Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Asus Chromebook C200

Krever gode øyne

Asus Chromebook C200 leverer en akseptabel ytelse, men tastatur og skjerm får strykkarakter.

Skrevet av / 07.02.15 - 00:01
Asus Chromebook C200
Peter Gotschalk

Testens minste Chromebook er ikke billigste, men det burde den nok ha vært, for selv om den yter pent og har en fantastisk batteritid på knappe 11 timer, er det spart litt for mye på både tastatur og skjerm.

Chrome-nettjenesten er jo mer eller mindre kjernen i enhver Chromebook, og her presterer Asus Chromebook C200 helt akseptabelt i vår Benchmark-test utført med testprogrammet Browsermark 2.1. Resultatet på 2.237 point er hederlig, og heller ikke i daglig bruk opplever vi at maskinen slår seg vrang selv om vi har adskillige nett-apper kjørende på en gang. Maskinen kan kjøre nesten 11 timer på en lading, og dermed er batterilevetiden imponerende lang!

 

asus-chromebook-c200_1

 

Nei, det er verken størrelsen eller ytelsen som kaster skår i gleden. Med en oppløsning på 1366 x 768 piksler er skjermstørrelsen på 11,6” ikke for liten, men til gjengjeld er skjermen ikke spesielt lyssterk, og fargene virker matte og kjedelige. Og verst av alt er tastaturet, som er alt annet enn brukervennlig. Tastene sitter veldig tett, de gir nesten ingen motstand, og både tall og bokstaver er skrevet med en så tynn strek på tastene at man har meget vanskelig for å se hva som står på den enkelte tasten så snart lysforholdene ikke er optimale. Og da maskinen ikke har lys i tastene er man helt i Herrens makt hvis man skal bruke den på kvelden

 

Konklusjon
Asus Chromebook C200 kjører raskt nok, og batterilevetiden er imponerende god, men skjermen er lyssvak med matte farger og tastaturet kan man spare seg for å bruke hvis man har briller eller hvis dagen er på held. Det er simpelthen for vanskelig å lese hva det står på de forskjellige tastene, og de sitter tettere enn godt er.

Home mener

Asus Chromebook C200 veier bare 1,15 kg og er lett å ha med seg overalt. Ytelsen er godkjent og batteritiden er helt på topp. Både skjerm og tastatur lar det være en hel del tilbake å ønske. Skjermen er matt og lyssvak, tastene sitter for tett på hverandre, og det er for vanskelig å overhodet se hvilket tall eller bokstav som står på de enkelte tastene.

Også i denne testen:

Chromebooks

Toshiba Chromebook CB30

Best og billigst

Toshiba Chromebook CB30 var en behagelig overraskelse. Man får testens klart beste produkt til under 2.000 kroner!

Fantastisk god til prisen. Ytelsen er høy, bildekvaliteten er godkjent og maskinen er relativt lett og likevel solid og robust.
Batterilevetiden på ni timer er testens korteste, og designen er litt for plastaktig og anonym.
Les hele testen

HP Chromebook 14

Både for stor og for dyr

Hewlett-Packard ser ut til å ha misforstått Chromebook-konseptet.

Pen design i friske pangfarger og lang batteritid.
Elendig ytelse og en kjempe skjerm som gjør maskinen stor og tung, selv om oppløsingen er den samme som på andre maskiner med mindre skjermareal. Minustegnene tatt i betraktning er den alt for dyr.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Kan dere høre meg der ute?

Scroll to Top