TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

All in One PC til skolestart

Tre flotte og en tøff til studenthybelen

Hvis man har liten plass og PC-en også skal brukes som TV og til underholdning er en alt-i-ett løsningen.

forfatter
Publisert 06.08.15 - 06:00
Produkter i testen
 • Apple 21,5" iMac
 • Lenovo A740 i7 QHD
 • MSi AG240 2PE 0033EU
 • Dell Inspiron 2350
 • Det nærmer seg studiestart, og for mange betyr det også første gang med eget krypinn, hvor man må utnytte den sparsomme plassen til siste millimeter. Mange ender opp med å bruke PC-en både som arbeidsstasjon og underholdningssenter. En laptop er man avhengig av, men iblant stiller man høyere krav. Da kan det være gode argumenter for å velge en stasjonær alt-i-ett PC!

   

  Bærbar high-tech på skrivebordet

  En all-in-one (eller en alt-i-ett PC) er en skrivebordsenhet med skjerm og datamaskin i ett – i praksis en skjerm med innebygd datakraft, eksternt mus og tastatur. Du får regnekraften til en stor ”supercomputer” i kompakt format. Det å presse en fullvoksen datamaskin inn på liten plass kan i utgangspunktet virke umulig, men det er jo nettopp det som har skjedd med de nyeste laptopene. En all-in-one PC henter mye teknikk fra de bærbare PCene i en kraftig, men elegant pakke.

   

  Ikke plass til utvidelser

  Noen ulemper er det – på grunn av den minimale plassen er oppgraeringssmulighetene i alt-i-ett PC-ene begrenset til utvidelse av RAM og harddisk. Alt annet skjer via USB-porten. Oppgradering til et raskere grafikkort, hovedkort og prosessor er som regel umulig.

   

  Ingen TV

  Selv om de er beregnet til å stå i stuen eller oppholdsrommet har ingen av PC-ene innebygget TV-tuner, som vi ellers tidligere har sett på all-in-one maskiner. Det behøver ikke å være noe problem da flere og flere TV-er etter hvert blir IP-baserte, og både teleselskaper og TV-stasjoner tilbyd internettadgang til programmene. Hvis du likevel finner grunn til å rote med digital-TV via eteren, kan man få kjøpt en ekstern TV-tuner til USB-porten for et par hundre kroner.

   

  Slik testet vi

  Vi har i denne testen funnet fire superrelevante bud på PC-er som kan alt uten å fylle hele rommet eller tømme lommeboken. Og de ser til og med godt ut. Tre av dem direkte elegante, mens den fjerde har et mer ”røft” utseende.

  Vi har valgt å se på maskiner i prisleiet fra 10.000-15.000 kroner. For dette beløpet får man solide maskiner med nok datakraft til også litt tyngre oppgaver som bildebehandling og video. Ingen er fartsmonstre, men de er likevel hurtigere enn de fleste bærbare i samme priskategori. Og så følger det med en god stor skjerm, som på to av maskinene til og med er 10-punkts multitouch. Flere har også krefter nok til spill.

  De fire PC-ene ble satt til hardt skrivebordsarbeid i redaksjonen, hvor de fikk lov til å delta i den daglige produksjonen, supplert med flere fritidspregede aktiviteter som spill og filmtitting, samt TV fra enten nettet eller innebygget TV-mottakere.

  Testen ble avrundet med benchmark-målinger via våre standard testprogrammer Geekbench 3 og Browsermark, som fungerer på tvers av operativsystemer og prosessortyper og måler ytelsen på hverdagslige oppgaver. For å belyse PC-ens evner på underholdningsfronten tok vi dessuten i bruk grafikktestene 3DMark 11 og Cinebench R15.

  Produkter i testen

  Apple 21,5" iMac

  Gjennomtenkt til minste detalj

  Apple er verdensmester i å lage lekre maskiner med suveren byggekvalitet.

  Gjennomført design fra innerst til ytterst. Alt er lekkert, og brukergrensesnittet er markedets glatteste.
  Du får mer igjen for pengene hos konkurrentene, som dessuten gir deg enten berøringsskjerm eller gamer-grafikk.

  Lenovo A740 i7 QHD

  Kino på skrivebordet

  Lenovo leverer en gigantisk berøringsskjerm med fantastiske farger. Og du får også med en utmerket PC i prisen.

  DVD driver og monsterstor berøringsskjerm med testens beste oppløsning og superflott bilde gjør Lenovo til den perfekte skrivebords-kinoen.
  Testens dyreste maskin. Dual-core prosessoren henger igjen på tunge programmer, og ekstrautstyret er plastaktig.

  MSi AG240 2PE 0033EU

  Schæfer i ulveklær

  Hvem sa at rødt var en jentefarge? MSi’s rå designede all-in-one vil føle seg hjemme i spillebulen.

  Rå design som vil tiltale MSi’s stamkunder. Testens raskeste maskin til den laveste prisen. Innebygget DVD driver.
  Ingen berøringsfølsom skjerm og det følger verken med tastatur eller mus. Grafikkortet har et år på baken.

  Dell Inspiron 2350

  Allsidig arbeidshest

  Rask prosessor og lekker berøringsskjerm til en rimelig pris. Du får både i pose og sekk hos Dell.

  Stor og lekker 10-punkts berøringsskjerm til litt over 11.000 kroner! Rask prosessor og masser av RAM gjør Dell til et godt kjøp.
  Den grafiske ytelsen er ikke imponerende, og alle de andre konkurrentene byr på bedre lyd og bilde.
  forfatter

  John Hvidlykke

  (f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
  Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
  Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
  Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
  Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
  Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend