Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Lettvekter med ultraskarp skjerm

Acers toppmodell er ultrakompakt, med en skjerm som nesten er for god til bare å spille med.

Skrevet av / 09.03.15 - 00:01
Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD
John Hvidlykke

Acer er en av verdens største produsentene av bærbare PC-er, men spillerne ser som regel etter andre merker. Det prøver Acer nå å gjøre om på med Aspire V Nitro serien. Felles for alle V Nitro-modellene er et meget flatt og slankt kabinett med en tykkelse og vekt tett på ultrabook-klassen – men med grafikk som burde appellere til spillere.

Testeksemplaret er en Aspire V 15 Nitro BE UHD. BE står for Black Edition, da maskinen har fått en designmessig overhaling. At alt annet enn det blanke metallhengselet nå er avdempet matt svart gjør neppe maskinen raskere, men det ser kynisk ut på en lekker måte.

De siste tre bokstavene er imidlertid de meste interessante: UHD avslører nemlig at maskinen er utstyrt med en Ultra High Definition/4K-skjerm!

På en 15″ skjerm gir UHD oppløsningen en pikseltetthet på over 280 dpi. I praksis betyr det at man behøver et kraftig forstørrelsesglass for å skille de enkelte pikslene fra hverandre. Den knivskarpe skjermen er helt hakke-fri og uten antydning til «datamaskinskrift». Det resulterer imidlertid i noen utfordringer når programmer er skapt med en bestemt oppløsning for øye. Det gjelder for eksempel dialogboksene hos Electronic Arts nettbutikk Origin som vises i frimerkestore, uleselige bokser på skjermen.

Vårt testeksemplar av V 15 Nitro er utstyrt med en dual-core i5-prosessor fra Intel. De øvrige deltakerne i testen er alle utstyrt med den kraftigere i7-prosessor i quad-core utgave. Grafikkortet er et Nvidia GeForce GTX 860M som er utmerket, men ikke det hotteste for tiden. Maskinen ble levert med 12 GB RAM og 2 GB video RAM. Det er en 128 GB SSD og en tradisjonell harddisk på 1 TB i maskinen. Det sørger for rask oppstart av Windows. Derimot mangler den optisk stasjon.

For å strekke batteritiden er laptopen utstyrt med et ekstra grafikkort, basert på Intels HD Graphics 4000, som benyttes når strømmen ikke er tilkoblet.

 

Benchmark

Benchmark
• 3DMark 11: 4.743
• Geekbench 3: 6.550 (multi), 3.074 (single)
• Browsermark: 5.700

Acermaskinen er rask, men ikke i samme klasse som testens øvrige maskiner, som er hardcore gaming maskiner. Geekbench-testen viser en score på henholdsvis 6.550 (multi-core) og 3.074 (single-core). Det er på nivå med kontor PC-er og faktisk overraskende lavt. I 3DMark 11 testen gikk det forholdsvis bedre: 4.743 er helt akseptabelt for spill, men omkring halvparten av MSi og Alienware – og langt under Asus. En browsermark score på 5.700 er utmerket.

 

Konklusjon

Hvis du ikke er en hardcore gamer, men ser etter en toppklasse bærbar som også kan klare et spill eller to, er Aspire V Nitro et godt bud. Hvis du jobber med grafikk får du helt nye muligheter i kraft av 4K-skjermen. Selv om maskinen er stor er den likevel slank nok til at du ikke trenger en king size PC veske. Hvis du ikke har bruk for ultragrafikk fås maskinen også med normal Full HD og i7-prosessor til en noe lavere pris.

Home mener

Ultralekker design, lav vekt og en skjerm i særklasse. Har to grafikkort. Har ikke krefter til de tyngste spill i høyeste oppløsning. Ingen optisk stasjon.

Også i denne testen:

Gaming laptoper

Asus G751

Slagskip til storspillere

Denne kjempelaptopen fra Asus avgjør slaget.

Imponerende og lynrask maskinvare som kan løpe i sirkler omkring din gamle bærbare maskin. Spektakulær design.
Asus G751 er kolossalt stor og tung. Og dyr.
Les hele testen

MSi GT72 256NE Dominator

No-nonsens killermaskin

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

God grafikkytelse og lekker maskinvare.
Litt kjedelig design og høy pris.
Les hele testen

Alienware 15

Bagasjevennlig killermaskin

Alienware 15 er perfekt til hobbykrigere på farten, som har bruk for massevis av krefter på minimalt med plass.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du blir garantert lagt merke til når du stiller til kamp med Alienware. Mulighet for grafikkoppgradering.
Den er god, men man får mer for pengene hos Asus og MSi. Ikke optisk stasjon.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Lyd & Bilde
Scroll to Top