Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

MSi GT72 256NE Dominator

No-nonsens killermaskin

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.
Lyd & Bilde mener
God grafikkytelse og lekker maskinvare.
Litt kjedelig design og høy pris.
Spesifikasjoner
  • Prosessor: Intel Core i7 4710HQ, 2,5 GHz (4 kjerner, 8 tråder)
  • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 970M
  • Skjerm: 17” antirefleksbehandlet, 1.920 x 1.080 punkter
  • Minne: 16 GB DDR3 RAM, 6 GB video RAM
  • Harddisk: 128 GB SSD, 1 TB HD, DVD-RW/Blu-ray
  • Tilkoblinger: 7.1 surround (4 x minijack), 6 x USB 3.0, HDMI, Ethernet, 2 x DisplayPort
  • Mål: 42,8 x 29,4 x 4,8 cm (BxHxD)
  • Vekt: 3,7 kg

 

Som leverandør av bærbare PC-er er MSi i motsatte situasjon til Acer, da deres datamaskiner generelt ikke er spesielt kjent i Skandinavia – bortsett fra nettopp gaming PC-er.

Vi testet for et år siden MSi GS70 Stealth, som vi var meget imponert over. I året som er gått har mange generasjoner av gaming PC-er passert, og GT72 med tilnavnet Dominator er MSi sitt bud på en gaming PC til en tilnærmelsesvis overkommelig pris.

 

MSI_NB_GT72_Dominator_Photo07_Lightkeyboard MSI_NB_GT72_Dominator_Photo011_Wallpaper_Lightkeyboard_1 MSI_NB_GT72_Dominator_Photo06_Lightkeyboard MSI_NB_GT72_Dominator_Photo08_Wallpaper_Lightkeyboard
<
>

 

Den er noe tykkere og tyngre enn sin forgjenger, som nettopp var bygget med henblikk på lav vekt og et kompakt ytre. Her har kampvekt og omfang fått lov til å vokse for å gi plass til mer regnekraft. GT72 veier 1,5 kilo mer enn GS70 og er dobbelt så tykk.

 

Lyd og taster fra Danmark

Selv om MSi ikke er så utbredt i Skandinavia har firmaet tydeligvis venner her oppe. Både lyd og tastatur er hentet fra Danmark. Dynaudio har levert høyttalerne, og Steel Series står for tastaturet. Navnet alene gjør det selvfølgelig ikke, og mens Dynaudio produserer høyttalere i hundretusenkronersklassen, er det neppe de samme enhetene som benyttes i datamaskinen. Men det låter faktisk så bra at man fint kan holde ut å spille uten hodetelefoner eller eksternt lydanlegg.

Tastaturet fra Steel Series er også biten bedre enn standardvaren, og som berettiger en lysende blå reklame på det sorte aluminiumlokket – og utvilsomt en viss ekstrautgift. Tastene reagerer presist og har en behagelig trykkmostand, selv om det fortsatt kun er et membrantastatur og ikke mekaniske Cherry-knivkontakter som Steel Series også har på programmet. MSi har faktisk en bærbar med mekaniske taster på programmet kalt GT80, men den koster også mer enn dobbelt så mye som GT72.

Annonse

 

Benchmark

Benchmark
• 3DMark 11: 9.256
• Geekbench 3: 12.277 (multi), 3.233 (single)
• Browsermark: 6.656

Grafikkortet er Nvidias nest raskeste, og det merkes på ytelsen. I spillsimuleringen får maskinen en score på 9.256. Kun Asus ligger over. Multiplattformtestprogrammet Geekbench viser en score på 12.277 (multi-core) og 3.233 (single-core). Det er raskt nok for alle fornuftig oppgaver. Også Browsermark-testen ender med et flott resultat på 6.656, noe som gjør den til en av markedets raskeste bærbare.

 

Konklusjon

MSi er en velkonstruert gaming PC som har krefter til å kjøre også de tyngste spill i fornuftig oppløsning. Maskinvaren virker dessuten bunnsolid og fylt med lekre detaljer. Og maskinen er om ikke bærbar, så i hvert fall noenlunde bagasjevennlig. Til slutt må MSi imidlertid se seg slått på ren muskelkraft av Asus

Også i denne testen:

Asus G751

Slagskip til storspillere

Denne kjempelaptopen fra Asus avgjør slaget.

Imponerende og lynrask maskinvare som kan løpe i sirkler omkring din gamle bærbare maskin. Spektakulær design.
Asus G751 er kolossalt stor og tung. Og dyr.

Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Lettvekter med ultraskarp skjerm

Acers toppmodell er ultrakompakt, med en skjerm som nesten er for god til bare å spille med.

Ultralekker design, lav vekt og en skjerm i særklasse. Har to grafikkort.
Har ikke krefter til de tyngste spill i høyeste oppløsning. Ingen optisk stasjon.

Alienware 15

Bagasjevennlig killermaskin

Alienware 15 er perfekt til hobbykrigere på farten, som har bruk for massevis av krefter på minimalt med plass.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du blir garantert lagt merke til når du stiller til kamp med Alienware. Mulighet for grafikkoppgradering.
Den er god, men man får mer for pengene hos Asus og MSi. Ikke optisk stasjon.
forfatter
Skrevet af

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.