TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Asus Chromebook C200

Krever gode øyne

Asus Chromebook C200 leverer en akseptabel ytelse, men tastatur og skjerm får strykkarakter.

forfatter
Publisert 07.02.15 - 00:01
L&B mener
Asus Chromebook C200 veier bare 1,15 kg og er lett å ha med seg overalt. Ytelsen er godkjent og batteritiden er helt på topp.
Både skjerm og tastatur lar det være en hel del tilbake å ønske. Skjermen er matt og lyssvak, tastene sitter for tett på hverandre, og det er for vanskelig å overhodet se hvilket tall eller bokstav som står på de enkelte tastene.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Chrome OS
 • Skjerm: 11,6” LED, 1366 x 768
 • Prosessor: Intel Celeron N2830
 • Minne: 4 GB RAM
 • Lager: 32 GB (+SD opp til 32 GB)
 • Kamera: HD web
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilkobling: USB 2.0, USB 3.0, HDMI, SD-kort
 • Mål: 30,43 x 20 x 1,98 cm
 • Vekt: 1,15 kg
 • Batteri: 3-cellet 48-Wh, opp til 11 timers levetid

Testens minste Chromebook er ikke billigste, men det burde den nok ha vært, for selv om den yter pent og har en fantastisk batteritid på knappe 11 timer, er det spart litt for mye på både tastatur og skjerm.

Chrome-nettjenesten er jo mer eller mindre kjernen i enhver Chromebook, og her presterer Asus Chromebook C200 helt akseptabelt i vår Benchmark-test utført med testprogrammet Browsermark 2.1. Resultatet på 2.237 point er hederlig, og heller ikke i daglig bruk opplever vi at maskinen slår seg vrang selv om vi har adskillige nett-apper kjørende på en gang. Maskinen kan kjøre nesten 11 timer på en lading, og dermed er batterilevetiden imponerende lang!

 

asus-chromebook-c200_1

 

Nei, det er verken størrelsen eller ytelsen som kaster skår i gleden. Med en oppløsning på 1366 x 768 piksler er skjermstørrelsen på 11,6” ikke for liten, men til gjengjeld er skjermen ikke spesielt lyssterk, og fargene virker matte og kjedelige. Og verst av alt er tastaturet, som er alt annet enn brukervennlig. Tastene sitter veldig tett, de gir nesten ingen motstand, og både tall og bokstaver er skrevet med en så tynn strek på tastene at man har meget vanskelig for å se hva som står på den enkelte tasten så snart lysforholdene ikke er optimale. Og da maskinen ikke har lys i tastene er man helt i Herrens makt hvis man skal bruke den på kvelden

 

Konklusjon
Asus Chromebook C200 kjører raskt nok, og batterilevetiden er imponerende god, men skjermen er lyssvak med matte farger og tastaturet kan man spare seg for å bruke hvis man har briller eller hvis dagen er på held. Det er simpelthen for vanskelig å lese hva det står på de forskjellige tastene, og de sitter tettere enn godt er.

Også i denne testen:

Toshiba Chromebook CB30

Best og billigst

Toshiba Chromebook CB30 var en behagelig overraskelse. Man får testens klart beste produkt til under 2.000 kroner!

Fantastisk god til prisen. Ytelsen er høy, bildekvaliteten er godkjent og maskinen er relativt lett og likevel solid og robust.
Batterilevetiden på ni timer er testens korteste, og designen er litt for plastaktig og anonym.

HP Chromebook 14

Både for stor og for dyr

Hewlett-Packard ser ut til å ha misforstått Chromebook-konseptet.

Pen design i friske pangfarger og lang batteritid.
Elendig ytelse og en kjempe skjerm som gjør maskinen stor og tung, selv om oppløsingen er den samme som på andre maskiner med mindre skjermareal. Minustegnene tatt i betraktning er den alt for dyr.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend