TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Asus G751

Slagskip til storspillere

Denne kjempelaptopen fra Asus avgjør slaget.

forfatter
Publisert 09.03.15 - 00:01
L&B menerskew
pluss Imponerende og lynrask maskinvare som kan løpe i sirkler omkring din gamle bærbare maskin. Spektakulær design.
minus Asus G751 er kolossalt stor og tung. Og dyr.
Veil. pris 16995 Produktside
Spesifikasjoner
  • Prosessor: Intel Core i7 4710HQ, 2,5 GHz (4 kjerner, 4 tråder)
  • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 980M
  • Skjerm: 17,3" antirefleksbehandlet, 1.920 x 1.080 punkter
  • Minne: 16 GB DDR3 RAM, 4 GB video RAM
  • Harddisk: 256 GB SSD, 1 TB, DVD-RW/Blu-ray
  • Tilkoblinger: Mikrofon, 2 x hodetelefon (minijack), 4 x USB 3.0, Ethernet, SD-kort, HDMI, VGA,
  • Mål: 41,6 x 5,3 x 31,8 cm (BxHxD)
  • Vekt: 4,8 kg

 

Akkurat som Dell har merket Alienware til gaming PC-er har Asus merket Republic Of Gamers som sitt varemerke til gaming produktene. Asus G751 er den nåværende toppmodellen fra R.O.G.

 

ASUS_G751-Left-Back-Open30 ASUS_G751-Front-Open135_1 ASUS_G751-Disk-Open
<
>

 

G751 er en 17″ bærbar som virker stor når den står oppslått på bordet. Men det er et synsbedrag. Når man lukker igjen lokket kan man nemlig se at maskinen er direkte enorm! Skjermen er ikke hengslet langs bakkanten av kabinettet som normalt, men er trukket fem centimeter fremover. Og de skarpt avskårede sidene får maskinen til å se slankere ut enn den egentlig er.

Baksiden domineres av to kjempestore ventilasjonshull. Når det går hett for seg i spillene begynner viften å arbeide, men Asus har i det minste valgt å gjøre gitrene metallic-røde. Kabinettet er – som på alle maskiner i testen – holdt helt i sort. Enten sorteloksert aluminium eller en gummiert, fløyelsmyk overflate.

Høyttalerne er sammenlignet med normale laptoper forholdsvis hederlige. Det vil si at de låter tynt, men forståelig. Satt ved siden av MSi og Alienware, som begge skryter av merkevarehøyttalere, kommer G571 imidlertid til kort, lydmessig. Tastaturet er utmerket og det er godt med plass omkring tastene slik at man ikke treffer to på en gang. Tastene ASD og W er markert med en rød kant slik at de er lette å finne i mørket. Tastene lyser for øvrig opp med rødt lys når en tast trykkes ned.

Som man kan forvente av en toppmodell, er det brukt mye på maskinvaren til G571. Grafikkortet er Nvidias toppmodell til bærbare, GeForce GTX 980M, utstyrt med 4 GB DDR5-RAM. Bedre kan ikke fås i skrivende stund. En Intel Core i7-prosessor på 2,5 GHz gir glimrende hastighet til spill – og alt annet for den saks skyld. Det er to harddisker om bord: en 256 GB SSD og en 1 TB konvensjonell harddisk.

 

Benchmark

Benchmark
• 3DMark 11: 11.075
• Geekbench 3: 12.363 (multi), 3.212 (single)
• Browsermark: 6.924

At Asus G571 er en kraftig maskin er det ingen tvil om. Omsatt til testprogrammenes harde tall ser man nøyaktig hvor rask den er. En Geekbench-score på 12.363 (multi-core) er nesten det høyeste vi har registrert, men den tittelen går til iMac Retina 5K. Dette er imidlertid bare begynnelsen, da Geekbench ikke ser på det som G571 gjør best: spill: Her gir 3DMark 11 et mer rettferdig resultat med en score på 11.075. Noe som er virkelig høyt. I Browsermark-testen som lander på 6.924, demonstrerer G571 at den også kan vise hjemmesider bedre enn 98 prosent av datamaskinene på nettet.

 

Konklusjon

Asus har tatt gaming PC-en til sin logiske konsekvens. Det har resultert i en imponerende maskin, og som man må beundre for dens størrelse og rene, brutale hastighet. Omfanget til tross har den faktisk en hederlig ergonomi. Den er ikke billig, men du får hva du betaler for!

 

 

Også i denne testen:

Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Lettvekter med ultraskarp skjerm

Acers toppmodell er ultrakompakt, med en skjerm som nesten er for god til bare å spille med.

Ultralekker design, lav vekt og en skjerm i særklasse. Har to grafikkort.
Har ikke krefter til de tyngste spill i høyeste oppløsning. Ingen optisk stasjon.

MSi GT72 256NE Dominator

No-nonsens killermaskin

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

God grafikkytelse og lekker maskinvare.
Litt kjedelig design og høy pris.

Alienware 15

Bagasjevennlig killermaskin

Alienware 15 er perfekt til hobbykrigere på farten, som har bruk for massevis av krefter på minimalt med plass.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du blir garantert lagt merke til når du stiller til kamp med Alienware. Mulighet for grafikkoppgradering.
Den er god, men man får mer for pengene hos Asus og MSi. Ikke optisk stasjon.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Brede skjermer til smale budsjetter Hvis du vil ha plass til flere vinduer ved siden av hverandre, har Philips et par nye 40" skjermer til en rimelig pris.
PC-regn fra Acer Acer viste frem sin vårkolleksjon av nye PC-er på elektronikkmessen i Las Vegas.
Følg Lyd & Bilde