Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LGs nye OLED TV-er C3, G3 og Z3 klare til avspark i Norden

Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.

Skrevet av / 06.03.23 - 15:12
LGs nye OLED TV-er C3, G3 og Z3 klare til avspark i Norden

LG sparer ikke på kruttet når de nye 2023 OLED-modellene lanseres i Norden. De lover den beste bildekvaliteten i sin klasse, avansert bildebehandling ved hjelp av AI-teknologi, og en forbedret webOS-plattform med enda smartere funksjoner og tjenester. Kort fortalt: en enda bedre seeropplevelse. Årets nye TV-er slippes offisielt i butikkene i midten av mars, og allerede fra 6. mars skal det være mulig å forhåndsbestille de nye modellene.

LG OLED Z3, G3, og C3 er de viktigste nye OLED-modellene fra LG i år. (Foto: LG)

Årets nye OLED-serier fra LG

Det har allerede gått ti år siden LG lanserte verdens første OLED-TV. Siden den gang har teknologien hatt en eventyrlig fremgang og kapret stadig større markedsandeler i premium- og high-end klassen. Flere TV-produsenter har falt pladask for OLED-teknologien og bruker den i sine modeller. Men konkurransen har også tilspisset seg, ikke minst etter at Samsung lanserte sin QD-OLED teknikk i fjor. Her nytter det altså ikke å hvile på laurbærene!

Årets viktigste nykommere heter C3, G3 og Z3. C3 tar over for den meget populære C2 modellen fra 2022, som vi har testet med godt resultat ved flere anledninger. Toppmodellen G3 kan skilte med mer avansert bildebehandling og enda høyere lysstyrke. Mens Z3 er high-end modellen med 8K oppløsning – arvtager til den heftige Z2, som vi ble svært imponert over i fjor (men samtidig sjokkerte av den stive prislappen).

I tillegg til de tre ovennevnte kommer også LG OLED B3 som er “budsjettmodellen” med litt enklere finesser til en gunstig pris.

En viktig oppgradering for G3 og Z3-seriene er økt lysstyrke. LG kaller teknikken Brightness Booster Max, og bakgrunnen for det hele er et oppgradert OLED-panel med såkalt Micro Lens Array (MLA) teknikk. Det kan øke lysstyrken med opptil 70 prosent (cirka 2100 nits i et 3% vindu). Den får også en estetisk oppgradering, med det såkalte One Wall-designet som går i ett med veggen. Ingen glipe mellom TV og vegg etter montering.

LG OLED G3. (Foto: LG)

Ny prosessor, bedre bilde- og lydbehandling

Den nye α9 Gen6 4K AI-prosessoren står for bildemagien i flere av de nye modellene. Den bruker maskinlærlng for å forbedre bilde og lyd.

LG-modellene tar bruk flere nye HDMI 2.1a-funksjoner, deriblant såkalt Quick Media Switching VRR (QMS-VRR), som eliminerer den midlertidige svarte skjermen når videoinnhold byttes mellom ulike oppdateringsfrekvenser (24 Hz/50Hz/60Hz o.l)

LG-skjermene støtter selvfølgelig HDR-formatet Dolby Vision til både video og gaming, i tillegg til Dolby Atmos på lydsiden.  TV-ene støtter også IMAX Enhanced med DTS:X på lydsiden, og har fått oppgradert lydprosessering (Wow Orchestra) som gir mulighet for bedre samspill med LGs egne lydplanker.

Den nye C3-modellen har et skreddersydd feste for lydplanken SC9S, slik at denne kan monteres diskret nederst på TV-en. (Foto: LG)

Det loves også lav inngangsforsinkelse og opptil fire HDMI 2.1a-kompatible porter.  Game Optimizer menyen sørger for optimale innstillinger til ulike spillsjangre, med støtte for Nvidia G-Sync, FreeSync Premium og variabel oppdateringsfrekvens (VRR).

Årets TV-modeller har selvsagt også fått den nyeste webOS-versjonen, med redesignet brukergrensesnitt. LG nevner spesielt den nye Quick Cards-funksjonen, som lar deg gruppere appene i ulike kategorier (film, musikk etc) for raskere tilgang. Det blir også mulighet for egne brukerprofiler, med personlige anbefalinger skreddersydd etter dine egne seervaner.

Sist men ikke minst er Matter-protokollen for smarte hjem også bakt inn i operativsystemet, og skal gi mulighet for å kontrollere hjemmet sitt fra sofakroken. Slik som å låse døren og dempe belysningen når du skal se en film eller “binge” de seneste episodene av Exit eller The Last of Us.

Om alt dette står til forventningene, gjenstår selvfølgelig å se når vi får de første 2023-modellene inn på testbenken!

Les også Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 

Pris og tilgjengelighet

LG OLED evo G3 leveres i 55, 65, 77 og 83 tommer.

LG OLED evo C3 leveres i 42, 48, 55, 65, 77 og 83 tommer.

LG OLED evo Z3 vil være tilgjengelig i 77 tommer.

LG OLED evo Z3, G3 og C3 vil være tilgjengelig hos de største forhandlerne i Norge fra og med 13. mars. Enkelte modeller kan forhåndsbestilles direkte fra LG allerede i dag. Se LG.com/no/TV for tilgjengelige modeller.

Les også disse sakene om 2023 TV-modeller

Samsungs nye OLED-TV-er slippes 20. april

De nye 55", 65" og 77" modellene i S95C-serien fra Samsung er like rundt hjørnet, sammen med en rekke andre 2023 TV-modeller.

Les videre

Samsung kommer med 8K-TV i år også – klarer EUs tøffe energikrav

En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.

Les videre

Offisielt: Her er Sonys nye OLED-modeller for 2023

Sonys nye toppmodeller A95L og A80L entrer scenen, og nå vet vi prisene.

Les videre

Sony lanserer X95L og X90L, nye LCD-skjermer i jumboklassen

Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV. Nå vet vi dessuten hvor mye den skal koste!

Les videre

Philips avslører nye 2023 TV-modeller

Philips har flere spennende TV-modeller på gang i år, inkludert en ny OLED toppmodell med MLA-teknikk og blendende lysstyrke.

Les videre
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “LGs nye OLED TV-er C3, G3 og Z3 klare til avspark i Norden”

 1. Rune A Johannesen

  Hvorfor er aldri Bang Olufsen tv med på tester med andre tv som Samsung og LG? Bang Olufsen kan jo koste opp i 180.000 kr ! Er virkelig Bang Olufsen så mye bedre eller er det kun designet som gjør det så mye dyrere ?

  1. Audun Hage

   Hei Rune!

   Det er ikke alle som vet det, men de nyeste TV-ene fra Bang & Olufsen – Contour, Eclipse og Horizon, – er faktisk LG-baserte! Selve bildepanelet kommer fra LG, mens B&O tar hånd om design, lyd og fjernbetjening, inkludert mulighet for motorisert sokkel, veggfeste etc. Det blir en høyere pris, men også en annen kvalitetsfølelse og brukeropplevelse.

   Vi har testet flere B&O modeller også, nå sist Beosound Theatre som du kan velge å kombinere med valgfri TV, for eksempel en LG OLED G3.

   https://www.lydogbilde.no/test/hoyttalere/bang-olufsen-beosound-theatre/

   https://www.lydogbilde.no/test/tv/lg-oled-g3-oled65g3/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top