og fleksibel design er en vinnerformel. Spesielt når prisen er testens billigste.
Tastaturet kunne ha vært bedre og lever ikke opp til produktets ellers meget høye nivå. Vi kunne også ha ønsket oss litt flere tilkoblingsmuligheter.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Kreative superkrefter Det er ikke spart på noe som helst i MSI Creator Z17. Det merkes på prisen.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Nå er Samsungs nye gaming-skjermer i salg De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend