DuellApple MacBook Air 13 (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

Duell: MacBook Air vs. Samsung Galaxy Book Ion

Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
forfatter

Leter du etter en fremragende studiemaskin – eller en bærbar som er like velegnet til hjemmebruk og reiser? Da har Apples ultralette MacBook Air lenge vært det opplagte valget.

Men det har kommet en ny gutt i klassen. Samsung er nemlig tilbake på markedet med bærbare computere som er en del av Galaxy-serien. Den inkluderer som kjent også mobiler, nettbrett og smartklokker.

Det er med andre ord snakk om ultralette modeller for dem med behov for ekstra mobilitet, og blant de nye Galaxy-bærbare har vi i denne omgangen valgt å teste Samsung Galaxy Book Ion, som til tross for sitt lette ytre likevel hevder å være en kraftig PC for dem som ikke vil gå på kompromiss med yteevnen.

Galaxy book Ion er derfor en opplagt duellant når motstanderen er den nyeste utgaven av førnevnte MacBook Air.

Apples slankeste bærbare var en gang den første virkelig tynne laptopen på markedet, og selv om den siden har blitt kopiert flittig av andre produsenter, betyr den ikoniske designen og den rimelige prisen at MacBook Air fortsatt er førstevalget for mange som skal ha en bærbar i fluevektklassen.

Og så skader det definitivt ikke at MacBook Air de seneste årene har blitt oppgradert flere ganger så den ikke lenger kan betraktes som en utpreget budsjettmodell.

Da er spørsmålet bare: Hvem står på seierspallen når mesterskapet i fluevekt for bærbare har blitt avgjort?

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Apple MacBook Air 13 (2020)

Fortsatt mest for pengene

Selv om MacBook Air ikke er fullt så billig som den har vært, får man fortsatt overraskende mye for pengene med Apples slankeste bærbare maskin.

Retina-skjerm med True Tone, lekker design og kvalitet fra øverste hylle samt fremragende lyd.
Ikke overveldende god batteritid. Kun to USB-C-porter.

Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

Veid og funnet for lett

Samsung Galaxy Book Ion virker lovende på papiret, men skuffer på et par vesentlige punkter. Spesielt prisen tatt i betraktning.

Ultralett, men likevel mange tilkoblingsmuligheter. PowerShare via maskinens touchpad er en morsom ekstrafunksjon. God batteritid.
Til denne prisen er ytelsen ikke overveldende. Skjermoppløsningen er for lav, og fargegjengivelsen ikke naturlig nok. Lyden er rett og slett elendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.