Samsungs nye MacBook Air-konkurrent er ultratynn og bygd i sølvfarget og ultralett magnesium. Med sine kun 970 gram er Galaxy book Ion også noe lettere enn Macbook Air, og den tar da også helt generelt litt mindre plass selv om skjermstørrelsen er den samme. I tillegg byr Galaxy Book Ion på flere tilkoblingsmuligheter, enn Apples minste bærbare – inkludert en HDMI-port i full størrelse.
Vårt testeksemplar kom i en noe bedre konfigurasjon fra produsenten, enn Apples tilsvarende enhet, noe som selvfølgelig betyr at den konkrete testmaskinen fra Samsung klarte seg bedre enn MacBook Air i våre Benchmark-tester.
Hvis man derimot husker at prisforskjellen på de to testmaskinene er over 5500 kroner (og at en MacBook Air med spesifikasjoner som tilsvarer testeksemplaret av Galaxy Book Ion fortsatt er billigere enn Samsungs bærbare), er Galaxy Book Ions prestasjon ikke voldsomt imponerende.

En Windows-PC i samme prisklasse, nemlig HP Spectre x360 13, er bedre over hele linjen, selv om den har halvannet år på baken. Og HPs maskin leverte i det minste ordentlig lyd – akkurat som MacBook Air – mens lyden fra Samsung Galaxy Book Ion mest av at låter som noe som kommer ut av en blekkboks i enden av en snor.
Skjermen bruker samme QLED-teknologi som man kjenner fra Samsungs TV-er, men sammenlignet med Apples skjerm virker bildet på Galaxy Book Ion merkelig unaturlig. Og skal man bruke den bærbare til å redigere bilder eller video hvor fargeektheten har høy prioritet, er det ingen tvil om at MacBook Air er det riktige valget. Også fordi Galaxy Book Ion til tross for den dyre skjermteknologien kun kommer med FHD-oppløsning, noe som ærlig talt ikke gir mye plass å arbeide på.
Tastaturet på Samsungs bærbare er godkjent, men Apples nye saksetastatur er bedre. Til sammenligning er vandringen og den taktile følelsen fra Samsung-tastene en tynn kopp te.
Til slutt må det nevnes at Galaxy Book Ion kan et lite triks som MacBook Air ikke kan. Man kan nemlig bruke touchpaden til å lade andre enheter som støtter Qi-standarden trådløst. Men hvor mange watt den såkalte PowerShare-funksjonen lader, vet vi ikke, for Samsung opplyser det ikke noen steder. Men raskt går det ikke.
Samsung Galaxy Book Ion skjemmer seg ikke ut mot MacBook Air, men taper på teknisk knockout og må overlate seierspallen til Apple.

Home mener
Ultralett, men likevel mange tilkoblingsmuligheter. PowerShare via maskinens touchpad er en morsom ekstrafunksjon. God batteritid. Til denne prisen er ytelsen ikke overveldende. Skjermoppløsningen er for lav, og fargegjengivelsen ikke naturlig nok. Lyden er rett og slett elendig.
Veil. pris 18300 kr
Spesifikasjoner
- Prosessor: 1,6 GHz Intel Core i5
- Skjerm: 13,3” QLED FHD (1920 x 1080)
- Minne: 8 GB RAM
- Harddisk: 512 SSD
- Grafikk: Intel UHD Graphics
- Operativsystem: Windows 10 Home
- Mål og vekt: 30,57 x 19,98 x 1,29 cm / 970 g
- Batteri: 69,7 Wh
- Annet: 720p HD-kamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, Thunderbolt 3, 2x USB-C, HDMI, 3,5 mm jackstick
- Web: samsung.no
Benchmark
- Geekbench 5: 946 (single-core), 3552 (multi-core)
- Geekbench 4: 4454 (single-core), 14 828 (multi-core)
- GFXBench 5.0 T-Rex: 3795,68 frames
- Cinebench R20: 1382 pts.
- Basemark Web 3.0: 219,29
- Batteritest: : 5:01
Også i denne testen:
Apple MacBook Air 13 (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion
Apple MacBook Air 13 (2020)
Fortsatt mest for pengene
Selv om MacBook Air ikke er fullt så billig som den har vært, får man fortsatt overraskende mye for pengene med Apples slankeste bærbare maskin.


Vil du lese hele artikkelen?
Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.
Allerede abonnent? Logg inn her
-
Prøv LB+ i 30 dagerKun 49,-
Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.
-
LB+ Total års abonnementKun 137.50 mnd
Du sparer 288 ,-