Lenovo A740 i7 QHD

Kino på skrivebordet

Lenovo leverer en gigantisk berøringsskjerm med fantastiske farger. Og du får også med en utmerket PC i prisen.
Lyd & Bilde mener
DVD driver og monsterstor berøringsskjerm med testens beste oppløsning og superflott bilde gjør Lenovo til den perfekte skrivebords-kinoen.
Testens dyreste maskin. Dual-core prosessoren henger igjen på tunge programmer, og ekstrautstyret er plastaktig.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8.1
  • Skjerm: 27” 10-punkts multi-touch, QHD (2570 x 1440)
  • Prosessor: 2,8 GHz Intel Core i7 4558U (2 kjerner, 4 tråder)
  • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 850A
  • Minne: 8 GB
  • Harddisk: 1 TB
  • Mål (BxHxD): 81,0 x 56,0 x 21,5 cm
  • Vekt: 8,9 kg
  • Tilkoblinger: Integrert HD-webcam, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, 4 x USB 3.0, hodetelefonuttak, mic inn, 6-i-en-kortleser, HDMI ut
forfatter

or en fantastisk skjerm! Lenovos navn forbindes normalt med glimrende og litt kjedelige bærbare PC-er i jobbsammenheng. Men A740 er noe helt annet. Ikke bare er skjermen stor, den er kjempestor! Forskjellen på en 23” og en 27” skjerm er mye større enn man skulle tro! Og så er den vel og merke en berøringsskjerm. Oppløsningen er QHD (2560 x 1440 piksler).

Lenovo bruker en Intel i7-prosessor på 2,8 GHz, men kun i dual-core utgave. Det er 8 GB RAM om bord, og et Nvidia GeForce GTX 850A grafikkort med 2 GB RAM.

Det er godt med logoer på bakluken av A740. Høyttalerne er fra JBL, lyden er Dolby Home Theater sertifisert. Det er ikke helt det samme som å ha en Dolby hjemmekino med JBL høyttalere. Men til å være innebygde høyttalere i en flatskjerm er lyden så avgjort i den bedre ende.

Skjermen er 10-punkts multi-touch, men berøringsfunksjonen virker ikke helt så overbevisende og rask som på Dell.

Tastaturet er likeså kompakt som skjermen er gigantisk. Det har blitt plass til et fullt tastatur med numeriske taster. Selv om Enter-tasten er den smaleste jeg noensinne har sett. Tastatur og mus er i sølvgrå plast, og er ok til litt surfing og korte e-mailer. Men så har vi også nevnt det pene det er å si om disse to. Det følger med et ekstern DVD-RW driver. Det er i plast, men kan på lang nok avstand forveksles med blankpolert aluminium.

Det kan ikke ha vært lett å konstruere hengslet som skal holde den tunge skjermen, og som samtidig er lett å vippe og settes i alle stillinger fra loddrett til vannrett. Men man har lykkes. Imidlertid kommer skjermen lett i svingninger. Hvis man kommer borti bordet kommer den fort til å stå og vugge i takt, og det kan være litt distraherende når det skjer på en så stor flate.

Lenovo_a740

 

Benchmark

At en i7 prosessor ikke bare er en i7 prosessor bekreftes nådeløst av Geekbench 3 målingen. i7-4558U er dual-core, og i multi-core testen oppnår den en score på 5.984, noe som er omtrent halvparten av de andre tre deltagerne (2.818 single-core). Browsermark-testen kommer imidlertid ut med et fullt ut respektabelt resultat på 5.303, liksom grafikktesten 3DMark 11 ender på 3.988. Det er nesten i gamer-klassen. Også multiplattformtesten Cinebench R15 viser med 68,64 fps at det er muskler til grafisk lek.

 

Konklusjon

Lenovos A740s sterkeste kort er den fremragende skjermen, som er både stor, knivskarp og fargerik. Å la hånden gli over den for å bla i ikonene er en fornøyelse. Dessverre koster den slags fornøyelser! 15.500 kroner er mange penger for en dual- core i7 maskin uten 4K-skjerm. Hvis en hjemmekino på skrivebordet er øverst på ønskelisten er A740 imidlertid et meget sterkt bud. Og takket være et grafikkort i den bedre ende er maskinen også frisk på et 3D-spill.

Benchmark:
Geekbench 3: 5.984 (multi), 2.818 (single)
Browsermark: 5.303
3DMark 11: 3.988
Cinebench R15: 68,64 fps

Lenovo_a740_side

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Apple 21,5" iMac

Gjennomtenkt til minste detalj

Apple er verdensmester i å lage lekre maskiner med suveren byggekvalitet.

Gjennomført design fra innerst til ytterst. Alt er lekkert, og brukergrensesnittet er markedets glatteste.
Du får mer igjen for pengene hos konkurrentene, som dessuten gir deg enten berøringsskjerm eller gamer-grafikk.

MSi AG240 2PE 0033EU

Schæfer i ulveklær

Hvem sa at rødt var en jentefarge? MSi’s rå designede all-in-one vil føle seg hjemme i spillebulen.

Rå design som vil tiltale MSi’s stamkunder. Testens raskeste maskin til den laveste prisen. Innebygget DVD driver.
Ingen berøringsfølsom skjerm og det følger verken med tastatur eller mus. Grafikkortet har et år på baken.

Dell Inspiron 2350

Allsidig arbeidshest

Rask prosessor og lekker berøringsskjerm til en rimelig pris. Du får både i pose og sekk hos Dell.

Stor og lekker 10-punkts berøringsskjerm til litt over 11.000 kroner! Rask prosessor og masser av RAM gjør Dell til et godt kjøp.
Den grafiske ytelsen er ikke imponerende, og alle de andre konkurrentene byr på bedre lyd og bilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.