TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Duell Apple MacBook Air 13 (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

Duell: MacBook Air vs. Samsung Galaxy Book Ion

Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?

forfatter
Publisert 25.10.20 - 08:53
Produkter i testen
 • Apple MacBook Air 13 (2020)
 • Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE
 • Leter du etter en fremragende studiemaskin – eller en bærbar som er like velegnet til hjemmebruk og reiser? Da har Apples ultralette MacBook Air lenge vært det opplagte valget.

  Men det har kommet en ny gutt i klassen. Samsung er nemlig tilbake på markedet med bærbare computere som er en del av Galaxy-serien. Den inkluderer som kjent også mobiler, nettbrett og smartklokker.

  Det er med andre ord snakk om ultralette modeller for dem med behov for ekstra mobilitet, og blant de nye Galaxy-bærbare har vi i denne omgangen valgt å teste Samsung Galaxy Book Ion, som til tross for sitt lette ytre likevel hevder å være en kraftig PC for dem som ikke vil gå på kompromiss med yteevnen.

  Galaxy book Ion er derfor en opplagt duellant når motstanderen er den nyeste utgaven av førnevnte MacBook Air.

  Apples slankeste bærbare var en gang den første virkelig tynne laptopen på markedet, og selv om den siden har blitt kopiert flittig av andre produsenter, betyr den ikoniske designen og den rimelige prisen at MacBook Air fortsatt er førstevalget for mange som skal ha en bærbar i fluevektklassen.

  Og så skader det definitivt ikke at MacBook Air de seneste årene har blitt oppgradert flere ganger så den ikke lenger kan betraktes som en utpreget budsjettmodell.

  Da er spørsmålet bare: Hvem står på seierspallen når mesterskapet i fluevekt for bærbare har blitt avgjort?

  Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

  Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

  LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

  Vi tester for deg!

  Produkter i testen

  Apple MacBook Air 13 (2020)

  Fortsatt mest for pengene

  Selv om MacBook Air ikke er fullt så billig som den har vært, får man fortsatt overraskende mye for pengene med Apples slankeste bærbare maskin.

  Retina-skjerm med True Tone, lekker design og kvalitet fra øverste hylle samt fremragende lyd.
  Ikke overveldende god batteritid. Kun to USB-C-porter.

  Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

  Veid og funnet for lett

  Samsung Galaxy Book Ion virker lovende på papiret, men skuffer på et par vesentlige punkter. Spesielt prisen tatt i betraktning.

  Ultralett, men likevel mange tilkoblingsmuligheter. PowerShare via maskinens touchpad er en morsom ekstrafunksjon. God batteritid.
  Til denne prisen er ytelsen ikke overveldende. Skjermoppløsningen er for lav, og fargegjengivelsen ikke naturlig nok. Lyden er rett og slett elendig.
  forfatter

  Peter Gotschalk

  (f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
  Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
  Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
  Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
  Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
  De viktigste nyhetene i macOS Ventura Apple vil forbedre Mac-opplevelsen ved å legge til nye produktivitetsverktøy og kontinuitetsfunksjoner i macOS.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend