TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Lettvekter med ultraskarp skjerm

Acers toppmodell er ultrakompakt, med en skjerm som nesten er for god til bare å spille med.

forfatter
Publisert 09.03.15 - 00:01
L&B mener
Ultralekker design, lav vekt og en skjerm i særklasse. Har to grafikkort.
Har ikke krefter til de tyngste spill i høyeste oppløsning. Ingen optisk stasjon.
Spesifikasjoner
  • Prosessor: Intel Core i5 4210H, 2,9 GHz (2 kjerner, 4 tråder)
  • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 860M, Intel HD Graphics 4000
  • Skjerm: 15,6” antirefleksbehandlet, 3.840 x 2.160 punkter!
  • Minne: 12 GB DDR3 RAM, 2 GB video RAM
  • Harddisk: 128 GB SSD, 1 TB HD
  • Tilkoblinger: Hodetelefoner (minijack), 3 x USB 3.0, Ethernet, HDMI, SD-kort
  • Mål: 38,9 x 2,4 x 25,7 cm (BxHxD)
  • Vekt: 2,2 kg

 

Veil. pris 14900Pr. 09.03.15 Produktside

Acer er en av verdens største produsentene av bærbare PC-er, men spillerne ser som regel etter andre merker. Det prøver Acer nå å gjøre om på med Aspire V Nitro serien. Felles for alle V Nitro-modellene er et meget flatt og slankt kabinett med en tykkelse og vekt tett på ultrabook-klassen – men med grafikk som burde appellere til spillere.

Testeksemplaret er en Aspire V 15 Nitro BE UHD. BE står for Black Edition, da maskinen har fått en designmessig overhaling. At alt annet enn det blanke metallhengselet nå er avdempet matt svart gjør neppe maskinen raskere, men det ser kynisk ut på en lekker måte.

De siste tre bokstavene er imidlertid de meste interessante: UHD avslører nemlig at maskinen er utstyrt med en Ultra High Definition/4K-skjerm!

På en 15″ skjerm gir UHD oppløsningen en pikseltetthet på over 280 dpi. I praksis betyr det at man behøver et kraftig forstørrelsesglass for å skille de enkelte pikslene fra hverandre. Den knivskarpe skjermen er helt hakke-fri og uten antydning til «datamaskinskrift». Det resulterer imidlertid i noen utfordringer når programmer er skapt med en bestemt oppløsning for øye. Det gjelder for eksempel dialogboksene hos Electronic Arts nettbutikk Origin som vises i frimerkestore, uleselige bokser på skjermen.

Vårt testeksemplar av V 15 Nitro er utstyrt med en dual-core i5-prosessor fra Intel. De øvrige deltakerne i testen er alle utstyrt med den kraftigere i7-prosessor i quad-core utgave. Grafikkortet er et Nvidia GeForce GTX 860M som er utmerket, men ikke det hotteste for tiden. Maskinen ble levert med 12 GB RAM og 2 GB video RAM. Det er en 128 GB SSD og en tradisjonell harddisk på 1 TB i maskinen. Det sørger for rask oppstart av Windows. Derimot mangler den optisk stasjon.

For å strekke batteritiden er laptopen utstyrt med et ekstra grafikkort, basert på Intels HD Graphics 4000, som benyttes når strømmen ikke er tilkoblet.

 

Benchmark

Benchmark
• 3DMark 11: 4.743
• Geekbench 3: 6.550 (multi), 3.074 (single)
• Browsermark: 5.700

Acermaskinen er rask, men ikke i samme klasse som testens øvrige maskiner, som er hardcore gaming maskiner. Geekbench-testen viser en score på henholdsvis 6.550 (multi-core) og 3.074 (single-core). Det er på nivå med kontor PC-er og faktisk overraskende lavt. I 3DMark 11 testen gikk det forholdsvis bedre: 4.743 er helt akseptabelt for spill, men omkring halvparten av MSi og Alienware – og langt under Asus. En browsermark score på 5.700 er utmerket.

 

Konklusjon

Hvis du ikke er en hardcore gamer, men ser etter en toppklasse bærbar som også kan klare et spill eller to, er Aspire V Nitro et godt bud. Hvis du jobber med grafikk får du helt nye muligheter i kraft av 4K-skjermen. Selv om maskinen er stor er den likevel slank nok til at du ikke trenger en king size PC veske. Hvis du ikke har bruk for ultragrafikk fås maskinen også med normal Full HD og i7-prosessor til en noe lavere pris.

Også i denne testen:

Asus G751

Slagskip til storspillere

Denne kjempelaptopen fra Asus avgjør slaget.

Imponerende og lynrask maskinvare som kan løpe i sirkler omkring din gamle bærbare maskin. Spektakulær design.
Asus G751 er kolossalt stor og tung. Og dyr.

MSi GT72 256NE Dominator

No-nonsens killermaskin

MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

God grafikkytelse og lekker maskinvare.
Litt kjedelig design og høy pris.

Alienware 15

Bagasjevennlig killermaskin

Alienware 15 er perfekt til hobbykrigere på farten, som har bruk for massevis av krefter på minimalt med plass.

Fantastisk design og solid byggekvalitet. Du blir garantert lagt merke til når du stiller til kamp med Alienware. Mulighet for grafikkoppgradering.
Den er god, men man får mer for pengene hos Asus og MSi. Ikke optisk stasjon.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania, Sverige og Storbritannia kan nå kjøpe originale reservedeler og verktøy fra Apple.
Orbi 860: Internett for den kravstore Netgears nest dyreste mesh-nettverk er nå oppgradert til Orbi 860. Med 10 gigabit på inngangen.
Koble alle enheter til en kontakt En Thunderbolt 4 USB-dokk gir din bærbare nye muligheter og skaper orden på skrivebordet.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mer? Acer Swift 5 ligner og oppfører seg som et direktørleketøy. Men den koster så lite at de fleste kan være med.
Følg Lyd & Bilde